körfez şemsettin köyü satılık arsa

Diyarbakır kayapinar Kaldırım köyü satılık arsa fiyatı ne?

Endeksa'nın açıkladığı güncel verilerine göre, 2021 sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL, dükkan ve mağazaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 TL, plazalardaki ofislerin ortalama metrekare satış fiyatı ise 6 bin 814 TL oldu.

Arsanın metresi kaç para?

Diyarbakır ili sınırları içerisinde bulunan, yakın bir zamanda ilçe statüsüne geçen Kayapınar İlçesinin tarihini Diyarbakır tarihinden ayrı düşünemeyiz.

Kayapinar nereye bağlı?

İktisatın temel kuralına göre bir malın fiyatını belirleyen temel faktör, arz ve taleptir. Buna göre bir mala talep artarken arzı artmıyorsa fiyatı artar. Arsa fiyatlarını da arz-talep koşulları belirler. Talep gören yerlerdeki arsaların fiyatları, talep görmeyen yerlere göre çok daha hızlı artar.

Bir arsanın değerini nasıl anlarız?

İmar uygulaması yapıldığında belediyelerin DOP kesintisi o bölgede yapılan 18. madde uygulamasındaki ortalamadır. Yani bir parselden yüzde 40 bir başka parselden belediye yüzde 30 kesemez. Ortalama oran belirlenir ve herkesten aynı şekilde bu oranda kesinti yapılabilir.' dedi.