Göktaş ağaçlara göztaşı ne zaman atılır?
Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.
Bordo bulamacı ile göztaşı aynı mı?
Göztaşı olarak da bilinen, bakır sülfat, mavi ve kokusuz bir kimyasal bileşik olup tamamen suda çözünür. Normalde zehirli bir kimyasal olan Göztaşı (göktaşı) tamamen suda eritilip, sönmüş kireçle karıştırılması sonucunda, en eski geleneksel tarım ilacı olarak bilinen bordo bulamacı elde edilir.
20 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?
%1'lik bordo bulamacı ölçüleri örnek alınarak diğer oranlarda da bordo bulamacı hazırlayabilirsiniz. · 1 adet 20 Lt. plastik kova, · İki adet ağaç karıştırma sopası . 100 gr sönmüş kireç bir plastik kovaya konur ve üzerine bir miktar su ilave edilir ve ağaç sopa ile karıştırılarak ayran kıvamına getirilir.
Domatese göztaşı atılır mı?
Elma ağacında karaleke, şeftali ağacında yaprak kıvırcıklığı, zeytin ağacında halkalı leke, sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen, domates ve bağlarda mildiyo gibi hastalıkları önlediği için ruhsatlandırılmıştır.
10 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?
Böylece %1 lik 10 litre ,bordo bulamacı hazırlanmış olur. Ben bu 10 Lt ile yaklaşık 40-50 adet bodur meyve ağaçlarımı ilaçlayabiliyorum ve bir miktar da arttığı oluyor.
100 litre suya ne kadar bordo bulamacı atılır?
Bordo Bulamacının Hazırlanması:
Benzer şekilde 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kireç 100 litrelik ayrı bir plastik kovaya konur ve üzerine bir miktar su ilavesiyle karıştırılarak 50 litreye ( kovanın yarısına kadar) tamamlanır.
Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?
İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.
Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?
cupermet Bordo Bulamacı Yerine Kullanabileceğiniz Sistemik Sıvı Bakır.
Bordo bulamacı göztaşı mı?
Bordo bulamacı, göztaşı (Bakır Sülfat %98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır ve çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır.
Kaolin kili dondan korur mu?
Utelka Kaolin Kili tüm bitki ve meyveleri dondan, soğuktan, güneşin zararlı etkilerinden, zararlı böceklerden ve mantar hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir.
Kaolin kili 100 litre suya ne kadar?
UTELKA Kaolin Kili bir gün önceden ıslatılmamalı, suya yatırılmamalıdır. Uygulama 100 litre suya 3-5 kg UTELKA Kaolin Kili olacak şekilde yapılmalıdır.
Kaolin türkiyede nerede çıkarılır?
Türkiye'de yaklaşık 421 milyon ton rezervi bulunan kaolin, İstanbul'un Şile, Ağaçlı, Beykoz ve Arnavutköy, Balıkesir'in Gönen ve Sındırgı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa, Eskişehir'in Mihalıççık, Çanakkale'nin Çan, Nevşehir'in Avanos, Kütahya'nın Emet ve Bilecik'in Söğüt bölgelerinde bulunuyor.
Kaolin kili hammaddesi nedir?
Kaolin ya da kaolen, granit kayaçlardan elde edilen bir kil türüdür. Bazı seramiklerin ve porselenlerin yapımında kullanılır. Türkiye'de arı kil olarak da bilinir. Beyaz ve yumuşak bir toprak türüdür.
Kaolin kili içilir mi?
Soru: içmek için alıcam uygun mudur? Kaolin Kili 250 gr Toz Beyaz Kil Yüksek Mineralli Içilebilir.
Kaolin neden kullanılır?
Kaplin, motor vb. gibi aldığı döner hareketi diğer tarafta yer alan şafta iletir. Kullanılan sistemde bir nevi sigorta olarak görev yapar. Millerdeki kayma oranını belirli bir ölçüde tolere eder ve yine millere gelen yükleri engeller ve üzerine alır.
Türkiyede kaolin nerede bulunur?
Türkiye'de yaklaşık 421 milyon ton rezervi bulunan kaolin, İstanbul'un Şile, Ağaçlı, Beykoz ve Arnavutköy, Balıkesir'in Gönen ve Sındırgı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa, Eskişehir'in Mihalıççık, Çanakkale'nin Çan, Nevşehir'in Avanos, Kütahya'nın Emet ve Bilecik'in Söğüt bölgelerinde bulunuyor.
Kaç çeşit kil vardır?
İllit, kaolinit, montmorillonit ve diğer killer diye 4 ana grup kil vardır. Genellikle 0,002 mm'den daha küçük taneli malzemeye kil adı verilmektedir. Kil sarımtırak, kırmızımtırak, esmer gibi renklerde bulunur. Bu özelliğini bileşiminde bulunan yanıcı maddeler verir.