kocaeli sinema bilet fiyatları

6a sinema ne demek?

Sinema sektörünün korunması amacıyla yapılan düzenleme ile sinema filmleri gösterim tarihinden itibaren 5 ay geçmeden ücretli yayın yapan platformlarda, 6 ay geçmeden ücretsiz yayın yapan platformlardan gösterilemeyecek.

Sinemada +13 ne demek?

7 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilir deniyor. 13+, yani 13 yaş üzeri olanlar izleyebilirler var, 13A var. 13A ne demek? Tahmin edeceğiniz gibi 13 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilirler. 15+ var, yani 15 yaş ve üzerindekiler izleyebilir.

Sinema salonlarındaki ses neden salon dışında duyulmaz?

Sinema salonları sesin şiddetinin fazla olduğu alanlardır ve bu alanlarda sesin düzgün duyulması gerekmektedir, bu nedenle sinema salonlarında mutlaka ses yalıtımı olmalıdır. Sinema salonu ses yalıtımı hem sesin iyileştirilmesini sağlar hem de içeriden dışarıya ses gitmesini ve dışarıdan içeriye ses gitmesini engeller.

7d sinema ne demek?

7 boyutlu sinema, 3 boyutlu gözlüklerle izlenen bir ekranın önünde, sanal gerçekliği yaşatmak için filmlerle senkronize hareket eden bir platform ile ses, rüzgar, kar, yağmur, sis, dokunma, koku, duman gibi efektler eşliğinde oluşturulan yeni nesil bir sinema sistemi olarak adlandırılıyor.

Filmin sonunu söylemek ne denir?

Spoiler vermek, bir eserle ilgili net bir ipucu iletmek anlamına geliyor. Örneğin, merakla beklenen bir film izlediniz. Ve film, beklentilerinizin altında kaldı. Özellikle final sahnesi hiç tatmin etmedi.

Kamera arkasına ne denir?

Backstage, yani kamera arkası fotoğraf çekimleri diğer çekimlerden daha eğlenceli hale gelmesiyle birçok insanın bu alana iyi duymaya başladı.

15A ne demek?

Tahmin edeceğiniz gibi 13 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilirler. 15+ var, yani 15 yaş ve üzerindekiler izleyebilir. 15A, 15 yaşından küçükler aileleriyle gelebilirler. Bir de 18+, bu en dar kategori, ancak 18 yaşından büyükler bu filmi izleyebilirler demek.

Sinema araları kac dk?

Buna göre, sinema filmi öncesinde reklamların süresi en fazla 10 dakika, fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak; sinema filmi gösterim arası 15 dakikayı aşamayacak.

Sinema salonları neden karanlıktır?

Alper Çağlar, Dune: Çöl Gezegeni gibi birçok filmin sinema salonlarında zaman zaman bu denli karanlık ve ruhsuz durmasının nedeninin salonlarda kullanılan projeksiyon ampullerinin kısık tutulması olduğunu öne sürdü.

Sinema salonu kaç desibel?

Ayrıca hazırlık asamasında salonun bazı noktaları isaret alınarak bilgisayar destegi ile kolonların acısı ve yuksekligi belirleniyor. Hicbir sey ezbere yapılmıyor. Muhtemelen salonda enerji 120 dB civarı bir seydi.

Sinemada Gold Class ne oluyor?

Geniş ve yatabilen koltuklarıyla bambaşka bir konfor sunan Gold Class, sinemaseverleri bekliyor. Gold Class salonlarının kendine ait ayrı bir fuaye alanı var. Dileyen misafirlerimiz için telefon şarj ünitesi bulunan salondaki rahat koltuklar konforda sınırı bir üst seviyeye taşıyor.

Sweetbox nedir?

kimi sinema salonlarinda yeni türeyen bir 2'li koltuk türü. kanepe gibi bir dizayn yani arada kolçak ya da icecek, ıvır zıvır koymaya yarayan aparatlar bulunmaz. sevgiliyle sarilarak ya da kafa gogse yaslamalı film izlemeye imkan verir. zaten adı da sweetheart kelimesinden türemiştir.

Yataklı sinema hangi Avm'de?

Yatarak Film İzlemeyi Sevenler Buraya: İstinyepark'ta Yataklı Sinema Salonu Açıldı Favorilerinize Ekleyin. Cinemaximum sinema zincirini satın alan Güney Koreli 'CJ CGV' İstanbul İstinyepark'taki sinema salonunu baştan aşağıya yeniledi.

IMAX nedir ne iÅŸe yarar?

IMAX (Image Maximum) yüksek boyutta ve netlikte görüntü kapasitesine sahip olan bir film gösterim sistemidir. Kanadalı bir eğlence teknolojisi firması olan IMAX Corporation tarafından bulunmuş ve geliştirilmiştir. Normal bir film karesi 35 mm formatındayken, IMAX filmleri 70 mm'dir.

1 Sweetbox kaç kişilik?

kimi sinema salonlarinda yeni türeyen bir 2'li koltuk türü.

Axis AVM Sinemada neler var?

imax: en geniş perdeye sahip deneyim bu, diğerlerine göre gerçekten dev bir perdeye sahip, 3d destekliyor ve en iyi 3d deneyimi sunuyor kesinlikle. 4dx: normal ebatlarda bir perdede 3d deneyimi yanında, rüzgar, sis, flaş, koku ve hareket duyularına da destek veriyor.

Axis AVM Sinema hangi filmler var?

İzmit, Türkiye'nin Kocaeli ilinde bulunan bir ilçedir. İzmit Körfezi'nin doğu kıyısında, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer almaktadır.

Serdivan AVM Sinema neler var?

1331 yılında uçbeyi Akçakoca tarafından Osmanlı topraklarına katıldı. İl, Kocaeli adını ise, bu yöreyi Osmanlı Devleti'ne katan, Osman Bey ve oğlu Orhan Bey'in uç beylerinden olan Akçakoca'dan almıştır. Bu tarihten sonra kente, önce İznikmid, daha sonra İzmid (İzmit) adı verildi.

Gold Class farkı ne?

Nikomedia adı şehre orada egemen olan Bitinya Kralı Nikomedes dolayısıyla verilmiştir. Şehrin ismi olan Nikomedia zaman içerisinde, önce İznikomid, Osmanlılardan sonra İznikmid ve çok daha sonraysa İzmid şeklinde evrilerek, 1928 sonrası Latin harflerine geçilmesiyle bugünkü şeklini almıştır.

4DX mi IMAX mi?

Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı, Kandıra yoğurdu, hindi dolması ev peyniri, İzmit pişmaniyesi bu yörelerin adıyla özdeşleşmiştir.