konya zümrüt apartmanı faciası ne

Zümrüt Apartmanı kaç kişi öldü?

Zümrüt Apartmanı Faciası, 2 Şubat 2004 tarihinde Türkiye'nin Konya ilindeki Selçuklu ilçesinde bulunan Zümrüt Apartmanı'nın, yapısal hataları nedeniyle çökmesidir. Apartmanın enkazı altında kalanlar arasında 92 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Zümrüt apartmanı nasıl çöktü?

Konya'nın Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde bulunan Zümrüt Apartmanı, yapım hatası nedeniyle 2 Şubat 2004'te, Kurban Bayramı akşamı büyük bir gürültüyle çökmüştü.

Zümrüt yayınları kime ait?

Yayınevinin sahibi Alaattin Topçu ise rezil kitabı savunmakla kalmadı, tepki gösterenleri 'karga beyinli' olarak niteledi.

Zümrüt Apartmanı kaç katlı?

2 Şubat 2004 günü Konya iline bağlı Selçuklu ilçesindeki Kerkük Mahallesi'nde bulunan 12 katlı Zümrüt Apartmanı, bir akşam saati büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalanlar kurtarılmak için çalışmalar başlatıldı.

Doğanlar Apartmanı neden çöktü?

Mahkemenin 34 sayfalık gerekçeli kararında, yargılama sürecinde alınan bilirkişi raporuna yer verildi. Binanın, 'projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları ile yapım denetimindeki yetersizlikler' nedeniyle yıkıldığına işaret edildi.

Koza Yayınları kime ait?

1987 yılında Aliyar Karaca tarafından kuruldu. Koza 2002-2004 kurumsal organizasyon ve alt yapı hizmetleritamamlanmıştır. 500'ün üzerinde kitap yayınlamıştır.

Isis Yayınları sahibi kimdir?

kaliteli kitaplar yayınlayan, sahibi tam bir kitapsever olan yayınevi. özellikle osmanlı tarihi ile ilgili kitaplar (kenize murad'ın saraydan sürgüne isimli kitabı ilk onlar bastı mesela) çıkartan yayınevi. kurucusu sinan kuneralp'dir.

Jaguar Yayınları kimin?

Jaguar Kitap'ın kurucusu Behlül Dündar ile birlikteyiz. Behlül Bey, öncelikle teşekkürler söyleşi teklifine evet dediğiniz için. Yayıneviyle başlayalım isterseniz.

Dünyanın en büyük rezidansı kaç katlı?

Dünyanın en büyük yapısı kaç katlı?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde bulunan Burj Khalifa, inşasının tamamlandığı 2010 yılından itibaren dünyanın en yüksek binası unvanına sahip. Peki, Burç Halife olarak da bilinen dünyanın en yüksek binası kaç katlı? 160 katlı bir bina olan Burj Khalifa'nın yüksekliği tam 828 metre.

Zümrüt Apartmanı Kaç kişi oldu?

MASUMLAR APARTMANI FİNAL Mİ YAPACAK? TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Masumlar Apartmanı 24 Mayıs Salı günü yayınlanacak 71. yeni bölümü ile ekranlara veda edecek. Son kez 24 Mayıs'ta ekrana gelen dizi, bu hafta final yapacak.

Masumlar Apartmanı son mu?

Botton Ailesinin iflasından sonra birçok kez el değiştiren yapı son olarak Kazım Taşkent tarafından satın alındı. Taşkent'in oğlu Doğan Taşkent'in İsviçre'de dağda kayak yaparken ölmesi üzerine binanın adı Doğan Apartmanı olarak değiştirildi.

Doğan Apartmanı kimin?

Masumlar Apartmanı, yapımcılığını OGM Pictures'ın ve senaristliğini Deniz Madanoğlu ile Rana Mamatlıoğlu'nun üstlendiği, psikoloji ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

Masumlar Apartmanı türü nedir?

İmalatla ilgili olarak beton kalitesinin düşük olması, gradasyonun genelde standart- larına uygun yapılmaması, işçiliğin kötü olması, ve aderans eksikliği Zümrüt Apart- manının önemli imalat zayıflıklarıdır.

Konya Zümrüt Apartmanı faciası neden çöktü?

Oysa tüm isteğim 45 saniyede ve 27 cm dönerek yıkılan ve 92 kişiye mezar olan bu binanın neden, nasıl çöktüğünün araştırılmaması, mahkemenin duyarsızlığı sonucu aldığım onca görsel ve yazılı medyadan haksız suçlamalarda yanıma kalan maalesef eksiler oldu.

Zümrüt apartmanında kaç kişi öldü?

Binaya kaçak 2 kat yapılmış

İddianamede, bir kısmının imar müdürü, bir kısmının da mıntıka mühendisi ve şefi olarak görev yapan sanıkların, yapı iznine aykırı olarak yapılan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemedikleri gerekçesiyle olayda kusurlu oldukları vurgulandı.