kalakaldım nasıl yazılır

Teke tek nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Yasa dışı nasıl yazılır?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb. 9.

Ikiz kenar nasıl yazılır?

İki kenarı eşit olan anlamına gelir. Bu kelime genellikle ikiz kenar şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ikizkenar şeklinde olmalıdır.

Ev bark nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Evbark şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ev bark şeklinde olmalıdır.

Baş hekim nasıl yazılır?

Başöğretmen, başsavcı, başhekim ve başbakan gibi baş kelimesiyle oluşturulan sıfat tamlamaları bitişik yazılmaktadır.

Hoşça kal nasıl yazılır?

TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazımı HOŞÇA KAL şeklinde olacaktır. Eğer siz de bu zamana kadar hoşça kal kelimesini birleşik zannediyorsanız siz de yanılıyorsunuz demektir.

Hafta içi nasıl yazılır?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Stpriz nasıl yazılır?

Striptiz nasıl yazılır, sitriptiz nasıl yazılır sorularının cevabı hakkındaki cümle örneklerimiz şu şekilde. DOĞRU KULLANIM: Kusura bakmayın ama siz burayı ne sandınız, yurt dışında alıştığınız striptiz kulüpleri burada yok. YANLIŞ KULLANIM: Geçen gün haberler izledim uzun yıllar sitriptiz dansçısı olarak çalışmış.

Bizbizeyken nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Bizbize şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Biz bize şeklinde olmalıdır.

Kızıda Oğluda nasıl yazılır?

Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim?

Hiç bir nasıl yazılır?

Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Ara sıra nasıl yazılır?

Arasıra mı yoksa ara sıra şeklinde mi yazılacağı oldukça karıştırılan bir konudur. Türk Dil Kurumu buna bir açıklama getirmiş ve sözcüğün doğru yazımının 'ara sıra' olarak ayrı yazılması gerektiğini açıklamıştır.

Akşam üstü nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Halbuki nasıl yazılır?

Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.

Ayak üstü nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb. 10.

Dişe diş nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Ayak altı nasıl yazılır?

Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb. 10.

Dağ evi nasıl yazılır?

DAÄž EVÄ° KELÄ°MESÄ°NÄ°N ANLAMI

Şehirlerin kirli havasından uzaklaşmak, tabiat varlıklarından ve güzelliklerinden yararlanmak için dağlık bölgelerde yapılmış ev anlamına gelir. Bu kelime genellikle dağevi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dağ evi şeklinde olmalıdır.

Yurd nasıl yazılır?

'Yurt' yazımı doğrudur. Yurt kelimesi ünlü harfle başlayan bir ek alırsa T harfi D'ye dönüşür: Yurdu, Yurda, Yurdun... yazımları doğrudur.

Hemde nasıl yazılır?

Bu sebeplerden dolayı hem de kelimesinin doğru yazılışı ayrı şekilde olmalıdır, hemde şeklinde birleşik olarak yazımı yanlış kabul edilir.

Halbu ki nasıl yazılır?

Halbuki kelimesi bazı yerlerde halbu ki şeklinde ayrı olarak yazılsa da doğru yazılışı halbuki şeklindedir. Yani bu kelime birleşik yazılmalıdır.

Kaçgöç nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle kaç göç şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kaçgöç şeklinde olmalıdır.

Ayakta ki nasıl yazılır?

Bulunma durumu eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: devede (deve-de) kulak, yolda (yol-da) kalmak, ayakta (ayak-ta) durmak, işte (iş-te) çalışmak vb.

Cam göbeği nasıl yazılır?

ğ. Renk adları: baklaçiçeği, balköpüğü, camgöbeği, devetüyü, fildişi, gülkurusu, kavuniçi, narçiçeği, ördekbaşı, ördekgagası, tavşanağzı, tavşankanı, turnagözü, vapurdumanı, vişneçürüğü, yavruağzı vb.

Hafta başı nasıl yazılır?

i. Zamanla ilgili birleşik kelimeler: bağ bozumu, gece yarısı, gün ortası, hafta başı, hafta sonu vb.