kilis belediyesi hangi parti 2021

Patnos Belediyesi hangi parti kazandı?

Malatya hangi parti aldı?

Strabon'a göre bu yöre; zeytin-üzüm ve meyva ağaçlarıyla bezenmiş, Kapadokya'da bir benzeri bulunmayan tek yerdir. Pline'ye dayanarak Malatya'nın Asur kraliçesi Semiramis tarafından 'Meliten' adıyla kurulduğunu kayıt eder.

Boğazlıyan hangi parti kazandı?

Emek Partisi'nin ayrılığı

Halkların Demokratik Kongresi'nin bir üyesi olan Emek Partisi (EMEP), 2012'de HDP'nin kuruluş sürecinde de bir bileşen olarak yer aldı ancak 17 Haziran 2014'te bir açıklama yayımlayarak HDP'den ayrıldığını duyurdu.

Ağrı hangi parti kazandı?

17 Haziran 2021, saat 11.05'te Onur Gencer, Halkların Demokratik Partisinin İzmir'in Konak ilçesindeki Şair Eşref Bulvarı'nda bulunan il başkanlığı binasına girip tabanca ile ateş açarak parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdü.

Elazığ hangi parti?

tunceli nüfusunun büyük bir kısmı zazadır. buradaki zazaların hemen hepsi de alevidir. kürt elbette vardır ve bu kürtler de alevidir. fakat kürtlerin nüfusu zazalara ve hatta türkmenlere kıyasla çok azdır.

Malatya adını kim koydu?

Tunceli'nin ilk sâkinleri Orta Asya'dan gelen Türk kavimleridir. Tunceli'nin târihi Orta Asya asıllı Türk kavimleriyle başlar. Daha sonra da Anadolu'da ilk siyâsî birliği kuran Hitit Türkleri bu bölgeyi kendi sınırları içine dâhil ettiler.

Malatya AKP mi CHP mi?

1 Kasım'da yapılan seçimde 3 milletvekili çıkarabilen Bitlis ilinin 2 milletvekili Halkların Demokratik Partisi'ne, 1 milletvekili ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %80,87 oranlarında gerçekleşmişti.

Tunceli yi hangi parti kazandı?

Kilis, Gaziantep ilinin bir ilçesi iken, Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 06.06.1995 tarihinde il statüsüne kavuşturulmuş ve Türkiye'nin 79. ili olmuştur.

Urfa hangi parti?

Kilis H.z. Ömer zamanında İslam topluluğuna katılmış 639 yılında önemli bir Roma (Bizans) kalesi olan RAVANDA Kalesi ile birlikte savaşsız alınmıştır. Bölgede yaşayan Türkler Oğuzlar soyundandır. Yöresel olarak bunlara Türkmen denilir.

Şanlıurfa'da Hdp'ye kaç oy çıktı?

Kilis Valiliği'nden Suriyeli Sayısı İddialarına Cevap: Suriyeli Sayısı Kilis'te Yaşayan Toplam Kişi Sayısının Yüzde 38,47'sine Karşılık Geliyor.

Tunceli hangi parti aldı?

Kilis ili ağızlarının oluşumunda etkili olan Oğuz boyları içinde özellikle Avşar, Bayat, Bozcalu, Beydili, Harbendelü, İnallı, İzzeddinli, Alayuntlu, Yüreğir, Bayındır boyları vardır.

Diyarbakır hangi parti aldı?

Çoğunlukla Türklerin yaşadığı ilçede azınlık olarak yaşayan Kürt ve Arap nüfus da mevcuttur. Köy halkı Elon(Eloun) adı verilen Arap aşiretlerinden oluşmaktadır.

HDP önce hangi parti vardı?

Kilis deyince akla kaçakçılık, üzüm, zeytinyağı ve sabun gelir.

Iyi parti Elazığ'da kaç oy aldı?

İlçemiz Türkler, Araplar, Çingeneler ve Kürtler mevcuttur. Ayrıca Ermeni kökenli ailelerde vardır.