malatya belediye başkanı hangi partili

Malatya AKP mi CHP mi?

Rize AKP mi CHP mi?

Emek Partisi'nin ayrılığı

Halkların Demokratik Kongresi'nin bir üyesi olan Emek Partisi (EMEP), 2012'de HDP'nin kuruluş sürecinde de bir bileşen olarak yer aldı ancak 17 Haziran 2014'te bir açıklama yayımlayarak HDP'den ayrıldığını duyurdu.

Urfa hangi parti?

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri Türk toplumunun meşru ve demokratik temsilcileridir, HDP de TBMM'deki üçüncü büyük partidir.

Malatyada HDP kaç oy aldı?

17 Haziran 2021, saat 11.05'te Onur Gencer, Halkların Demokratik Partisinin İzmir'in Konak ilçesindeki Şair Eşref Bulvarı'nda bulunan il başkanlığı binasına girip tabanca ile ateş açarak parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdü.

Sakarya hangi parti aldı?

tunceli nüfusunun büyük bir kısmı zazadır. buradaki zazaların hemen hepsi de alevidir. kürt elbette vardır ve bu kürtler de alevidir. fakat kürtlerin nüfusu zazalara ve hatta türkmenlere kıyasla çok azdır.

Erzurum hangi parti?

Tunceli'nin ilk sâkinleri Orta Asya'dan gelen Türk kavimleridir. Tunceli'nin târihi Orta Asya asıllı Türk kavimleriyle başlar. Daha sonra da Anadolu'da ilk siyâsî birliği kuran Hitit Türkleri bu bölgeyi kendi sınırları içine dâhil ettiler.

Sinop AKP mi CHP mi?

13 Eylül'de MYK ve MKYK yeni üyeleri belirlendi. Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.