iaü duyurular

IAÜ staj kaç gün?

Önlisans eğitim ve öğretimi tamamlayan öğrenciler Yönetim Kurulu Kararı ile sorumlu tutulan 30 iş günü stajlarını yapmak zorundadırlar.

Stajyerlere bayram tatili var mı?

Resmi tatil günleri bayram, yılbaşı vb. günler staja dahil olmaz. Haftada 6 gün çalışan işyerlerinde Cumartesi günüde staja dahil edilebilir. 9. Staj 2. sınıf öğrenciler için zorunlu olup 30 iş günü olarak yapılacaktır. Resmi tatil günleri bayram, yılbaşı vb. günler staja dahil olmaz.

Staj yapmazsak ne olur?

Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.

IAÜ devamsızlık yüzde kaç?

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde devam mecburiyeti var mıdır? Öğrenciler, eğitim-öğretimin başladığı tarihten itibaren teorik derslere %70, uygulama ve laboratuvar derslerine ise en az %80 oranında devam etmek zorundadırlar.

Devlet stajyerlere kaç tl veriyor?

Öğrenciye Ödenmesi gereken ücret: (30 gün çalıştığı durumda) 1.650,11 TL'dir. İşletmelere; 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 1.100,08 TL. 20'den fazla personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 550,04 TL devlet teşviki ödemesi yapılır.

Stajyerlere maaş vermek zorunlu mu?

Bu konuya açıklık getiren yeni düzenlemeler Tüm Stajyerlere Ücret Ödeme Zorunluluğu getirdi. Yeni yasal düzenlemeyle tüm stajyer öğrenciler 3308 sayılı 'Mesleki Eğitim Kanunu' kapsamına alınmıştır.

Stajyerlere para verilir mi?

Stajyerlerin maaş hesaplaması, staj yapılan dönem için geçerli olan aylık net asgari ücret baz alınarak yapılmaktadır. Stajyer maaşı hesaplanırken net asgari ücret, asgari geçim indirimi (AGİ) tutarını içermemelidir. Stajyer maaşı= Net asgari ücret x %30 kadardır. Bu ücret, bir stajyere ödenebilecek minimum tutardır.

Staj defteri ilk gün ne yazılır?

Staj defterinin ilk sayfası kişisel bilgilerinizi dolduracağınız sayfadır. Adınızı, soyadınızı, Okul numaranızı, bölümünüzü, kişisel adresinizi, telefonunuzu ve e-posta adresini yazınız.

2 defa staj yapılır mı?

Staj sonuçları staj komisyonunun staj defterlerini ön kontrolünden ve sözlü mülakattan sonra 1 ay içerisinde staj panosunda ve bölüm web sayfasında ilan edilir. Aynı fabrikada iki kere üst üste staj yapabilir miyim? Evet. Büyük işletmelerin farklı bölümlerinde olmak şartıyla yapılabilir.

Staj yapınca para veriliyor mu?

Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.

Üniversite kimse gelmezse yoklama alinir mi?

Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.

%70 devam zorunluluğu kaç gün?

Döneminiz 15 haftadır. Bu ders dönemde 45 saat olmuş olur. 45in %70i ise 31.5 yapar. Yani dönem boyunca o derse 31. 5 saat devam etmek zorundasınız demektir.

Üniversitede 30 Devamsizlik hakkı kaç gün?

gibi sorular hem üniversite öğrencileri hem de üniversiteye hazırlanan öğrenciler tarafından merak edilmekte. Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır.

Üni kazanıp gitmezsek ne olur?

Herhangi bir lisans programını tercih edenler ve yerleştirilenler bölüme kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da bir sonraki yıl sınava girdikleri takdirde puan düşüşünden etkilenirler. Aynı kural ön lisans programlarına yerleştirilen ya da kayıt yaptırılan öğrenciler için de geçerlidir.

Üniversitede kaç gün devamsızlık hakkı var?

Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Aksi durumda ilgili dersten devamsızlık sebebiyle kalır.

Üniversitede ilk hafta ders olur mu?

İlk hafta öğrencilerin gelmeme durumu, dersler için ekle-sil haftası olması dolayısıyla üniversitenin ilk günü derslerin çoğu yapılmaz.

Devamsızlıktan kalınca kayıt silinir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi talimatını verdi.

Devamsizlik 30 u geçerse ne olur?

Devamsızlık 30 günü geçerse sınıfta kalınır mı? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Yarım gün yok yazılmak için kaç derse girmek gerekir?

Okula Geç Kalma

Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.

%70 devam zorunluluğu ne demek?

Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir.

Devamsızlıktan kalan finale girebilir mi?

Hayır.

IAÜ devamsızlık kaç?

Öğrenciler devamsızlık durumunu sistemden izler/izleyebilirler. Devamsızlık oranının teorik derslerde %30'u, uygulama ve laboratuvar derslerinde ise %20'yi aşması halinde öğrenciye otomatik olarak NA notu verilir ve öğrenci yarıyıl sonu sınavlarına giremez.

%30 devamsızlık hakkı kaç gün?

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

%20 Devamsizlik kaç gün?

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

F2 devam zorunluluğu var mı?

'MADDE 9 – (1) 7 nci maddenin dördüncü fıkrası kapsamında sınav hakkı kullanacak öğrenciler hariç, F2, F3 notu ile başarısız olunan dersleri tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu %50, dersi ilk kez alan veya F1 notu ile başarısız olup dersi tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu %70'tir.

Sınıfta kalınca devam zorunluluğu var mı?

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.