kekere mekere nedir

Dünyanın en uzun tekerlemesini söyler misin?

Şu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuk, bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğa demiş ki; 'ben bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğum' demiş.

Bir berber bir berbere ne demiÅŸ?

Bir berber bir berbere: 'Bre berber, gel birader, biz beraber Berberistan'da bir berber dükkanı açalım' demiş.

Hallu Bellu Gabellu ne demek?

Hallu bellu gabellu kabak baÅŸ baykuÅŸu.

Bir Åžinik kekere mekere ne demek?

'Bu tarlaya bir şinik (ölçek) kekere mekere (kuş yemi) ekmişler.

Tarihte ilk berber kim?

Berberlik ilk olarak Hz. Muhammed peygamberimiz zamanında Selmani Pak tarafından ortaya çıkmıştır. Hz. Muhammed'in yanında birçok hizmetlerde bulunmuştur.

Berber eski adı nedir?

Cumhuriyetten önce berberlere 'Perükar' deniliyordu. Osmanlı berberleri seyyardı, kahvede, sokakta tıraş ederler, evlere servis yaparlardı. Sabun, leğen, ustura temel araçlarıydı.

Neden berber denir?

Venedikçe barbièr 'sakal traşı yapan kimse' sözcüğünden alıntıdır. Venedikçe sözcük Venedikçe barba 'sakal' sözcüğünden türetilmiştir. barbunya maddesine bakınız.

Tekerleme örnekleri nelerdir?

Acaba sarımsaklasak da mı saklasak samanı, Sarımsaklamasak da mı gelir zamanı, Sarımsaklamasak da gelirse zamanı, Niye sarımsaklayalım o zaman samanı.

Sarımsak saklasak da mi?

40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak

Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.

40 gün sarımsak yersek ne olur?

HER GÃœN SARIMSAK YERSEK NE OLUR

Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler.

Her gün sarımsak yersek ne olur?

Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder. Sarımsağın yutularak tüketilmesi kanın kolayca sulanmasını sağlar.

Aç karnına sarımsak yutmak neye iyi gelir?

O da ona cevaben 'Sen ne zamandan beri o tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlı pis porsuksan ben de o zamandan beri bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlı pis porsuğum.' demiş.

Sen ne zamandan beri tekere Mekere?

Öteki tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsukta; ben de; 'bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğum' demiş. Türkçedeki en uzun tekerlemeyi okudunuz...

Türkiye'nin en uzun tekerlemesi ne?

'Bu tarlaya bir şinik (ölçek) kekere mekere (kuş yemi) ekmişler.

Kekeremekere nedir?

'Sen ne zaman o tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlı pis porsuksan, ben de o zamandan beri bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlı pis porsuğum' demiş.

Sen ne zamandan beri bu tarlaya?

Ay Dede Ay Dede Evin Nerde? İnce suyun neresinde? İki dağın arasında. Tavuk gelir, ala batır.

Ay dede evin nerede tekerlemesi?

1. Al bu takatukaları takatukacıya götür. Takatukacı bu taka tukaları takatukalatmazsa al bu takatukaları takatukacıdan takatukalatmadan geri getir.

Takatuka tekerlemesi söyler misin?

Oyuna davet ederken, ebe, eş veya takım seçerken, oyunu başlatırken veya sonlandırırken sayışma yapılmaktadır. Sayışmayı söyleyen oyuncu her hecede parmakla bir oyuncuyu gösterir. Sayışmanın son hecesinde parmak hangi oyuncuyu gösteriyorsa o oyuncu çıkarılır.