kelimeler kifayetsiz kalıyor ne demek

Cırım Cıngıl ne demek?

halk ağzı. Küçük ve seyrek üzüm salkımı, üzüm salkımındaki küçük salkımcıklar [Çıngıl, çilkim, çiltim, çingil, çitmik de denir].

Kunay ne demek?

Kübey Hanım (Yakutça: Күбэй) - Türk ve Altay mitolojisinde Doğum Tanrıçası. Kubay Ana olarak da bilinir. Doğum yapan kadınları korur. Dişiliğin simgeselleştiği tanrıçadır.

Mihrine ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre Mihri isminin anlamı şöyle; Güneşle ilgili.

Yukan ne demek?

kanada da bir nehir adı kızılderili dilinden gelir yuka-an mevsimin değiştiği yer demektir.

Asel ismi ne anlama gelir?

1. Daha uğurlu, daha bereketli. 2. Sağ tarafta olan.

SMAY ne demek?

Kız bebek çocukları için kullanılan Simay ismi Türkçede ''Gümüş gibi parlak güzel'' olarak yer almaktadır.

Eliz ismi ne anlama gelir?

TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Eliz ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Emir veren prenses, cennetteki en büyük meyve ağacı. Bir şeye duyulan içsel eğilim; birinden yerine getirilmesi istenilen şey.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: ‎; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.

Vera ismi ne anlama gelir?

Vera isminin anlamı: Günah ve haramdan kaçmak için şüpheli şeylerden uzaklaşma, takva.

Vukua gelir ne demek?

Maddî ve manevî olaylar, hadiseler.

Sille ne demem?

1. Tokat, şamar: Sille yemeden yanak kızarmaz. (Atasözü).

Vaki olmak ne demek?

Meydana gelmek, gerçekleşmek.

Iğreti mi eğreti mi?

Eğretileme, bir sözcüğün alışılmış anlamının dışında bir başka anlamda kullanılmasıdır. Bir başka deyişle, bir şeyi anlatmak için ona benzetilen bir başka şeyin adını eğreti olarak kullanmadır. Eğretileme, sözlüklerde 'mec.' biçiminde belirtilen bilgilerle ilgilidir.

Zille ne demek?

Ülkemizde genel olarak argo ve kötü kelime olarak kullanılan zilli kelimesi, şirret ve geveze olan kişi ya da kişiler anlamını taşımaktadır. Daha çok kötü niyetli olan ya da kötü yolda olan kadınlar için kullanımı olan zilli kelimesinin kökeni Farsçadır.

Şamarla ne demek?

Şamar kelimesi Türkçe'de 'Açık elle yüze vurulan tokat, beşkardeş.' anlamına gelir.

Sine neresi oluyor?

Sine, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.

Telakki ne demek ne demek?

Telakki kelimesi Türkçe'de 'kabul etme, karşılama, benimseme, rastlama' anlamına gelir. Arapça lḳy kökünden gelen talaḳḳī تلقّي z 'kabul etme, karşılama, benimseme, rastlama' sözcüğünden alıntıdır.

Rençber ne anlama gelir?

Farsça rancbar رنجبر 'zahmet çeken, emekçi' sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) ranc رنج 'emek, zahmet' ve Farsça -bar بر 'taşıyan' sözcüklerinin bileşiğidir.

Bik ne anlama gelir?

Basın İlan Kurumu 1961 yılında, 195 sayılı Kanun ile kurulmuş, kamu tüzel kişiliğini haiz bir idaredir. Resmi ilanların adil bir şekilde gazetelere dağıtılması amacıyla kurulan Basın İlan Kurumu, bugüne kadar fikir ve içerik farkı gözetmeksizin yürüttüğü aracılık hizmetini başarıyla sürdürmüştür.

Iri kişilere ne denir?

Cüsse kelimesi vücut anlamına gelir. Beden, ten, bünye ve gövde kelimeleri bu sözcük ile eş anlamlıdır. Cüsseli Kime Denir? Uzun boylu ve iri kişilere cüsseli denir.

Nevi şahsına ne demek?

[1] (') Kendine özgü davranış ve karakteri olan kimse.

Ifrit ne demem?

İfrit, yeraltı dünyasının/cehennem bir kötü cin veya şeytanıdır. Cennete ve meleklere karşıdırlar. İblis dahil dinlerde onun en güçlü kullarıdır. Bazen İblis'in yardımcıları olarak cehennemde yaşadıkları ve günahkârları cezalandırdıkları düşünülür.

Mert namert ne demek?

TDK Büyük Türkçe Sözlük'te mert: 'yiğit, sözünün eri, güvenilir (kimse), erkek; namert: 'korkak, alçak, mert olmayan' anlamlarına gelmektedir (www.tdk.gov.

Alçak küfür mü?

'Alçak' kavramı insanlar için kullanıldığında ağır hakaret ve küfür anlamlarına gelir; hem de en galizinden! Yani bu kavram, Anadolu'da bir kişi için kullanıldığında, kavga ve hatta cinayet sebebi olacak derecede küfür ve sövme olarak anlaşılmaktadır.

Tufan ne anlama gelir?

Tufan, ortalığı kasıp kavuran yağmur ve fırtına anlamına gelir. Mecazi olarak ise hiçbir şekilde taviz vermeyen, güçlü ve aşırı manasında kullanılır.

Püryan ne anlama gelir?

Büryan, püryan ya da biran olarak da adlandırılan, Türkiye'nin birçok yerinde yapılan fakat daha çok Siirt ve Bitlis yöresine ait bir et yemeğidir. Arapça'da Perive olarak da adlandırılır. Sonuç olarak kuyu kebabının bir türevidir.

Gül sine ne demek?

Gülsinem isminin anlamı ebeveynler tarafından merak ediliyor. Hem değişik hem de anlamı güzel olduğundan anne baba adayları tarafından sıkça tercih edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Türk Dil Kurumu'na göre Gülsinem isminin anlamı; 'Gül gibi güzel olan sevgilim' anlanmında kullanılan bir ad.

Hicran ne anlama gelir?

Hicran TDK anlamı da bir yerden ayrılma veya bir kimseden ayrılmaktır. Bir ayrılık sonrası yaşanılan çok fazla acı çekmeye hicran denir.