ketenye kelimesinin eş anlamlısı

Gülücüğün eş anlamlısı ne?

Tebessüm kelimesi eş anlamlı olarak gülücük ve gülümseme sözcükleri ile ifade edilir. Bundan dolayı kelimenin eş anlamlı sözcükler grubunda yer aldığı görülür. Gülümseme, gülücük ve tebessüm aynı anlamlara sahip olan sözcüklerdir. Özellikle bu kelimelerin sıkça duyulduğu bilinmektedir.

Yüreyin eş anlamlısı nedir?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Anne kelimesi yerine ne kullanılır?

Anne Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

Anne kelimesinin eş anlamlıları arasında yaygın olarak ana ve valide kelimeleri kullanılıyor. Bunun yanın sıra nene, aba ve kocakarı gibi ifadeler de eş anlam olarak kullanılabiliyor.

Gizem kelimesinin eş anlamı ne?

Kelime, kelimesinin bir tane eş anlamlısı vardır. Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir.

Mecburen in eş anlamlısı ne?

Zorunlu sözcüğü mecburi ile eş anlamlı olan kelimeler arasında yer alıyor. Kelimenin isim hali ''Zorunluluk'' şeklinde yazılır. Örnek Cümle: Zorunlu olmasaydım bu şehirden bir günlüğüne bile ayrılmazdım.

Batı yönünün zıttı nedir?

Doğu yön olarak batının zıt kelimesidir. Batının güneşin battığı yer iken, doğu güneşin doğduğu terdir. Tam olarak batı ve doğu zıt anlamlı kelimelerdir.

Mama hangi dilde ne demek?

Mama kelimesi İtalyanca kökenlidir.

Anne kökeni Türkçe midir?

İsmet Zeki Eyuboğlu ise 'anne' sözcüğünü Hitit (Eti) dilinden 'annas' sözcüğü ile ilişkilendirir. Ona göre anne 'Türk diline doğrudan doğruya Hitit toplumun- dan geçti denemez. Ancak sözcüğün içerdiği 'doğuru- cu' kök, eylem Türk dilinde yoktur, bu nedenle Türkçe ana, anne sözcüğünün kökeni yabancıdır.

Ana kelimesi neden anne oldu?

ana sözcüğünü en çok kullananlar (yani bebekler ve çocuklar) anneyi türetti. n sesi vurgulanarak çiftleşti, anna oldu ve nazal hâle geldi. nazal n sesinin inceltici etkisi olduğu malumdur. ileri benzeşme yoluyla ikinci a sesi incelip 'anne' oldu. ama dikkate değer nokta şu ki, 'ana' unutulmadı.

Pebse eş anlamı nedir?

Doğrulanmış Cevap. Cevap, pense olacaktır.

Güdünün eş anlamı nedir?

Güdü kelimesinin karşılığı saik kelimesidir.

Deli kelimesinin zıt anlamı nedir?

''Akıllı uslu'' ikilemesinde de geçen akıllı sözcüğü, hem deli hem de aptal kelimeleri ile zıt anlamlıdır.

Şamdün eş anlamlısı ne?

Doğrulanmış Cevap

Şamdün, harf salatası halinde verilmiş bir kelimedir. Bu kelime düşman kelimesidir. Düşman kelimesinin eş anlamlısı hasım kelimesidir.

Pembe kelimesinin eş anlamı nedir?

eksik, eksiklik, kusur.

Eksik kelimesinin eş anlamı nedir?

Deli - Akli muvazeneden mahrum, akli dengesini yitirmiş (kişi). Bu sözcük halk ağzında çılgın, hareketli, deli dolu anlamlarında da kullanılır.

Deli diye kime denir?

Masum kelimesinin zıt yani karşıt anlamlısı olan sözcük suçlu sözcüğüdür. Suçlu, kelime anlamı olarak suçu olan kimse anlamında kullanılan bir sözcüktür. Dilimizde kelimelerin anlamlarını, eş anlamlılarını ve zıt anlamlılarını Türk Dil Kurumu sözlüğünden öğrenmek mümkündür.

Masum kelimesinin zıt anlamı nedir?

Ham zıt anlamlısı olgundur.

Ham kelimesinin zıt anlamı nedir?

aklını kaçırmak, delirmek, aklını yitirmek, çıldırmak.

Delirmek eş anlamı nedir?

1- Yitirmek: Yitik kelimesinden türetilmiş olan yitirmek, kaybetmek ile eş anlamlıdır.

Kaybetmişin eş anlamlısı nedir?

Yekten ise, umulmadık, beklenmedik, zamansız ve aniden manasına gelir.