kayseri yeşil mahalle satılık daire

Kayseri Yesil mahalle neresi?

Yeşil Mahallesi Kayseri ilinde yer almakta olup, Gürpınar semtinde bulunan Yeşil Mahallesi Melikgazi ilçesine bağlıdır.Yeşil Mahallesi haritası konumu ise 38° 38' 41.2872'' Kuzey ve 35° 30' 58.9968'' Doğu gps koordinatlarıdır. Yeşil Mahallesi bağlı olduğu Melikgazi ilçe merkezine 9 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Kayseride kaç tane mahalle var?

Kayseri'nin mahalleleri, Kayseri ilinin 16 ilçesinde toplam 714 mahalleden oluşmaktadır. İlçe ve beldelerine göre sıralanan mahallelerin adları aşağıda listelenmektedir.

Kayseri ne taraf?

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer almaktadır. Şehir, Erciyes dağının eteklerine kurulmuş olup; Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir ile sınır komşusudur.

Yeşilyurt Kayseri nereye bağlı?

Yeşilyurt, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kayseri'nin en lüks semti neresi?

Bu araştırma için Alpaslan Mahallesi ile Eğribucak Bağlarında özel çalışma yapıldığını söyledi. Çünkü buralar Kayseri'deki zenginlerin yaşam alanı. Aslında Alpaslan mahallesi bizim de araştırmamız gereken bir yer. Kayseri'nin zengin diyebileceğimiz insanlarının yaşadığı mekanlar burada.

Kayserinin en büyük ilçesi hangisi?

2021 ilçe nüfus bilgileri nüfusa göre azalan şekilde sıralanmıştır. 2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Melikgazi, nüfusu en az olan ise Özvatan ilçesidir.

Kayseride neler ünlü?

Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır.

Kayseri Kürt mü?

Kayseri'de az sayıda Kürt yerleşimi de vardır. Birkaç tane Sünni Kürt köyü vardır. Bunlardan bir tanesi Erzurum Karayazı ilçesinden gelerek Kayseri'ye yerleşmiştir. Sarız ilçesinde Sinemilli ve Koçgiri Aşiretlerine mensup Kürtçe konuşan Alevi köyleri de vardır.

Kayseri'nin en büyük ilçesi hangisi?

2021 ilçe nüfus bilgileri nüfusa göre azalan şekilde sıralanmıştır. 2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Melikgazi, nüfusu en az olan ise Özvatan ilçesidir.

Kayseri'nin eski ismi nedir?

Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.