kosgeb girişimcilik belgesi geçerlilik süresi

KOSGEB kadın girişimci desteği kaç TL?

KOSGEB kadın girişimcilere destek veren kurumlarlar arasında yer alıyor. KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir.

Trendyol kadın girişimci desteği nedir?

İş devamlılığına destek olmak ve KOBİ'lerimizin pandemiyle bozulan nakit dengesini iyileştirmek amacıyla, 31 Ekim 2021 tarihine kadar pazar yerindeki on binlerce KOBİ iş ortağımız için 50 milyon TL değerinde finansman desteği sağlıyoruz. Bu dönem içinde katılan yeni satıcılarımız da bu hizmetten faydalanabilecek.

Genç girişimci yaşı kaç?

Genç girişimci desteğinden aşağıdaki koşullara uygun şekilde faydalanabilirsiniz: 18-29 yaş arasında olmak. 30 yaşından gün alan girişimciler, destekten faydalanamaz. 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak. Bu tarihten önce sigortalı olan girişimciler, destekten yararlanamaz.

KOSGEB hibe 2022 ne kadar?

2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi) başvurusu onaylanan işletmeler için destek tutarı 100.000 TL / personel olarak uygulanmaya devam edilecektir.

Kadın girişimci hibesi nasıl alınır?

İnternet üzerinden veya KOSGEB'e kendiniz giderek destek için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belirtilen bu şartlara uyan kadın girişimciler, KOSGEB'den 50 bin TL'lik hibe desteği almaya hak kazanır.

Genç Girişimciler nelerden muaf?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci ne öder?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci parası ne kadar?

Genç Girişimci Desteği Avantajları

Genç girişimci desteği, 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yıllık 75 bin TL'ye kadar elde edecekleri kazanç için vergi muafiyeti sağlar. 2022 yılından itibaren en düşük aylık Bağ-Kur primi 1.601 TL'dir.

Genç girişimci hibesi ne kadar?

Bağ-Kur prim desteği ve gelir vergisi desteğinin yanında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı genç girişimcilere, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin, İleri Girişimci Destek Programı kapsamında 375 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyor.

KOSGEB sınav geçme notu kaç?

- Yazılı sınavda her sınav grubu 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavın kazanılması için her gruptan en az 50 puan alınması ve grupların not ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şarttır.

Kosgeb kaç ders var?

İleri Girişimci Adayları toplamda 16 dersten faydalanacak. Girişimci adayları ayrıca, bu 16 dersin bölümler halinde anlatıldığı KOSGEB Girişimcilik El Kitabı'na da e-Akademi üzerinden ulaşabilecek.

Kosgeb sınavından kaç almak lazım?

Sınavda her aday için, giriş sınavı komisyonu başkan ve üyeleri tarafından, 100 tam puan üzerinden not verilir. Sınav Komisyonunca verilen notların ortalaması sözlü sınav notudur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir.

KOSGEB Genç Girişimci Belgesi nasıl alınır?

Girişimcilik Eğitimini nasıl alabilirim? Girişimcilik Eğitimlerine https://www.kosgeb.gov.tr/ adresinden Online Girişimcilik Eğitimleri bölümünden veya https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinden katılım sağlanan eğitimler ücretsizdir.

KOSGEB verdiği parayı geri alır mı?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

KOSGEB diploma istiyor mu?

Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek. Destek Ödeme Şartı Nedir? İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri istenecek.

KOSGEB ne kadar maaÅŸ veriyor?

KOSGEB Nitelikli Eleman DesteÄŸi

2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunları ve 5. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler için 1.500 TL, 4 yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları için 2.000 TL, Yüksek Lisans ve üzeri dereceden mezunlar için 2.500 TL'dir.

KOSGEB eğitimi bittikten sonra ne yapılır?

Derslerin tamamlanmasından sonra Edevlet ( https://edevlet.kosgeb.gov.tr ) üzerinden 'Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama' kısmından belgenize ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminde sertifikanızı görmeden herhangi bir hak iddia edemezsiniz.

KOSGEB hangi alanlarda hibe veriyor?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri...) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış...) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık...)

KOSGEB Genç girişimci kac yaş sınırı?

Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

KOSGEB genç girişimci desteği ne kadar?

Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.

KOSGEB verdiği parayı geri alıyor mu?

MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.