honda yetkili servis

Honda Motor kaç yıl garanti veriyor?

Honda garanti süresi, motosikletin teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır. Ancak motosikletin yasal garanti süresi, teslim tarihinden itibaren 2 yıl veya 30.000 km'dir (Hangisi önce dolarsa garanti biter).

Honda araç üretimi durdu mu?

1997 yılından bu yana, 24 yıldır üretime devam eden Honda'da Türkiye devri sona erdi. 2019 yılında gerçekleştirdiği bir duyuru ile Gebze'de bulunan ve Türkiye'de de fazlasıyla popüler olan Civic modelini ürettiği fabrikasında 2021 yılı Eylül ayında üretimi durduracağını açıklayan Honda, fabrikayı resmen kapattı.

Honda motor ömrü kaç km?

Japonya'nın Tokyo şehrinde merkezi olan Honda, herkes tarafından bilinen bir otomotiv şirketidir. Şirket, caddelerde sıklıkla gördüğümüz oldukça dayanıklı araçlar üretmektedir. Otomobillerinin motor ömrü, ortalama 336.354 kilometredir.

Honda motosiklet ömrü kaç km?

Ortalama bir motosiklet, seyahat edilen mesafe açısından makul bir şekilde muhafaza edilirse ve sürülürse 130.000km'den daha uzun sürebilir. Aynı motosikletin bakımı iyi yapılmazsa ve pervasızca sürülürse 8000km gibi kısa bir sürede ömrünün sonuna ulaşabilir.

Honda Türkiye'den neden çıkıyor?

Honda'nın, Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama ''Çekilme nedenlerinden ilkini düşük üretim ve satış hacmini gösterdi, ikinci nedeninse Honda otomobillerinin, Avrupa'da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması olduğunu'' ifade etti.

Dizel araçlar kalkacak mı?

Buna göre, 2035'ten itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olacak. Böylece, AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak.

Honda niye gitti?

Honda'nın Türkiye ve Avrupa'dan çekilmesindeki ana karar aslında emisyonda gizli. Honda emisyon değerleri baskısı ve bundan dolayı elektrikli modellere yoğunlaşacağı için bu kararı alarak İngiltere ve Türkiye'den Asya'ya geri çekildi.

En uzun ömürlü araba motoru hangisi?

Japonya'da genel merkezi bulunan Toyota, tüm dünya tarafından bilinen ve diğer otomotiv şirketlerinden daha uzun süre dayanan araçlar üretiyor. Firma, motor ömrü kriterini baz alırsak Honda'yı da geride bıraktığını ve birinci sıraya yükseldiğini görüyoruz.

Çin malı motor kaç km gider?

Ama normal bakımlar hariç fazla para harcamadan 30 bin km'yi görür en fazla. Tabi bir de motoru zorlamayacaksın 80-90km hızla süreceksin.

Motor ömrü nasıl anlaşılır?

Kendi aracınızın motorunun bitip bitmediğini anlamak yeni araç alırken anlamaktan nispeten daha kolaydır. Öncelikle en bilinen yöntem aracınızın yağ yakmasıdır. Eğer araç yağ yakıyorsa bu motorun bittiğine işaret olabilir. Sarsıntılı ve düzensiz çalışmak da motorun bittiğine işaret olabilir.

Honda kaç yıl garanti veriyor?

Honda garanti süresi, aracın teslim tarihinden itibaren başlar, 3 yıl veya 100.000 kilometredir ve ikisinden biri dolarsa garanti biter. Honda garanti süresi ile yasal garanti süresi farklıdır ve yasal garanti süresi, teslim tarihinden itibaren 2 yıl veya 60.000 kilometredir ve ikisinden biri dolarsa garanti sona erer.

Honda yı kim satın aldı?

FABRÄ°KA HABAÅž'IN OLDU

Honda'nın fabrikasının yeni sahibi ise HABAŞ olmuştu. Japon üreticiden yapılan açıklamada, 'Honda Türkiye AŞ, Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu'na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır.

Honda'nın kapanan fabrikasını kim aldı?

Honda'nın fabrikasının yeni sahbi ise HABAŞ olmuştu. Japon üreticiden yapılan açıklamada, 'Honda Türkiye AŞ, Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu'na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021'den sonra gerçekleştirilecektir.

Japonca Honda ne demek?

Japoncada hon kelimesi 'orijinal' demekmiş da ise pirinç tarlası. İkisi birleşmiş ve 'orijinal pirinç' tarlası anlamındaki 'Honda' kelimesi oluşmuş.

Fiat motoru kim üretiyor?

Honda 1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya'da kurulmuş Japon otomotiv firması. Başlangıçta motosiklet üretimi yapan firma zamanla otomobil, su motoru,(gemi, tekne, yat vb.)

HABAŞ ın sahibi kim?

Demir-çelik tesisi İzmir Aliağa'da bulunur. Elektrik üretiminde doğalgaz (240 MW) ve fuel-oil ile çalışan (36 MW) olmak üzere toplam 300 Mwh kurulu güce sahiptir. Grubun kurucusu, 1956 yılında İstanbul Topkapı'da sıvı oksijen fabrikası kuran Hamdi Başaran'dır.

Honda servisi hangi motor yağı kullanıyor?

Honda Full Sentetik 0W-20 Motor Yağı - 1 LitreHonda dolum yağıdır. Yetkili servislerde kullanılan Honda ürünüdür.

Honda orijinal motor yağı hangisi?

Honda Full Sentetik 0W-20 Motor Yağı - 1 LitreHonda dolum yağıdır. Yetkili servislerde kullanılan Honda ürünüdür.

Honda hangi ülkenin motoru?

Honda fabrikasını satın alan HABAŞ Topluluğu nedir, sahibi kim? Japon otomotiv devi Honda'nın Türkiye'den çekilme kararının ardından Kocaeli Gebze'deki fabrikası, HABAŞ Topluluğu'na devredildi. 1956 yılında Hamdi Başaran tarafından kurulan HABAŞ'ın sahibi Mehmet Rüştü Başaran olarak biliniyor.

Honda motor kimin?

Ancak ortalama bir kilometre vermek gerekirse motor yağı değişim km si en genel ifadeyle 10.000 - 20.000 km'de bir yapılması gerekir.