ingilizce dilinden twitter has been informed by the turkish government that access will be reenabled shortly çevirisi

Twitter Türkiyede ne zaman yasaklandı?

Arka plan. Uygulanan engelleme, Türkiye'de ve dünyada çeşitli yankılar uyandırmıştır. 18 Mart tarihinde İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 204/181 sayılı kanunu kararı ile Twitter'a Türkiye'den erişimin engellenmiştir.

Youtube ne zaman yasaklandı?

Mayıs 2008 engellemeleri. Siteye erişim 5 Mayıs 2008 günü Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesinin, 24 Nisan 2008 tarihli kararı ve Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinin 30 Nisan 2008 tarihli kararı gereği engellenmiştir.

Twitter ÅŸuan kimin?

Twitter uygulamasının sahibi ve işletmecisi olan Twitter, Inc. şirketi, 25 Nisan 2022'de Elon Musk tarafından 44 Milyar dolara satın alınmıştır.

Twitter'da neler yasak?

Görsel şiddet ve yetişkinlere uygun içerik dahil hassas medya: Canlı video veya profil ya da başlık resimlerinde aşırı korkutucu medya yayınlayamaz veya şiddet içeren ya da yetişkinlere uygun içerik paylaşamazsınız. Cinsel şiddet ve/veya saldırı görüntülerinin yer aldığı medyaya da izin verilmemektedir.

YouTube izlenme rekoru kimde?

Çin YouTube yasak mı?

YouTube Yayınını Engelleyen Ülkeler

Çin'de ise vatandaşların pek çok siteye erişimi yasaklamış durumdadır. YouTube da bunların başında yer almaktadır. 17 Ekim 2007 tarihinden beri ülkede YouTube'a erişim yasaktır. Aynı doğrultuda, İran'da da YouTube'a erişim 3 Aralık 2006 tarihinden beri engellidir.

YouTube'da neler yasak?

Musk Twitter hesabındaki açıklama kısmını değiştiren Musk buraya 'Chief twit' (Twitter şefi) ifadesini yazdı. Nisan ayında Twitter'a hisse başına 54,20 Dolar fiyat veren Musk, toplamda 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması üzerinde Twitter ile anlaşma sağlamıştı.

Elon Musk Twitter kaça aldı?

Şirketin 1 trilyon doların üzerinde olan değeri, 906 milyar dolara geriledi. Yüzde 12,2'lik düşüş, Tesla yatırımcılarının Twitter alımından duyduğu endişeye bağlanıyor. Şirketin değeri, Twitter alımının konuşulmaya başladığı tarihten bu yana ise yüzde 20 azalmış durumda.

Twitter deÄŸeri ne kadar?

Twitter uygulamasının sahibi ve işletmecisi olan Twitter, Inc. şirketi, 25 Nisan 2022'de Elon Musk tarafından 44 Milyar dolara satın alınmıştır.

Twitterda mavi tik nasıl yapılır?

Twitter, geçerli hukuki taleplerle istenen bütün bilgileri her zaman verir mi? Hayır. Twitter, çok geniş kapsamlı olan taleplerin daraltılmasını isteyebilir, soruşturmanın amacı belirsiz ise ek bilgilendirme talep edebilir veya talebi başka sebeplerden dolayı reddedebilir.

Twitter kaca alindi?

TWEET'LE SUÇ İŞLENİR Mİ? Yasalarımıza göre suç olan (tehdit, şantaj, şiddet kastıyla kışkırtmak vb.) fiiller Twitter üzerinde işleniyorsa da suçtur. Demokratik eylem çağrısı, tıbbi veya hukuki yardım talebi, polis şiddetini ve diğer kolluk güçlerinin hukuksuzluklarını belgeleyen görüntülerin paylaşılması suç değildir.

Twitter savcılığa bilgi veriyor mu?

Başkaları beni e-posta adresimden veya telefon numaramdan nasıl bulabilir? E-posta adresiniz veya telefon numaranız başka birinin kayıtlı kişileri arasında bulunuyorsa bu kullanıcılar, kişilerini Twitter'a yüklediklerinde hesabınızı bulabilirler.

Twitter suçları nelerdir?

Savcılığa Şikayet Dilekçesi Ücreti

Savcılığa şikayet dilekçesinin herhangi bir ücreti yoktur. Suçun mağduru olan kişiler tarafından yapılacak başvuru ile süreç herhangi bir masrafa tabi olmaksızın başlayacaktır.

Twitter hesabımdan beni bulabilirler mi?

Yukarıda belirtildiği gibi adli makamlarımız tarafından doğrudan Türkiye'deki temsilciliklerine başvurulduğunda (acil durumlar dışında da) trafik ve IP bilgilerini vermektedir.

Savcılığa vermek ücretli mi?

Geçerli Twitter limitleri

Tweetler: Günlük 2.400 adet. Günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha düşük limitlere bölünmüştür.

Savcılık IP adresi bulabilir mi?

Bir kişinin rızası olmadan üretilen veya dağıtılan özel resim veya videolar gönderemez ya da paylaşamazsınız. Bir kişiye ait açık cinsel içerikli görüntü veya videoların bu kişinin rızası olmadan internet üzerinde paylaşılması, kişinin gizliliğinin ve Twitter Kuralları'nın ciddi bir ihlalidir.

Bir günde kaç tweet atılabilir?

Twitter'ın herhangi bir yerinde, şiddet içeren cinsel davranış, hayvanlarla cinsel ilişki ve nekrofili tasviri yapan medya paylaşımı kesinlikle yasaktır. Bu politikayı ilk kez ihlal ettiğinizde bu içeriği kaldırmanızı isteriz.

Twitterda +18 izlemek suç mu?

kişilerin yüz yüze yaptıkları iletişimin dinlenmesi veya kayda alınması haberleşmenin gizliliğini ihlal suçunu değil, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçunu (tck md.133) oluşturur.

Twitterda +18 video izlemek suç mu?

Hayır, başkalarının sizi e-posta adresiniz veya telefon numaranızdan bulmalarına izin veren ayarı etkinleştirseniz bile e-posta adresiniz ve telefon numaranız Twitter'da herkese gösterilmez.

Twitter ss almak suç mu?

Bir hesabın salt okunur moduna alınması: Aslında sağlıklı olan bir hesap, kendisini taciz içeren bir olayın içinde bulmuş gibi görünürse soğukkanlılık sağlanana kadar söz konusu hesabı geçici olarak salt okunur hale getirerek Tweetleme, Retweetleme veya içerik Beğenme özelliklerini sınırlandırabiliriz.

Telefon numarasından Twitter bulunur mu?

'Twitter'da neden hayalet oldum?' sorusunun cevabını da resmi merciden öğrenmiş olduk; 'taciz ve rahatsız eden hesap' şikayet edildiğinde tweetlerinin görünülürlüğüne sınır getiriliyor.