kahramanmaraş cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Gaziantep kimin elinde?

Gaziantep Türk mü Kürt mü?

İlçe nüfusunun çoğunluğu Türk olsada azınlık olarak yaşayan Kürt ve Arap nüfusta mevcuttur. Nüfusun Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ilçe merkezinde önemli sayıda Kürtler de mevcuttur.

Gaziantep eski adı nedir?

2.Gaziantep Adı

Yöre halkı tarafından Antep olarak bilinen şehrin eskiden resmi adı Aynitap-Ayıntap idi. Ayıntap adının kökeni ile ilgili çok değişik rivayetler mevcuttur (Güzelbey, 1987: 30).

Gaziantep nereden ayrıldı?

Antep Savunması

Dünya Savaşı'ndan sonra Mondros Antlaşması ile birlikte Osmanlı Devleti parçalanır. 17 Aralık 1918 tarihinde Antep, Birleşik Krallık'a, 5 Kasım 1919 tarihinde Fransa'ya bırakılır.

En çok Kürt hangi ilde?

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Genel Denetim Bürosu'nun, 110 sayfalık Türkiye raporunda 'Dünyanın en fazla Kürt nüfusunun yaşadığı yer İstanbul' ifadesi yer alıyor.

Adanalı Kürt olur mu?

Ankara (Rûdaw) – Adana, son yıllarda Kürt nüfusun arttığı şehirlerden biri. İstatistiklere göre Adana'da 2 milyon 270 bin kişi yaşıyor. Kentin nüfusunun yüzde 20'sinden fazlası ise Kürt vatandaşlardan oluşuyor.

Urfa Kürt şehri mi?

Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu ilçe merkezinde azınlık olarak Arap, Çerkes ve Türkler de yaşamaktadır. İlçe nüfusunun çoğunluğu Kürt ve Zazalar meydana getirir ve az bir kısmı Kırmanç olup, Karacadağ ile Karakeçi yörelerinde Türkmenler, ilçede çok az da Arap vardır.

Antep'te hangi peygamber var?

Gaziantep'te Boyacı Mahallesi'nde Boyacı Camii'nden Kavaflar Çarşısı'na doğru uzanan sokakta Pirsefa denilen mevkide tek katlı bir bina vardır. Bu binada iki oda içinde iki türbe bulunmaktadır. Rivayete göre bunlardan biri Yuşa Peygamber'e, diğeri ise Pirsefa Hazretleri'ne aittir.

Gaziantep hangi Türk boyu?

Barak Türkmenleri ya da Baraklar, esas olarak Türkiye'nin güneyindeki Gaziantep ilinin güneydoğu kesiminde bulunan Barak Ovası'nda yaşayan bir Türkmen boyudur.

Maras kac milletvekili var?

Seçimden Önce. 1 Kasım'da yapılan seçimde 8 milletvekili çıkarabilen Kahramanmaraş ilinin 7 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'ne,1 milletvekili ise Milliyetçi Hareket Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %87,03 oranlarında gerçekleşmişti.

Maraş Türk mü?

Bütün bu açıklamalardan sonra; Maraş'ın etnik nüfusu hakkında kabaca şunu ifade edebiliriz: Maraş'ta nüfusun yüzde 90'dan fazlasını Türkler, yüzde 4'ünü Kürtler, yüzde 3'ünü Kafkas kökenliler oluşturmaktadır.

Maraş kimle savaştı?

Kaynaklara göre, Maraş'ın işgal girişimi 22 Şubat 1919'da İngiliz işgal kuvvetlerinin Albay Max Andriyo komutasında şehre girişiyle başladı. Maraş, 8 ay süren İngiliz işgalinden sonra, 29 Ekim 1919'da Fransızlar tarafından işgal edildi.

Urfa hangi parti?

Maraş Alevîleri genellikle Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ve köylerinde çoktur. 82 köyü olan Pazarcık'ın 56 Alevi köyü ve 1 tane Alevî kasabası bulunmaktadır. Elbistan'da da 41 Alevî köyü vardır. Yine Kahramanmaraş'ın diğer ilçelerinde birçok Alevî köyleri vardır.

Maraş'ta Alevi var mı?

Köy halkı Malatya'nın Akçadağ ilçesinden göç etmiş Kürne aşiretine mensup. Köy halkı Ankara'nın Haymana ilçesinden göç etmiş Rişvan Kürtlerinden.

Elbistan'da Kürt var mı?

Sütçü İmam Olayı

Kaynaklara göre, Maraş'ın işgal girişimi 22 Şubat 1919'da İngiliz işgal kuvvetlerinin Albay Max Andriyo komutasında şehre girişiyle başladı. Maraş, 8 ay süren İngiliz işgalinden sonra, 29 Ekim 1919'da Fransızlar tarafından işgal edildi.

Maraş'ın komutanı kimdir?

Fransa'nın 1 Nisan 1919'daki Antep'i işgal etmesinden sonra, 1920 yılının Nisan ayı başında Türk Milli kuvvetleri kentte bir ayaklanma başlatarak Fransızlara karşı direnişe geçti. Şehrin denetimini ele geçirerek Fransız askerlerini Antep'ten çıkardı.

Gaziantep nasıl kurtuldu?

Maraş'ta nüfusun yüzde 90'dan fazlasını Türkler, yüzde 4'ünü Kürtler, yüzde 3'ünü Kafkas kökenliler oluşturmaktadır.

Şanlıurfa'da Hdp'ye kaç oy çıktı?

Zazalar için Kürt oldukları yorumu da yapılmıştır. Ancak Zazalar Kürt değillerdir. Çünkü Zazaların kökeni Kürtlerden farklıdır. Zazalar ve Kürtler uzun yıllar bir arada yaşamış kişilerdir.