kalp kelimesinin zıt anlamlısı

Kalp eş anlamı ne demek?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Yüreğin diğer adı nedir?

Eski Anadolu Türkçesi Döneminin sonlarında kullanımı yaygınlaşan kalp kelimesi hem gönül kelimesinin hem de yürek kelimesinin anlam alanlarına girerek kullanımını yaygınlaştırmıştır. Anahtar Kelimeler: Anlam, eş anlamlılık, anlambilim, tarihi anlambilim, gönül, kalp, yürek.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Kalp ve yürek aynı mı?

Yürek kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre Türkçe eş anlamlısı 'kalp' olarak değerlendirilmektedir. Cümle içerisinde veya tek başına hem kalp hem de yürek kelimesini aynı anlam üzerinden kullanmak mümkün.

Yürek yiyen ne demek?

bir olay karşısında haddinden fazla cesaret gösteren kişilere yürek yemiş denir.

Yürek hangi dil?

KökenDüzenle

Osmanlı Türkçesi یورك‎ sözcüğünden devralındı. Sözcük, yorı-/yörü-/yürü- (yürümek, devam etmek, yaşamak) fiilinden -k ekiyle türetilmiş olabilir.

Gülüç eş anlamlısı nedir?

Gülünç kelimesinin yaygın bir kullanım alanı vardır. Bu kelimenin eş anlamlıları olarak da komik, eğlenceli, matrak, kepaze ve rezil kelimeleridir. Bu kelimeler gülünç kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Dikin eş anlamı var mı?

Merhaba ; Dik kelimesinin eş anlamı SERTtir. Eş anlam nedir? Yazılışları ve okunuşları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelere eş anlam denir.

Neferin eş anlamlısı ne?

Nefer kelimesi kişi kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir kelimedir. Er, insan ve nefer sözcükleri kişi kelimesiyle aynı anlamda kullanılabilir.

Parıltı eş anlamı ne demek?

Parlak kelimesi, ışıklı ve aydınlık demektir. Halk arasında parıltı ve pırıltı şeklinde de kullanılan sözcüğün fiil hali 'parlamak' şeklinde yazılır.

Ümit kelimesinin eş anlamlısı nedir?

1- ÜMİT: Divan şairleri tarafından daha çok ''ümmid-i bîm'' (umut ve korku) şeklinde kullanılan ümit kelimesi, umut sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Şöhret kelimesinin eş anlamı nedir?

Şan sözcüğü ve şöhret sözcüğü, nam kelimesiyle aynı anlamda kullanılan kelimelerdir. Günümüzde kişiler şan veya nam sözcüklerini tercih edebiliyor ve aynı anlamda kullanabiliyor. Aynı anlamda olan nam ve şöhret sözcükleri birbirlerinin yerine kullanılıyor.

Kaygı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kaygının eş anlamlısı olan sözcükler hangi sözcüklerdir internetten araştırılması mümkündür. Kaygının eş anlamlısı olan sözcükler iki tanedir ve bunlar da endişe ve tasa sözcükleridir. Endişe ve tasa kelimeleri kaygı ile aynı anlama geldiği için Kaygı kullanılacak olan her yerde bu kelimeler de kullanılır.

Cesaretlinin eş anlamlısı nedir?

Dilimize Arapçadan geçen cesaret, en tehlikeli durumlarda bile soğukkanlı davranmak demektir. Cüret ve gözü peklik kelimeleri ile eş anlamlıdır. Cesaret sahibi kişilere ise cesur denir.

Fil eş anlamı nedir?

Fiil kelimesinin eş anlamlı kelimeleri davranış, eylem, hareket ve iş kelimeleridir. Cümlelerde fiil kelimesi yerine bu kelimeler kullanılabilmektedir.

Farenin eş anlamı ne?

Fare kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük 'sıçan'dır.

Oğlum eş anlamı ne?

Evlat kelimesi bin ve oğul sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Intikam kelimesinin eş anlamı nedir?

İntikam kelimesinin anlamı dilimizde 'öç' olarak geçmektedir. Aynı zamanda intikam kelimesinin eş anlamlısı da yine 'öç' kelimesidir.

Buyruk kelimesinin eş anlamı ne?

Buyruk sözcüğü yerine irade, istek ve talimat sözcükleri kullanılabilir.

Irtidad ın eş anlamlısı nedir?

Sözlükte 'dönmek; geri çevirmek, kabul etmemek' anlamlarındaki redd kökünden türeyen ridde ve irtidâd, fıkıh terimi olarak müslüman bir kişinin kendi iradesiyle İslâm dininden çıkmasını ifade eder. İrtidad eden erkeğe mürtedd, kadına mürtedde denilir.

Güzel kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Günlük hayatta en çok kullandığımız kelimelerden biri olan iyi sözcüğü, becerikli, güzel ve hoş sözcükleri ile eş anlamlıdır.

Çirkin eş anlamlısı ne demek?

Bunların en başında kelimenin eş anlamlısı yer almaktadır. Bunlar ise; Aksi, huysuz, kaba, kötü, uyumsuz, sıska, münasebetsiz, yakışıksız ve uyumsuz sözcükleridir.

Soğuk kelimesinin eş anlamı nedir?

Soğuk kelimesinin eş anlamı olan antipatik, dargın ve itici kelimeleriyle ilgili örnek cümleler: Bana bu kadar dargın olduğunu bilseydim, özür dilemekte bu kadar gecikmezdim.

Çok zıt anlamlısı nedir?

Çok kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimede az kelimesidir.

Gülümse kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Gülümseme, gülücük ve tebessüm aynı anlamlara sahip olan sözcüklerdir.

Çerezin eş anlamlısı nedir?

Genellikle yemek aralarında tüketilen atıştırmalık besinlere çerez denir. Bu kelime günümüzde daha çok cips sözcüğünün yerine kullanılmaktadır.

Alt kelimesinin zıt anlamı nedir?

2- Yukarı: Alt gibi yukarı kelimesi de eski Türkçedir. Cümlelerde alt sözcüğünün zıt anlamlısı olarak kullanılabilir.