kosgeb geleneksel girişimcilik eğitimi kaç saat

KOSGEB kadın girişimci desteği kaç TL?

KOSGEB kadın girişimcilere destek veren kurumlarlar arasında yer alıyor. KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir.

Trendyol kadın girişimci desteği nedir?

İş devamlılığına destek olmak ve KOBİ'lerimizin pandemiyle bozulan nakit dengesini iyileştirmek amacıyla, 31 Ekim 2021 tarihine kadar pazar yerindeki on binlerce KOBİ iş ortağımız için 50 milyon TL değerinde finansman desteği sağlıyoruz. Bu dönem içinde katılan yeni satıcılarımız da bu hizmetten faydalanabilecek.

Genç girişimci yaşı kaç?

Genç girişimci desteğinden aşağıdaki koşullara uygun şekilde faydalanabilirsiniz: 18-29 yaş arasında olmak. 30 yaşından gün alan girişimciler, destekten faydalanamaz. 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak. Bu tarihten önce sigortalı olan girişimciler, destekten yararlanamaz.

KOSGEB hibe 2022 ne kadar?

2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi) başvurusu onaylanan işletmeler için destek tutarı 100.000 TL / personel olarak uygulanmaya devam edilecektir.

Kadın girişimci hibesi nasıl alınır?

İnternet üzerinden veya KOSGEB'e kendiniz giderek destek için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belirtilen bu şartlara uyan kadın girişimciler, KOSGEB'den 50 bin TL'lik hibe desteği almaya hak kazanır.

Genç Girişimciler nelerden muaf?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci ne öder?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci parası ne kadar?

Genç Girişimci Desteği Avantajları

Genç girişimci desteği, 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yıllık 75 bin TL'ye kadar elde edecekleri kazanç için vergi muafiyeti sağlar. 2022 yılından itibaren en düşük aylık Bağ-Kur primi 1.601 TL'dir.

Genç girişimci hibesi ne kadar?

Bağ-Kur prim desteği ve gelir vergisi desteğinin yanında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı genç girişimcilere, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin, İleri Girişimci Destek Programı kapsamında 375 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyor.

KOSGEB eğitimi bittikten sonra ne yapılır?

Derslerin tamamlanmasından sonra Edevlet ( https://edevlet.kosgeb.gov.tr ) üzerinden 'Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama' kısmından belgenize ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminde sertifikanızı görmeden herhangi bir hak iddia edemezsiniz.

KOSGEB yaş sınırı kaç?

Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

KOSGEB ne kadar maaÅŸ veriyor?

Genç girişimci desteğinden faydalanabilmek için sağlanması gereken bazı kriterler mevcut. 18-29 yaş arasında olmak ve 30 yaşından gün almamış olmak, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren Bağ-Kur'dan ilk defa faydalanacak olmak, daha önce herhangi bir şirket açmamış veya ortak olmamış olmak.

KOSGEB geri ödemesiz ne kadar veriyor?

KOSGEB Nitelikli Eleman DesteÄŸi

2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunları ve 5. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler için 1.500 TL, 4 yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları için 2.000 TL, Yüksek Lisans ve üzeri dereceden mezunlar için 2.500 TL'dir.

KOSGEB hangi alanlarda hibe veriyor?

Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek. Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

KOSGEB kadın girişimci desteği 2022 ne kadar?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri...) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış...) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık...)

Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

Destek tutarı:

Yeni istihdam edilecek her bir personel için 125.000 TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işletmenin %51 ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait ise ya da işe alınan personel kadın ise geri ödemeli destek tutarı her bir personel için 135.000 TL olacaktır.