konya kültür sitesi didim kiralık yazlık

Didim kaç günde gezilir?

Kaç Günde Gezilir; Didim'i ortalama 2 – 3 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Didim'de yaz sezonu erken açılıp geç kapandığı için, Nisan ayından Kasım ayına kadar dilediğiniz gibi ziyaret edebilirsiniz.

Didim'in neresi güzel?

Manastır Koyu, Cennet Koyu, Haydar Koyu, Sağtur Plajı ve Akvaryum Plajı'nın masmavi sularının tadını çıkarabileceğiniz Didim'de Bafa Gölü ve Dilek Yarımadası'nın çarpıcı doğal güzellikleri arasında da dinlendirici zamanlar geçirebilirsiniz.

Didimde en güzel deniz nerede?

Altınkum Plajı

Didim'in en çok tercih edilen plajı olduğu için pek çok otel bu plajın çevresinde yer almaktadır. Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz.

Didimin en güzel yeri neresidir?

Didim merkeze 8 km mesafede yer alan Manastır Koyu, Didim'in en güzel ve en önemli koylarından biridir. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin mutlaka uğradıkları bu koy, her geçen yıl daha da artan bir kitleye sahip.

Didim neyi ile meÅŸhur?

Özellikle yabancı turistlerin gösterdiği bu ilgi nedeniyle Didim'in birçok yerinde, işinin ehli kebap evlerine rastlayabilirsiniz. Didim'de yetiştirilen ve yerli halkın yemiş dediği lop incir reçeli ve çilek reçeli ise Didim'de mutlaka denemeniz gereken lezzetler, unutmayın.

Didim Ne Yenir?

Didimde neler yenir?

Akbük Plajı sığ denizi ve ince kumlu sahili sayesinde çocuklu aileler tarafından çok seviliyor.

Akbük denizi kum mu?

Türkiye'nin büyük bir bölümü sonbaharı yaşarken Ege'nin incisi Didim'de ise Ekim ayında Altınkum plajı deniz keyfi yaşanıyor.

Didimde hangi ayda denize girilir?

Aydın ili ve Ege Bölgesi'nin en güzel ve doğal güzellik bakımından en zengin noktaları arasında yer alıyor. Didim, aynı zamanda 90 km'lik sahip şeridine sahip bulunuyor. Bu sahil şeridinde ise irili ufaklı 60'a yakın koy bulunuyor.

Didimde kaç tane koy var?

Altınkum. Sanırım Didim'in en çok turist çeken noktası desek abartmış olmayız. Didim'in en güzel semti neresi sorusunun yanıtı da yine Altınkum yanıtı ile karşımıza çıkmaktadır.

Didimin en güzel semti neresi?

Bafa Gölü 1994 yılında tabiat koruma alanı olarak belirlenen Bafa Gölü Didim'in en meşhur doğal güzelliğidir.

Didimde ne yiyebilirim?

Bundan 20 yıl öncesine kadar küçük bir tatil yöresi olarak bilinen ilçe, bugün Cheltenham, Plymouth gibi belli başlı İngiliz kentlerine nazire yapar hale geldi. 52 bin 813 kişinin yaşadığı Didim'de, iklime hayran kalıp konut sahibi olan İngiliz sayısı 12 bini geçti.

Didimin neyi ünlü?

Gece hayatı ile de ön plana çıkan Didim'de Galaxy Bar, Garden Bar, Swan Cafe Bar, Medusa Club Bar, Lineker's Bar, Billy and Lee's Happy Hour Bar, Toy Bar, Eflatun Bar, Club Sahte Cennet Bar, Liberte Bar ve Giritli Restaurant gibi pek çok eğlence mekanı bulunmaktadır.

Didimin neyi meÅŸhur yemek?

Eski ismi 'Yenihisar' olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir. Apollon Tapınağı Artemis'in ikiz kardeşi Apollon adına, Brankhid kahinleri için yapılmıştır.