kahramanmaraş göksun büyükkızılcık kuşkayası

Maraş Göksun Kürt mü?

Köy halkının tamamı Alevi Türkmenlerden oluşmaktadır. Köy halkı Kürtçe de bilmektedir.

Zaza ve Kürt aynı mı?

Zazalar için Kürt oldukları yorumu da yapılmıştır. Ancak Zazalar Kürt değillerdir. Çünkü Zazaların kökeni Kürtlerden farklıdır. Zazalar ve Kürtler uzun yıllar bir arada yaşamış kişilerdir.

Sinop Kürt mü?

30 BÄ°N KÃœRT YAÅžIYOR

Kürtler, 8 ilçesi bulunan Sinop'ta özellikle birbirine çok yakın olan Boyabat ve Durağan ilçeleri ile bunlara bağlı köylerde yaşıyor. Sinop bölgesinde, çoğunluğu köylerde olmak üzere 30 bine yakın Kürdün yaşadığı belirtiliyor. Üstelik büyük kısmı yüzyıllar önce bölgeye göç etmiş Kürtler.

Adanalı Kürt olur mu?

Ankara (Rûdaw) – Adana, son yıllarda Kürt nüfusun arttığı şehirlerden biri. İstatistiklere göre Adana'da 2 milyon 270 bin kişi yaşıyor. Kentin nüfusunun yüzde 20'sinden fazlası ise Kürt vatandaşlardan oluşuyor.

Ilk Kürt kim?

Kürtler, geleneksel olarak İranlı ve İrani kökenli olarak kabul edilirler ve İrani bir dil konuştukları için de ağırlıklı olarak Hint-Avrupalı olarak bili- nirler. Bu hipotez, büyük oranda dilbilimsel nedenlere dayalıdır ve ağırlık- lı olarak dilbilimcilerce geliştirilmiştir.

Lazlar Türk mü Kürt mü?

Önce şunu bilmek gerekiyor 'Lazlar Türk mü, değil mi?' Lazlar Türk değil Kafkasya kökenli bir halktır. Genel görüş Gürcü kökenli olduklarıdır. Karadeniz'de nüfusları en fazla 200 bin en az 80 bindir. Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Borçka'da yaygın olarak yaşarlar.

Zazalar Hangi peygamber?

Sıradan, herhangi bir özelliği olmayan, daha sonra hiçbir yerde adı geçmeyen bir kişi olarak 'Zaza' adı, işte Tevrat'a bu şekilde geçiyor. Davud peygamberin krallığı Milattan Önce 1000-962 yılları arasında olduğu tahmin ediliyor.

Trabzon Kürt var mı?

Bu sıralamanın ardından ise Funda Özkan, '2 Bin Kürt Nüfus Var' ara başlığıyla şunları kaydetti: 'Sohbetimizde öğreniyorum, Trabzon'da 2 bin Kürt nüfusu varmış. Karadenizli ve Kürt aynı kentte kardeşçe yaşıyor. '

Sivas Türk mü Kürt mü?

Sivas halkının büyük çoğunluğu çeşitli zamanlarda bölgeye yerleşmiş Türkmenlerdir. İlde Kafkasya göçmenleri de mevcuttur.

Kastamonu Kürt var mı?

Yaklaşık %5'Lik bir Kürt nüfusu var Kastamonu'da çoğunluğu Tosya'da. Kastamonuda yaşayan normal bir insan olmak.

Göksun eskiden nereye bağlıydı?

Maraş Sancağı'nın kurulmasından sonra bir dönem Elbistan'a bağlı bir nahiye olan Ahsendere sınırları içerisinde kalan Göksun, tarihi kayıtlardaki bilgilere göre kısa bir süre Andırın nahiyesine bağlanmıştır.

Göksun kışın kaç derece?

Göksun Bölgesinde Ortalama Sıcaklık

Soğuk mevsim 3,5 ay uzunluğundadır ve 27 Kasım tarihinde başlayıp 12 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 8°C altındadır. Göksun bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık -6°C iken yüksek sıcaklık 2°C düzeyindedir.

Göksu nun neyi meşhur?

Göksun elması kendine has aroması ile meşhurdur.

Göksun nereli?

Göksun, Kahramanmaraş il merkezine 76 km uzaklıkta bulunan bir ilçe. Toplam nüfusu 52.136 (mahalleler ve kasabalar dahil), yüzölçümü 1920 km²dir. 1908 yılında Kahramanmaraş iline bağlanmıştır.

Kahramanmaraş Göksun ilçesi Alevi mi?

Köy halkının tamamı Alevi Türkmenlerden oluşmaktadır.

Maraşın yüzde kaçı Alevi?

1978 Maraş olaylarından sonra Alevîler'in büyük çoğunluğu şehri terk etmek zorunda kalmıştır. Olaylardan önce %35'e yakın olan Alevî nüfus şu anda ancak %10'dur. Geriye kalan Alevîler'de genellikle Pazarcık, Narlı, Nurhak, Elbistan ilçelerinde yoğundur.

Maraşta Alevi var mı?

Afşin/berçenek koyu... Maraştaki %100 tek alevi köyüdür, benim memleketim :) GÖKSUNLU VE AKBOYUNLU OLMAKTANDA VE ALEVİ OLMAKTANDA GURUR DUYORUM. EkLenmistir.

Göksun Türk mü?

Göksun'da 91 yerleşim . Osmanlı'nın sürgünler sonunda Kürt bölgelerine sürülen Türkmenlerden oluşan köy halkı 1800 - 1900 yılları arasında Sivas'tan göçüp gelmiştir. Köy halkının tamamı Alevi Türkmenlerden oluşmaktadır. Köy halkı Kürtçe de bilmektedir.