malatya adıyaman arası kaç kilometre

Adıyaman Urfa arası kaç?

Adıyaman - Şanlıurfa arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adıyaman - Şanlıurfa arası toplam 112 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Urfa Diyarbakır arası kaç?

Şanlıurfa - Diyarbakır arası mesafe kaç km? Şanlıurfa - Diyarbakır arası yaklaşık olarak 226kms'dir.

Kahta urfa arası kaç TL?

Erzincan Urfa arası kaç?

Erzincan - Şanlıurfa arası toplam 512 kilometre.

Urfa mı daha büyük Diyarbakır mı?

Diyarbakır'ın nüfusu bir milyon 607 bin 437, Şanlıurfa'nın ise bir milyon 801 bin 980 oldu.

Urfa Maraş arası kaç saat?

Şanlıurfa - Kahramanmaraş arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 3 saat 36 dakika sürmektedir.

Siirt urfa arası kaç TL?

Elazığ Malatya arası 100 km'dir. Sakin bir yol güzergâhı olan bu iki şehir arasını özel aracınızla gidebilirsiniz. Özel aracınızla bu yolculuk 1 saat 10 dakika civarında sürecektir.

Birecik Urfa arası kaç TL?

Elâzığ - Tunceli arası toplam 141 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat sürüyor.

Antep Urfa arası ne kadar?

Malatya - Muş arası mesafe kaç km? Malatya - Muş arası yaklaşık olarak 368kms'dir.

Malatya Elazığ a yakın mı?

Elâzığ - Ankara arası mesafe kaç km? Elâzığ - Ankara arası yaklaşık olarak 785kms'dir.

Elazığ Tunceli arası kaç?

İstanbul - Elâzığ arası mesafe kaç km? İstanbul - Elâzığ arası yaklaşık olarak 1394kms'dir.

Muş Malatya arası kaç?

Elâzığ - Erzincan arası toplam 266 kilometre.

Elazığ Ankara arası kaç?

Ankara ile Muş arasındaki mesafe 1050kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 15 saat 44 dakika kadar sürmektedir.

Elazığ istanbul arası kaç?

Adıyaman - Siverek arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adıyaman - Siverek arası toplam 112 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Elazığ Erzincan arası kaç?

Siverek'in bugün bağlı bulunduğu Şanlıurfa ise Halep Vilayeti'ne bağlı bir sancaktı. Urfa, Osmanlı'nın son döneminde Halep'ten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Siverek ise Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir sancak oldu. 1923 yılında Viranşehir ve Çermik'in bağlanmasıyla il oldu.

Ankara Muş kaç?

Siverek Güney Doğunun, Bir kültür ve asalet kentidir. Siverek Güneydoğuda, İslam'ın ve imanın öne çıktığı bir kültür mozaiği şahsiyetli olduğu kadar, cesaretli, yiğit insanların yaşadığı bir itibar şehridir. Siverek tarihi camileriyle, kendine mahsus örf ve adetleriyle, gözleri kamaştıran bir şehrimizdir.

Elazığ Malatya arası kaç lira?

Siverek'in nüfusu Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis ve Düzce gibi illerden daha büyük çıktı.

Istanbul Elazığ arası kaç?

Zazalar, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı bir dil olan Zazaca konuşup Türkiye'nin çoğunlukla Doğu Anadolu Bölgesi'nde; Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tunceli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise; Diyarbakır, Dicle, Gerger ve Siverek, Hilvan, Çermik yörelerinde yaşayan İranî bir halktır.

Siverek Adıyaman arası kaç?

Bucak aşireti Şanlıurfa'nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde yerleşik bir Zaza aşirettir. 60 köyü bulunmaktadır. Nüfusu 150 bin kişiden oluşan aşiret, 19. yüzyılın başında Diyarbakır'dan Siverek'e göç etmiştir. Şeyh Said isyanında devletin yanında yer almışlardır.

Siverek nereden ayrıldı?

Sonuç olarak Şanlıurfa 3 etnik grup açısından da birbirine yakın nüfusa sahiptir. Araplar %38 Kürtler %30 Türkler ise %25 civarı nüfusa sahiptir. Zazalar ise %7 civarı nüfusa sahiptir.