kapanan turkcell hattı nasıl açılır

Üzerime kaç hat var?

Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.

Hat devretmek kaç TL?

Bu alınan tutar, devir ücreti sonucunda doğan ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır. Devir ücreti tüm vergiler dahil 10,96 TL olarak abonenin hattında yüklü TL miktarından çekilecektir.

Hat devir ücreti kaç TL?

Hat Devir Ä°ÅŸlemi

Devir için işlem ücreti alınmaz, devir alan müşteri yeni abonelik yapmış sayıldığı için ​hattı devir alan müşteriden ilk abonelik vergileri devlet adına tahsil edilir. Devir alınan hat Faturalı olarak açılacak ise; Devralan müşterinin ilk faturasına Özel İletişim Vergisi yansıyacaktır.

Bir kişi kaç hat açabilir?

Aboneler kendi isimlerine kayıtlı ve halen aktif olan faturasız hatlarının sayısını öğrenme imkânına sahip durumda. Kurul kararından bizim anladığımız; Türkiye'de üç büyük operatör olduğuna göre, bir kişi ömrü boyunca 45 tane faturasız hat açabiliyor.

Hat devretme kaç gün sürer?

Numara taşıma işlemi kaç gün sürer? Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.

Hattı başkasının üzerine geçirme kaç TL?

Faturalı Hat Devri: İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 167,75 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,96 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.

18 yaş altı telefon hattı alabilir mi?

Yaşım 18'den küçük, nasıl hat alabilirim? Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir.

Annemin üzerine olan hattı kendi üstüme nasıl alırım?

Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir. Devreden sadece kimlik fotokopisini bırakırken devralan yeni abonelik için gerekli evrakları ibraz etmeli ve abonelik sözleşmesi doldurmalıdır. Bu işlem ücretsizdir.

2022 devir ücreti ne kadar?

İmzalar atıldıktan sonra tescil işlemine geçilir. Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 457 TL'lik (2022 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir.

Hat açma ücreti nedir?

Hat açma kapama ücreti ne kadardır? 22.10.2022 tarihinden itibaren fatura borcu veya farklı nedenlerle kapanan hatlar için, hat açma ücreti 68,46 TL'dir.

Hat açtırmak ne kadar 2022?

Hat açma kapama ücreti ne kadardır? 22.10.2022 tarihinden itibaren fatura borcu veya farklı nedenlerle kapanan hatlar için, hat açma ücreti 68,46 TL'dir.

Yeni bir hat kaç günde açılır?

Yeni satın alınan hatlarda aktivasyon işlemi ortalama 1 gün sürmektedir. Hattınızı teslim aldıktan sonra yaklaşık 1 gün içinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Yeni SIM kartımla ilgili bir sorum olursa ne yapmalıyım?

Kullanılmayan hat nasıl kapatılır?

Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir. Hattını iptal ettirmek isteyen kişiler ayrıca yazılı dilekçesini e-devlet veya faks yoluyla GSM operatörlerine ileterek başvuruda bulunabilir.

Hat kaç ay kullanmayınca kapanır?

Bekleme süresi, Aktif Kullanım Süresi'nin bitmesiyle başlayan 90 günlük süredir. Bu süre ile birlikte arama ve kısa mesaj gönderme kısıtlaması başlar.

Bimde Bimcell ne kadar?

2022 yılında Bimcell yeni hat fiyatı 85₺ olarak satışa sunulmuştur. Alabileceğiniz en düşük fiyatlı faturasız Bimcell hatta 85 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz. Yeni hat almak ya da mevcut hattınızı Bimcell'e taşımak istiyorsanız; kimliğiniz ile beraber herhangi bir BİM mağazasına gidebilirsiniz.

Hat kapanırsa ne olur?

Faturalı hatlarda borçtan dolayı kapanması halinde fatura tekrar ödendiği zaman hizmet almaya devam edebilirsiniz. Hattın kapanması durumunda belli bir kapanma ücreti hesaba yansıtılmaktadır. Kısıtlanmış ya da tamamen kapatılan hatlarda hizmetlerin tamamen durdurulması durumunda kapanma ücreti tekrar alınmamaktadır.

Iptal olan hat geri açılır mı?

Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.

Kullanılmayan hat kaç ay sonra kapanır?

Bekleme süresi, Aktif Kullanım Süresi'nin bitmesiyle başlayan 90 günlük süredir. Bu süre ile birlikte arama ve kısa mesaj gönderme kısıtlaması başlar. Bekleme Süresi başladığında, kullanıcının lira bakiyesi varsa bu bakiye dondurulur. Bekleme Süresi boyunca sadece acil servisler aranabilir.

Uzun süre kullanılmayan hat ne olur?

Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz. Bunun yanında, her yılın 1 Ocak - 31 Mart arasında son yüklemesini yapmış aboneler 185 gün boyunca arama yapabilir, aranabilir ve tüm Hazır Kart hizmetlerinden yararlanabilir.

E devletten hat kapatılır mı?

Kayıtlı telefon hattı e-devlet veya Turkcell, Vodafone, Türk Telekom üzerinden bağlı bulunduğu operatör aracılığı ile kapatabilir. Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir.

Uzun süre kullanılmayan hat nasıl açılır?

Ancak bunun için bir açma ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır. Faturalı hattın kapanması halinde borcun ödenmesi durumunda hat tekrar açılır ve hizmet almaya devam edebilirsiniz.

Hat tamamen kaç ayda kapanır?

Hat İptali ve Geçerlilik Süreleri

Aktif Süre (184 gün): Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.

Kapanan Hat kaç tlye açılır?

Hat açma kapama ücreti ne kadardır? 22.10.2022 tarihinden itibaren fatura borcu veya farklı nedenlerle kapanan hatlar için, hat açma ücreti 68,46 TL'dir. Hattınız kapanmadığı sürece herhangi bir hat açma ücreti yansımayacaktır. Virman nedir?

Hat kaç ay sonra kapanır?

Konuşma esnasında kullanıcının lira bakiyesi biterse, konuşma kesilir ve her iki taraf da (arayan ve aranan) anons ile uyarılır. Bekleme süresi, Aktif Kullanım Süresi'nin bitmesiyle başlayan 90 günlük süredir. Bu süre ile birlikte arama ve kısa mesaj gönderme kısıtlaması başlar.

Kapanan Hat kaç yıl sonra açılır?

Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.

Tamamen kapanan hat nasıl açılır?

Ancak bunun için bir açma ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır. Faturalı hattın kapanması halinde borcun ödenmesi durumunda hat tekrar açılır ve hizmet almaya devam edebilirsiniz.