lele daye sözleri

Kürtçe Daye demek ne demek?

kürtçe anne anlamındadır. ayrıca bir takım slav dillerinde de aynı meale sahip ki bu kelimecik; leziz ederlezi'de de, 'o daye' şeklinde bu kelimeye rastlanır.

Kürtçe 1 ay ne demek?

'Ocak-Rebendan, Şubat-Reşemi, Mart-Adar, Nisan-Avrel, Mayıs-Gulan, Haziran-Puşper, Temmuz-Tirmeh, Ağustos-Gelawej, Eylül-Rezber, Ekim-Kewçer, Kasım-Sermawez, Aralık-Berfanbar. '

Kürtçe Agit nedir?

kürtçe bir erkek ismi. anlamı yiğit.

Berhudan kürtçe ne demek?

kürtçede dayanmak, direnmek, mukavemet, direnç, direniş anlamına gelen sözcük.

Kürtçe 41 ne demek?

41 - Çıl û yek ( û kürtçede ve, ile , birlikte anlamını katan bir bağlaçtır.)

Kürtçe kaç yıl yasaklandı?

1960'larda ve 1970'lerde yayımlanan Kürt yayınları çeşitli yasal bahanelerle kapatıldı. 1980 askeri darbesinin ardından, Kürt dili resmi kurumlarda resmen yasaklandı.

0 Kürtçe ne demek?

sifir, nîn, tune.

Kürtçe neden yasak?

Çok kültürlülük ve asimilasyon

Kültürel asimilasyonun ana suçlamalarından biri, devletin Kürt dilini tarihsel olarak bastırmasıyla ilgilidir. 1960'larda ve 1970'lerde yayımlanan Kürt yayınları çeşitli yasal bahanelerle kapatıldı. 1980 askeri darbesinin ardından, Kürt dili resmi kurumlarda resmen yasaklandı.

Orjinal kürtçe nerenin Türkiye?

Kürtçe, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Kürtçe kim çıkardı?

Silvan'da doğup konuşulan ve şu anda Kürdistan'da kullanılan Kürt dili, adını Peygamber Nuh topluluğundan Melik Kürdim'e borçludur.'

Lo Berde kim söylüyor?

Umut Altınçağ - Lo Berde (Official Audio) - YouTube.

Lo Berde hangi yöreye ait?

fransızcaymış intibası yaratan, türkü nidası. fransa'nın marseille yöresine ait bir türküymüş de üstüne türkçe söz yazılmış fakat le' buerdueye karşılık gelen bir şey bulunamamış sanki. orijinali lo berde olan ancak löberde şeklinde yazılı ve telaffuzlu kullanımlarına da rastlanan sözcük.

La la la la la kim söylüyor?

'Dare (La La La)' Kolombiyalı şarkıcı-söz yazarı Shakira'nın 10. stüdyo albümünün bir şarkısıdır. Şarkıyı Shakira, Jay Singh, Lukasz Gottwald, Mathieu Jomphe-Lepine, Max Martin, Henry Walter, Raelene Arreguin, John J. Conte, Jr. yazarken yapımcılığını da Dr. Luke, Shakira, J2, Cirkut ve Billboard üstlenmiştir.

Bazen kim söylüyor?

Ezhel - Bazen feat.

Lüberde ne demek?

fransızcaymış intibası yaratan, türkü nidası. fransa'nın marseille yöresine ait bir türküymüş de üstüne türkçe söz yazılmış fakat le' buerdueye karşılık gelen bir şey bulunamamış sanki. orijinali lo berde olan ancak löberde şeklinde yazılı ve telaffuzlu kullanımlarına da rastlanan sözcük.

Zülüfünü Taramadım hangi yöreye ait?

Diyarbakır Türküleri - Zülüfünü Taramadım

Bu sayfada Diyarbakır yöresine ait Zülüfünü Taramadım türküsünün sözleri bulunmaktadır.

Lalala hangi ülkenin?

Aşıklar Şehri (özgün adıyla La La Land), Damien Chazelle tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan romantik müzikal komedi-drama filmi.

Kimbilir şimdi nerdesin kim söylüyor?

Kimbilir Şimdi Nerdesin · Bülent Serttaş · Bülent Serttaş · Seyfi Doğanay · Seyfi Doğanay Sen Varya Sen ℗ Özer Kardeş Released on: 2015-01-06 Music Publisher: Özer Kardeş Auto-generated by YouTube.

I Walk the Line kim söylüyor?

'I Walk The Line' şarkısı Cash'in country listelerinde bir numara olan ilk şarkısı olmuş ve pop listelerinde de ilk yirmiye girmişti. Bu şarkıların başarısı sayesinde Cash ilk albümünü Sun Records'tan çıkardı. 1958'de Cash daha büyük bir firma olan Columbia Records ile anlaştı.

O günler kim söylüyor?

O Günler - Aşkın Bir Ateş / O Günler (1974) - Selda Bağcan | Karnaval.com.

Aşığım sana kim söylüyor?

CoÅŸkun Sabah - AÅžIÄžIM SANA - YouTube.

Yuh be şarkısını kim söylüyor?

Koray Avcı - Yuh Yuh (Official Video) - YouTube.

Way le le kim söylüyor?

Veysel Bektaş - Bu Nasıl Sevdaymış (Vay Le Le) Klip.

O günler şarkısı kim söylüyor?

Selda Bağcan - O Günler.

Dan dan kim söylüyor?

'Dan Dan', Türk şarkıcı Gülşen'in 2015 çıkışlı onuncu stüdyo albümü Bangır Bangır'dan bir şarkı.

What A Life kim söylüyor?

sözleri aşağıdaki gibi olan scarlet pleasure şarkısı.

On My Way şarkısını kim söylüyor?