izmir motorlu taşıtlar vergi dairesi telefon numarası

Motorlu taşıtlar vergi borcu nereye ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyet kaydınızın bulunduğu ya da MTV tahsili için yetkilendirilmiş olan vergi dairesi müdürlüklerine giderek vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 3. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni dilerseniz e-Devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmezse ne olur?

MTV Ödenmezse Ne Olur? MTV geç ödenirse aylık %1,4 gecikme faizi işlemeye başlar ve MTV için yatırılması gereken tutar her ay artar. Yani faiz ödememek açısından Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme tarihleri arasında araç vergi ödemesi yapmak oldukça önemli.

Motorlu Taşıtlar Vergisini ödemezsen ne olur?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmemesi ya da geciktirilmesi durumunda araç sahibinin borcuna faiz işletilir ve her geçen gün ödenmesi gereken miktar artar. Ayrıca vergi borcu, trafik cezası ya da kaçak geçiş cezası ödenmemiş olan araçlar periyodik muayenelere giremezler ve trafiğe çıkmaları yasal açıdan kısıtlanır.

Geçmiş vergi borcu nasıl ödenir?

Vadesi geçmiş yapılandırma borcuna her zaman gecikme zammı eklenmektedir. Ödemenizin vadesi geçtiyse vergi dairelerinden, interaktif vergi dairesinden veya e-devlet üzerinden ödemenizi yapabilirsiniz.

Araç vergi borcu var muayeneye engel mi?

Yapılan kontrolde vergi borcu, ogs cezası ve trafik cezası görülmez ise, bir belgeye ihtiyaç duyulmadan muayene işlemleriniz yapılabilir.

Bir aracın yaşı nasıl hesaplanır?

Araç yaşı hesaplayabilmek için, MTV borcunun yılından aracın model yılı çıkartılarak elde edilen sayıya 1 eklenir. Örnek olarak 2021 yılı MTV borcu için 2019 model bir aracın yaşı, 2021 den 2019 çıkartılarak bulunan 2 sonucuna 1 eklendiğinde 3 olarak bulunur.

Motorlu taşıtlar vergisinden kimler muaf?

MTV ödemeleri için bazı istisnai durumlar elbette vardır. Bunlardan vergi ödemek zorunda olmayan kişiler, engelliler, aracı hurdaya dönen kişiler, belediye, sgk, kızılay gibi kurumların adına olan araçlar MTV vergisi ödemekten muaftır.

Hangi araçlar vergiden muaf?

MTV vergisi ödemekle yükümlü olmayan araçlar; kamuya hizmet eden araçlar, Kızılay Derneği'ne kayıtlı taşıtlar, en az %90 engelli bireylerin üzerine kayıtlı bulunan araçlar ve hurda haline bulunan araçlar bu vergilerin ödemesini yapmayabilir.

Ilk MTV yi kim öder?

Eğer 1 Temmuz tarihinden önce bir tarihte almışsanız, genellikle aracı aldığınız bayi tarafından ilk 6 aylık vergi borcu ödenir. Ödenmediği takdirde bayi ile iletişime geçerek bu sorunu halledebilirsiniz. Fakat 1 Temmuzdan sonraki vergi gelirleri araç sahibi tarafından uygulanmaktadır.

Motorlu taşıtlar vergisini kim öder?

Motorlu araç sahiplerinin yılda iki defa ödenmekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV kara araçlarının yanı sıra uçak, helikopter ve motorlu deniz taşıtlarını da kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.

Vergisi ödenmeyen araç bağlanır mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmemesi ya da geciktirilmesi durumunda araç sahibinin borcuna faiz işletilir ve her geçen gün ödenmesi gereken miktar artar. Ayrıca vergi borcu, trafik cezası ya da kaçak geçiş cezası ödenmemiş olan araçlar periyodik muayenelere giremezler ve trafiğe çıkmaları yasal açıdan kısıtlanır.

Engelli aracı 5 yıl sonra vergi öder mi?

Engellilik derecesi yüzde 90 altında olan kişiler ise bazı şartlar sağlanırsa engellilere ÖTV avantajından faydalanıyor. Motorlu taşıt vergisinden de süre sorunu olmadan muaf olan engelli bir kişi her beş yılda bir hem ÖTV hem de MTV ödemeden araç sahibi olmuş oluyor.

Üzerine 3 araç olur mu?

Bir vatandaş satma amacı gütmeden 1 yıl içerisinde dilediği kadar otomobil satın alabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki; ne kadar otomobil almış olursa olsun yetki belgesi olmadan 1 yılda maksimum 3 araç satışı yapabilir.

2022 engelli araç limiti ne kadar?

Buna göre, engelli vatandaşların araç alımlarında, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi.

Vergi borcum var muayeneden geçer mi?

Motorlu Taşıtlar Vergisi her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, ayın son gününe kadar ödenebilmektedir. Bahsi geçen aylarda, ayın son gününden önce yapılan araç muayene işlemlerinde Motorlu Taşıtlar Vergisi borç olarak görünmez ve araç muayenesi için engel teşkil etmez.

Vergi borcu varken araç satılır mı?

Vergi döneminin bir gün bile dışındaysanız ikinci yarıyıl vergisini siz ödemek zorundasınız. Geriye dönük vergi borcunuz varsa onları da ödemek zorundasınız. Aksi halde noterde satış yapılamaz.

Kaç yaşında araba kullanılmaz?

''Bizim hukukumuzda 18 yaşını doldurmuş biri gerekli testleri geçtikten sonra ehliyet almaya hak kazanır ancak üst yaş sınırı bulunmuyor.

Arabada kaç kişi olması lazım?

Otomobil: Sürücüyle birlikte en fazla 9 kişinin seyahat edebileceği, insan taşıma amacıyla üretilmiş motorlu araçtır.

Kaç yaşından sonra araba kullanılır?

Araba ve motorlar ehliyetli bir şekilde kullanılması gerekir. Her ne kadar kişiler araçları veya motorları kullanabilse de, ehliyetsiz kullanmak yasaktır. Araç kullanan kişiler için ehliyet alma yaşı 18'dir. Yani araç kullanabilmek için 18 yaşından büyük olması gerekir.

Motorlu taşıtlar vergisi ödemek için ne gerekli?

Kredi kartı anlaşmalı bankalardan birisine ait olmalıdır. Kredi kartı bilgileri doğru girilmelidir. Kredi kartınız, internet üzerinden alışverişe açık olmalıdır. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından kredi kartıyla yapılan tahsilatlarda, sadece tek çekim yapılabilmektedir.

Araç vergi borcu ödenmezse ne olur?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmemesi ya da geciktirilmesi durumunda araç sahibinin borcuna faiz işletilir ve her geçen gün ödenmesi gereken miktar artar. Ayrıca vergi borcu, trafik cezası ya da kaçak geçiş cezası ödenmemiş olan araçlar periyodik muayenelere giremezler ve trafiğe çıkmaları yasal açıdan kısıtlanır.

Emekliler araç vergisinden muaf mı?

Aynı şekilde, emeklilere ait tek araç olup ekli (I) Sayılı Tarifeye göre motor silindir hacmi 1600 cm3 'ü geçmemekle birlikte değeri 70.000 Türk Lirasını aşmayan taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf tutulmalıdır.'

Vergi borcu 5 yıl sonra silinir mi?

Kamu borçları vadesinde ödenmedikleri zaman vadenin olduğu yılı takip eden yılın başından itibaren 5 yıl içinde de ödenmezse bu borç zamanaşımına uğrar ve ortadan kalkar.

Vergi borcunu ödemeyen hapse girer mi?

Söz konusu hapis cezaları idari para cezalarının uygulanmasına engel değildir. Yani 359. maddedeki fiillerle vergi ziyaına neden olunması halinde, hem idare tarafından üç kat vergi ziyaı cezası kesilmekte hem de yargı mercilerince hapis cezasına hükmolunabilmektedir. >

Vergi borcu kaç yılda zaman aşımına uğrar?

213 sayılı VUK'un 114. Maddesine göre, vergi alacağının doğduğu takvim yılı takip eden yılın başından başlayarak 5 yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmeyen vergiler zamanaşımına uğrar. 5 yıllık tarh zamanaşımı süresi VUK'un kapsamındaki bütün vergiler için geçerli olmakla birlikte, emlak vergisi ve veraset ve ...