komik eş anlamlısı nedir

Pırtın eş anlamlısı ne?

Eşya kelimesinin eş anlamlılarının başında pırtı kelimesi gelmektedir. Genellikle pılı pırtı şeklinde ikileme olarak karşımıza çıkar. Bir diğer eş anlamlısı da engeldir. Ayrıca yük ve yüklük sözcükleri de yine eşya kelimesi ile eş anlamlıdır.

Özgürüm eş anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; hiçbir kısıtlama ya da hiçbir zorlamaya veya hiçbir şarta bağlı kalınmaksızın anlamındadır. Özgür kelimesi ile aynı anlama gelen kelime ise 'hür' kelimesidir. Hür kelimesi özgür kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.

Buyruk kelimesinin eş anlamı ne?

Buyruk sözcüğü yerine irade, istek ve talimat sözcükleri kullanılabilir.

Beceri yerine ne kullanılır?

Beceri kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler yetenek, kabiliyet, hüner, el çabukluğu, ustalık, zanaat, marifet, maharet kelimeleri olarak bilinmektedir.

Pijamanın eş anlamlısı nedir?

Günümüzde pijama kelimesi genellikle gecelik eşanlamlısı olarak kullanılır.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Nenenin eş anlamlısı nedir?

Anne kelimesinin eş anlamlıları arasında yaygın olarak ana ve valide kelimeleri kullanılıyor. Bunun yanın sıra nene, aba ve kocakarı gibi ifadeler de eş anlam olarak kullanılabiliyor.

Tokun eş anlamı nedir?

Tokun eş anlamlısı doymuş, sevgi, sevecenlik, canfes, dik, toka sözcükleridir.

Teğmenin eş anlamı nedir?

[1] mülazım.

Caka kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Argo bir sözcük olan caka kelimesi, gösteriş anlamına gelir. Sürekli kendisiyle ve yaptıklarıyla övünen kişiler içinse caka satmak deyimi kullanılır. Caka satmak, gösteriş budalası ve ne oldum delisi deyimleriyle eş anlamlıdır.

Külüstür eş anlamlısı nedir?

Pejmürde ve kelepir, külüstür sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Çoğun eş anlamlısı var mı?

Çoğun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Çok kelimesinin yerine eş anlamlı kelimelerinin kullanılması da tercih edilebilir. Çok kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler; aşırı, bol, birçok, pek olarak da ifade edilebilmektedir.

Gülüç eş anlamlısı nedir?

Gülünç kelimesinin yaygın bir kullanım alanı vardır. Bu kelimenin eş anlamlıları olarak da komik, eğlenceli, matrak, kepaze ve rezil kelimeleridir. Bu kelimeler gülünç kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Gülle eş anlamlısı nedir?

Zehre kelimesi hem çiçek hem de gül manasında kullanılır.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Uzayin eş anlamlısı nedir?

Uzay eş anlamlısı olan kelime feza kelimesidir. Okunuş ve yazılışları farklı iken, anlamları birebir aynı olan kelimelerin tamamına eş anlamlı kelimeler denir. Feza ve uzay kelimeleri de farklı şekillerde yazılıp okunmalarına rağmen, aynı anlamlara gelmektedir.

Son bitime ne denir?

Harf Harf Bulmacada Son Bitim Yanıtları

Serencam kelimesi bir işin sonuçlanması manasına gelir ve son bitim kelimeleriyle eş anlamlıdır. Nihayet sözcüğü son bulmak anlamına gelir.

Ray kelimesinin eş anlamı nedir?

Ray kelimesinin eş anlamlıları tren ve sıcak haddeci olarak geçmektedir.

Vaktimin eş anlamlısı ne?

Vakit kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden eş anlamlı olarak, 'zaman' sözcüğü ile beraber karşılık buluyor.

5 harfli ülkenin anlamı nedir?

Ülke Bulmaca Cevabı Nedir? Eski Türkçe olan yurt kelimesi ülke ile eş anlamlıdır. 2- Vatan: Bulmacalarda ülke sorusuna verilecek 5 harfli cevaplardan bir diğeri vatandır.

Ãœlkeye ne denir?

Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt.

Bittim kelimesi ne anlama gelir?

Genel anlamı itibariyle son bitim kelime grubu, 'Nihayet' biçiminde ifade edilmektedir. Herhangi bir durum ya da olay söz konusu olduğu vakit, nihayet anlamı kapsamında değerlendirmek mümkündür. Tek başına da cümle içerisinde kullanılabilir.