malaga deportivo canlı izle

Ispanya Deportivo nerede?

Real Club Deportivo de La Coruña bilinen ismiyle Deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Maçlarını A Coruña şehrindeki Estadio Municipal de Riazor'nda oynar. Deportivo'nun lakabı 'El Turco''dur. Galiçya Bölgesinde bulunan Güneydeki komşu kent Vigo'nun takımı Celta Vigo ile ezeli rekabet halindedir.

Deportivo ya neden Türkler deniyor?

Deportivo La Coruña ve Türkiye

Vigo halkı, Galiçya'nın, Barbaros'a verdiği destek nedeniyle, A Coruña'da yaşayanlara, 'Türkler' demeye başladı. A Coruña halkı da, Celta Vigo'lulara, Portekizlilere yakınlıkları sebebiyle, 'Hain' yakıştırması yaptı.

Deportivo Türk mü?

Deportivo La Coruna, 1906 yılında kurulmuş bir ispanyol futbol kulübüdür.

Los turcos ne demek?

Gruplar arasında en dikkat çekenlerden biri ise 'Los Turcos' yani 'Türkler'. 10 bin nüfuslu Sax kasabası'nda 400 yıldır bu festival düzenleniyor. Ancak festival önceleri, ülkede Hıristiyanların Müslümanlara karşı elde ettiği galibiyetle, nefret kokan bir havada kutlanıyordu.

Deportivo neden Türkleri seviyor?

Deportivo La Coruna maçlarında uzun zamandır her iç saha maçında Türk bayrağı açılmaktadır. Büyük bir rekabet sonucu Los Turcos lakabını alan Deportivo La Coruna taraftarları bu lakabı oldukça seviyor.

Deportivo nerede?

İspanya'nın güneydoğusundaki Sax kasabasında her yıl şubat ayının ilk 5 gününde, 'Moros y Cristianos' (Müslüman Araplar ve Hıristiyanlar) adıyla düzenlenen ve 'Los Turcos' (Türkler) grubunun çoğunlukta olduğu festival bu yıl da renkli geçti. Kendilerini Türk hisseden grup üyeleri her yeri Türk bayraklarıyla donattı.

Deportivo La Coruna ne demek?

Real Club Deportivo de La Coruña bilinen ismiyle Deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Maçlarını A Coruña şehrindeki Estadio Municipal de Riazor'nda oynar. Deportivo'nun lakabı 'El Turco''dur.