kandırada satılık dükkan

Kandırada ne var?

Kefken Adası, Bağırganlı, Pembe Kayalar, Sardala Koyu, Cebeci, Tahtalı Göleti, Seyrek Kalesi, Kumcağız Sahili ve Babalı Köyü görmeniz gereken yerler arasındadır. Kefken, Kandıra'nın bir mahallesidir. İlçeye 20 km uzaklıkta olduğu için şahıs aracınız ile daha hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kandıra'nın en güzel koyu hangisi?

Sardala Koyu

Koy, Kandıra'nın saklı cenneti olarak anılmaktadır. Muhteşem manzarasından dolayı turistlerin ilgisini çekmektedir. Denize girmenin yanında kamp yapmanız için belirli alanlar bulunmaktadır. Denizi kayalıklı bir bölgede yer almaktadır.

Kandıra ne ile meşhur?

Yöreye özgü Kandıra bezi köy evlerindeki tezgahlarda dokunup, eski Türk motifleriyle işlenerek beğeniye sunulmaktadır. Hindisi ve yoğurdu ile haklı bir üne kavuşan Kandıra, meşhur süsleme taşları ile de çok iyi tanınmaktadır.

Kandıra halkı nereden gelmiştir?

1.1. Kandıra'nın Tarihi

M.Ö. 7.yy.'da yöre halkının, 1200'lü yıllarda Ege göç kavimleriyle gelen Mis'ler ve Bebrik'lerden oluştuğu ve yine aynı dönemde Megaralı'larında burada yerleştiğinden bahsedilmektedir. Bizanslılar döneminde kente, 'KENTRİ' denilmekteydi.

Kandıra neyi ile meşhur?

Babadağı tepesinde Kocaeli Fatihi Akçakoca'nın anıt mezarı bulunmaktadır. Yöreye özgü Kandıra bezi köy evlerindeki tezgahlarda dokunup, eski Türk motifleriyle işlenerek beğeniye sunulmaktadır. Hindisi ve yoğurdu ile haklı bir üne kavuşan Kandıra, meşhur süsleme taşları ile de çok iyi tanınmaktadır.

Kandıra hangi ülkeye aittir?

Kandıra, Kocaeli'nin ilçesidir ve Kocaeli Yarımadası'nın kuzeyinde yer alır. Osmanlı yönetiminden bu yana bir belediyeye sahiptir.