keko aşk sözleri

Keko kime denilir?

Keko kelimesi Türkçe'de 'ağabey (hitap şekli)' anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) keko 'ağabey (hitap şekli)' sözcüğünden alıntıdır. Kürtçe sözcük Kürtçe (Kurmanci) kek 'ağabey' sözcüğünden türetilmiştir. Keko kelimesi tarihte bilinen ilk kez 'aptal, bön' c (1968) : Keko'lar...Keko'lar (kardeşler kardeşler) durun..

Keko Kürt demek mi?

Keko kelimesi Türkçe'de 'ağabey (hitap şekli)' anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) keko 'ağabey (hitap şekli)' sözcüğünden alıntıdır. Kürtçe sözcük Kürtçe (Kurmanci) kek 'ağabey' sözcüğünden türetilmiştir.

En çok Keko hangi şehirde?

Adana, mersin, hatay, Antep, diyarbakır. gibi ilk akla gelen yerlerdir.

Keko ne giyer?

keko olarak nitelendirilen, daha çok az geliri olup kenar mahallelerde yaşayan kişilerin giydiği kombinlerdir. en önemli özelliklerinden biri her ortamda giyilebilir olmasıdır. daha çok spor giyim ağırlıklı olup slim fit kesime sahip giysiler tercih ederler.

Kürtçe kro ne demek?

TDK göre kro nasıl yazılır? kro /kıro kelamı aslen kürtçe bir lafza olmakla beraber erkek çocuk anlamındadır. o zaman kelimenin orjinaline bakalım. orjinali 'kuro'dur. ama türkçeye geçerken kıro/ kro olarak geçmiştir.

Kurmanci ne demek argo?

'kürt oğlu' anlamına gelir. kürt kabile ve aşiret kültüründen çıkışla gerçekleşen halklaşma olgusuna kurmanc denilmektedir. ' kürt insanı ' anlamına gelir. türkmen veya acem gibi düşünebilirsiniz.

Elit Keko ne demem?

elit ; seçkin, kendini yetiştirmiş. keko ; cahil, kendini yetiştirmemiş. özetle elit keko olmaz ama yurdum insanında bunu idrak edecek zeka olmadığı için böyle bir tanımla yapmış durumda. elit keko dedikleri paralı kırolardır.

Keko diye neye denir?

Keko, Kürtçe bir kelime olup ağabey anlamına gelir. Bugün keko kelimesi çok yanlış anlamlarda telaffuz edilse de etimolojik olarak ağabey demektir.

Argoda Hırbo ne demek?

HIRBO. i. (Kürt.) argo. 1. Yontulmamış, kaba saba, hiç incelmemiş adam: Ulan hırbo!

GEGO ne demek?

Geko kelimesi Türkçe'de 'bir tür kertenkele' anlamına gelir. İngilizce gecko 'bir tür kertenkele' sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Malayca keko sözcüğünden alıntıdır.

Lavuk kelimesi ne anlama gelir?

lavuk, -ğu 1. sıfat, argo Gereksiz konuşan (kimse).

Zırto kimlere denir?

ZIRTO kelimesi de YALANCI ve PALAVRACI anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda TERBİYESİZ anlamında da kullanılan bir kelimedir.

Dümbük ne anlama gelir?

dogu anadolu da pezevenk manasina gelen kelime.

Finola ne demek?

Finola. yatmaya toleranslı altı sıralı arpa çeşidi.

Hıtbe ne demek?

Hıtbe, kelime olarak 'kız isteme' anlamına gelmekte olup, evliliği düşünen bireylerin evlilik maksadıyla birbirlerine talip olmasıdır. Bu kavram klasik ve çağdaş kaynaklarda 'nişanlılık' kavramı olarak karşımıza çıkar.

Serkin ne demek?

Kelime anlamı soylu kan ve başkan anlamına gelmektedir. Bunun dışında da asil bir soydan gelen kimse anlamında da kullanılmaktadır.

Laubali tavır ne demek?

Laubali genel olarak aşırı samimi olan kişilere söylenen bir sıfattır. Bazen konuşmalarında ciddiyet olmayan, senli benli konuşan kişiler için de laubali ifadesi kullanılır.

Keko kimlerdir?

keko kürtçe ve farsça da kişinin kendisinden büyük olan abisine verilen hitap şeklidir. öz ağabey olmasa da yaşça kendisinden büyük olan bireylere itham edilebilir. abi , bro , keko şeklinde değişime uğramış insan hışmına uğramış masum kelimelerdendir.