kürtçe mıdıgo me ne demek

KNK ne demek Kürtçe?

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus başkanlığındaki bir heyet bugün Süleymaniye'de Değişim Hareketi (Goran) yöneticilerini ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Hırrım Buke ne anlama gelir?

kürtçe: her sike ayar vermeyin sikerim dalağınızı anlamına gelen ifade.

Serdıl kürtçe ne demek?

'gönlümün üstündeki' anlamına gelen kürtçe kelime.ayrıca harika bir kız/erkek ismidir.

KUZA tenim ne demek?

kürtçe'de 'ez kuze diyattenim' diye bir söz var 'ben senin için dünyayı bile değiştiririm' anlamına geliyor şu naifliğe bak. eh!

Delal ne demek TDK?

Delal yabancı kökenli bir kelime olup, Türkçedeki karşılığı değerli, sevgili, hoş ve aziz anlamlarına gelmektedir.

Kürtlerde Buke ne demek?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş.

Büke ne demek?

Büke - Türk ve Altay mitolojilerinde ejderha demektir. Bükü veya Buka olarak da söylenir. Efsanevi yaratık. Yılana benzer dev bir sürüngendir.

Irteş ne demek?

İrtiş Irmağı, (Rusça: Иртыш ; Kazakça: Ертіс / Ertis ; Tatarca: Иртеш, İrteş ; Çince: 额尔齐斯河, É'ěrqísī Hé, Siberca: Эйәртеш, Eyärteş) Sibirya'da bir nehir, ana kaynağı Obi Nehri'dir. İrtiş ismi Beyaz anlamına gelir.

Yepis ne demek?

yeni japon para birimi.

Ergiyik ne demek?

İçinde katı bir madde erimiş olan sıvı, mahlûl.

Kürtçe Ez Xelefim ne demek?

Cevabımız : Ez Xelefim = ' Ben Halifeyim ' anlamına gelmektedir .

Kürtçe meyri ne demek?

kürtçe 'ağlama' anlamına gelir...

Kürtçe stranen ne demek?

kürtçe'de uzun havalara verilen isim. bilumum slav kökenli dillerde 'uzak' anlamına gelen kelime. bazen 'dünya' anlamına bile gelebilir.

Kürtçe Mın Beriya Te Kiriye ne demek?

'ben seni çok özledim' manasına gelen kürtçe cümle.ayrıca mükemmel bir şivan perwer parçası.hapishanede sevgilisinin özlemini çeken birinin duygularını pek güzel anlatır(baharın rengine sor,dallardaki güllere sor,barışın kuşlarına sor,dostlara arkadaşlara sor,hapishane duvarlarına sor,onlar sana doğruyu söyler,ben seni ...

Delaley ne demek kürtçe?

Türkçe sözcük, Ad halinde (halk ağzı) tellal anlamına gelir. Kürtçe sözcük, Ön ad halinde güzel anlamına gelir. Kürtçe dilinden alınan delal kelimesi delalî anlamındadır.

Kürtçe Newal ne demek?

kürtçe'de dere, vadi.

Kürtçe Kav ne demek?

DUVAR - Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (KÜRT-KAV), Türkiye'de 'Kürt' ismiyle tescil edilen ilk kurum.

Kürtçe hazali ne demek?

arapça anlamı sonbaharda dökülen yaprak olarak geçen ama kürtçede de xezal şeklinde söylenerek ceylan anlamına gelen isimdir.

Kürtçe Kejer ne demek?

kürtçe'de kızıl saçlı, beyaz tenli, çilli ve renkli gözlü kız anlamındadır.

Kürtçe klam ne demek?

Kilam (Arapça'dan: kalām =söz, konuşma) Kurmanci ve Zazaca'da dengbej şiirine denilir. Kilam dengbej geleneğinin bir terimidir. Tıpkı Türkçe'deki türkü kelimesiyle aşıklık şiiri tanımlandığı gibi, Kürtçe'de kilam kavramı dengbejliğe özgü bir şiir türü için kulanılıyor.

Kürtçe gewre ne demem?

kürtçede kumral anlamına gelen sözcük ve şarkı adı. başka kürtçe sözlüklerde ise gewre için büyük, iri, kocaman anlamında anlaşılmış. karılar koğuşu'nda küçük ve dolaylı mahpus aduş'un anasının adı gevre.

YEKI min ihbar Kiriye ne demek?

kürtçede 'biri beni ihbar etti' anlamındaki cümle.

Kürtçe Beni anlıyor musun?

Tu min fehm dikî. = Beni anlıyor musun?

Orjinal Kürtçe nerenin Türkiye?

Kürtçe, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Kürtçe kim yasakladı?

Kürt dili, kıyafetleri, folkloru ve Kürtçe isimlerin kullanımı yasaklandı ve Kürt yerleşim bölgeleri 1946'ya kadar sıkıyönetim altında kaldı. 'Kürtler', 'Kürdistan' veya 'Kürtçe' kelimeleri Türk hükûmeti tarafından resmen yasaklandı. 1980 askeri darbesinin ardından Kürtçe resmi ve özel hayatta resmen yasaklandı.

Kürtçe kim çıkardı?

Silvan'da doğup konuşulan ve şu anda Kürdistan'da kullanılan Kürt dili, adını Peygamber Nuh topluluğundan Melik Kürdim'e borçludur.'

Ilk Kürt peygamber kimdir?

Kürtçe dünyada kaçıncı?

Dünyanın en büyük dijital sözlüğü Wikipedia, yeryüzünde konuşulan dillerin kelime hazinelerini araştıran bir veri yayınlandı. Binlerce dil arasında yapılan bilimsel araştırma açıklandı. Peki, Dünyanın en zengin dilleri arasında Kürtçe 13. sırada yer alırken Türkçe 20. sırada yer alıyor.

Zaza nerenin malı?

Bomonti ve Tahtakale'deki imalathanede kozmetik ürünler de üretmeye başladı. Bugün bir Zaza Grubu şirketi olan Kartal Çelik bünyesinde bulunan Zaza markası, dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk tıraş bıçağı markası olarak tarihe geçti.