imei numarasından fatura sorgulama

IMEI kaydı kaç TL?

2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı. 2023 yılının sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

IMEI kaydı kaç yıl geçerli?

Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takiben 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yurtdışından getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeden (kayıtsız olarak) en fazla 120 gün kullanabilirsiniz.

1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?

Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.

IMEI kaça satılır?

Cihaz kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim? Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre; yolcu sıfatına sahip kişi kişi kendi kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla, yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir.

1 kişi kaç telefon kaydedebilir?

Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.

1 pasaporta 2 telefon kaydedilir mi?

Mevcut telefonlar RSA olarak adlandırılan Donanımsal Kilitleme Yöntemi ile şifrelendiği için artık IMEI değiştirme işlemi yapılamamaktadır. Yani iPhoneye imei atılamaz.

Telefona IMEI kaça atılır?

Eğer aldığınız telefon imei kayıtlı değilse, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından telefonunuzun belirli süre içerisinde kapanacağına dair SMS geliyor. Gelen SMS'ten sonra herhangi bir işlem yapılmazsa telefonunuz otomatik olarak kullanıma kapatılıyor.

Kaçak Iphone IMEI atılır mı?

IMEI kaydını sorgulamak için e-Devlet'te BTK'nın ilgili hizmetini kullanabilirsiniz. Bu sayfaya cihazınızın IMEI numarasını girerek, marka ve model bilgilerini alabilirsiniz. Eğer cihazınızın IMEI kaydı yapılmamışsa bu sayfada size uyarı verilecektir.

IMEI kaydı bitince ne olur?

Yurt dışından gelen telefonlar için IMEI harcı için yeni yılda bir zam daha geliyor. 2019 yılında 618 TL'den 1500 TL'ye çıkarılan, 2021 yılında 2000 TL olan IMEI harcı 2022 yılda 2 bin 772 liraya çıkarılmıştı. IMEI 2023 yılında 6 bin 90 liraya çıkacak.

IMEI atıldığı nasıl anlaşılır?

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: 'IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.

IMEI atma ücreti ne kadar?

BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli. Yıl başında kullanım hakkınız sıfırlanıyor ve telefonunuz geri açılıyor.

IMEI atmak yasak mı?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

Yeni yılda IMEI sıfırlanır mı?

Ancak kanunlara aykırı olarak, kaçak yoldan telefon getirmek veya getirilen telefonu yasal olarak kaydettirmeden bir şekilde yazılımıyla oynayarak kullanıma açmak, kanunen suç olduğu gibi dinen de caiz değildir. Bu şekilde kullanıma açıldığı bilinen telefonların satın alımı da caiz değildir.

IMEI numarası kaç yıl geçerli?

IMEI numarası benzersiz olup bir nevi cihazınızın kimlik numarası gibidir ve 15 handen oluşmaktadır. Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.

Kaçak cep telefonu almak caiz mi?

E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Çalıntı IMEI ne olur?

IMEI Ä°ÅŸlemleri

Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.

IMEI çalıntı olduğu nasıl anlaşılır?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

IMEI kaç kere atılır?

Buna göre, klonlanmış IMEI'ye sahip telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Peki bu değişiklik ne anlama geliyor? Yurda farklı şekilde sunulmuş, klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Telefonların sisteme dahil olması için bir yıl içinde 250 TL yatırılması halinde sisteme entegre edilecek.

IMEI süresi dolan telefona ne olur?

Kısacası, Kimlik Bilgileri Kopyalanan Cihaz, kullanılan telefon ile aynı IMEI numarasına sahip birden fazla cihazın eş zamanlı aktif olduğunu, yani IMEI numarasının klonlandığı anlamına gelmektedir.

IMEI attıktan sonra kapanır mı?

Yani burada bir endişe yok. Yeni uygulama, kullanılmayan bir cihazdan alınan İMEI numarasının, kaçak gelen yeni bir cihaza kopyalanmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Böyle bir durum tespit edildiğinde IMEI iptal olacak ve kaçak telefon kullanılamayacak.