iş bankası harcama itiraz formu

Harcama itirazı olumsuz sonuçlanırsa ne olur?

İtirazınızın olumsuz sonuçlanması durumunda tarafınıza yazılı bilgi verilerek işlem tutar(lar)ı kartınıza borç olarak kaydedilecektir. Bilgilerinize sunarız.

Harcama itirazı kaç gün sürer?

Harcama itirazımı ne zamana kadar iletebilirim? 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda itiraz süresi 'Kredi kartı ile yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilir.

Harcama itirazı kaç gün içinde sonuçlanır?

İşlem itirazları değerlendirilirken, karşı bankanın veya işyerinin sunduğu belgeler de incelenmektedir. Bu inceleme süreci Visa, Mastercard kurallarına göre, 60 ile 180 gün arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda harcama itirazlarına ilişkin tarafınıza e-posta ile sonuçla ilgili bilgi gelir.

Harcama itirazı olumlu sonuçlanır mı?

Bilgilerinize sunarız. Kartınız ile gerçekleşen harcama(lar)a ilişkin yapmış olduğunuz itiraz talebiniz, üyesi olduğumuz uluslararası kart kuruluşlarına ait kurallar çerçevesinde olumlu olarak sonuçlanmış ve tutar(lar) kartınıza alacak kaydedilmiştir. Bilgilerinize sunarız.

Harcama itirazı hangi durumlarda yapılır?

ATM'den eksik nakit çekim yapılması veya hiç çekilememesi, Diğer banka ATM'lerinde eksik para yatırılması veya hiç yatırılamaması durumlarında harcama itirazında bulunabilirsiniz. (Hesaba geçmemiş para yatırma işlemleri ile ilgili itirazlar, yalnızca harcama itiraz formu aracılığı ile iletilebilmektedir.)

Chargeback kuralları nedir?

Chargeback ya da ters ibraz işlemi, banka ya da kredi kartı ile ödemesi yapılan bir mal veya hizmetin alınmaması, dolandırıcılık gibi sebeplerle kart sahibinin kartı aldığı bankaya başvurarak ödenen bedelin iadesini talep etmesi işlemine denir.

Harcama itirazı ne işe yarar?

Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme 'ters ibraz' denir.

Harcama itiraz süresi ne kadar?

İşlem itirazları değerlendirilirken, karşı bankanın veya işyerinin sunduğu belgeler de incelenmektedir. Bu inceleme süreci Visa, Mastercard kurallarına göre, 60 ile 180 gün arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda harcama itirazlarına ilişkin tarafınıza e-posta ile sonuçla ilgili bilgi gelir.

Harcama itirazı kaç günde sonuçlanır?

Ters ibraz işlemlerinde genellikle aşağıdaki prosedür işlemektedir: - Kart sahibi, kartın ait olduğu bankaya itirazını iletir. - Kart sahibi banka, bu itirazı iş yeri bankasına yönlendirir. - İş yeri bankası da ilgili itirazı iş yerine sunar ve işlem ile ilgili belgeleri talep eder. - İş yeri ilgili belgeleri bankaya ...

Ters ibraz nasıl yapılır?

Chargeback itirazı süresi hiçbir koşulda 540 günü aşamaz. Bu süre içinde kalınması şartıyla itirazlar teslim ya da işlem tarihinden itibaren 120 gün içinde yapılmalıdır.

Ters ibraz ne kadar sürer?

Bilgi ve belgelerin, satışı ispatlamaya yeterli olmaması halinde ödeme çekenin bankası ödemeyi, kart sahibinin bankasına iade eder, Kart sahibinin bankası, ödeme meblağını kart sahibinin hesabına aktarır.