manisa köprübaşı hava durumu 90 günlük

Manisa soğuk olur mu?

Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Dağlık olan kuzey ve kuzeydoğu bölgesinde yazlar serin ve kışlar soğuk geçer. En soğuk aylar ocak ve şubattır. En çok yağış aralıkta ve en az yağış temmuz ve ağustos aylarındadır.

Manisa ne olarak bilinir?

'Şehzadeler Şehri' olarak da adlandırılan yerleşim; mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile tanınır. Antik çağ'da 'Magnesia', Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle 'Magnesia ad Sipylum' olarak anılmıştır. Şehir, Spil Dağı'nın eteklerinde kurulmuştur.

Manisa il olmadan önce nereye bağlıydı?

Manisa ili; Osmanlı İmparatorluğu zamanında Saruhan Sancağı olarak idare yapısı içinde yer almış, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Saruhan ili olarak teşkil edilmiş olup, müteakiben 1927 yılında isim değişikliği yapılarak Manisa adını almıştır.

Manisa'nın eski adı nedir?

Manisa ili; Osmanlı İmparatorluğu zamanında Saruhan Sancağı olarak idare yapısı içinde yer almış, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Saruhan ili olarak teşkil edilmiş olup, müteakiben 1927 yılında isim değişikliği yapılarak Manisa adını almıştır.

Manisa'nın en büyük ilçesi hangisi?

Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre'dir. Gediz Ovasının değerli topraklarının etkisiyle Türkiye'nin tarımsal üretim sıralamasında ilk üç ilden biridir.

Manisa kaçıncı büyük şehir?

Manisa, Türkiye'nin bir ili ve Ege Bölgesi'nin en büyük ikinci şehridir. Türkiye'nin en kalabalık on dördüncü şehri olan Manisa'nın 2021 TÜİK verilerine göre nüfusu 1.456.626 kişidir. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır.

Manisa en soğuk kaç derece oldu?

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Manisa'da en soğuk hava -7.1 ile Köprübaşı ilçesinde kaydedildi. Termometreler Akhisar'da -7, Demirci'de -6.9, Alaşehir'de -6.6, Manisa il merkezinde -5.6 ve Salihli ilçesinde -5.5'i gösterdi. Spil Dağı'nda ölçülen sıcaklık ise -12.6 derece olduğu öğrenildi.

Manisa neyi ile meşhur?

Türkiye'de en çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin yetiştiren il Manisa'dır. Tarım alanında zirvede bulunan Manisa'nın ayrıca Kehribar renkli çekirdeksiz üzümü dünyada meşhurdur. Manisa topraklarının % 91.7'si tarıma elverişlidir.

Manisa hangi yöreye ait?

Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır. Doğudan Uşak ve Kütahya, güneyden Aydın ve Denizli, kuzeyden Balıkesir ve batıdan İzmir ile komşudur. 27°08' ve 29°05' doğu boylamları ile 38°04' ve 39°58' kuzey enlemleri arasında yer alır. 17 ilçesi bulunur.

Manisa'nın yemeği nedir?

Manisa Kebabı, Alaşehir Kapaması, Nohutlu Mantı, Simit Ekmeği, Odun Köftesi, Kula Güveci, Mantar Tatlısı, Yaprak Sarması, Şevket-i Bostan, Börülce Tarator en meşhur olan gıdalardan biridir. Ekmek Dolması, Kula Şekerli Pidesi, Kabaklı Pide, Höşmerim ve Sinkonta isimli de meşhur olan yöresel yemekler bulunmaktadır.

Manisa'da ne yenir ne içilir?

Manisa kışın kaç derece?

Serin mevsim 3,9 ay uzunluğundadır ve 24 Kasım tarihinde başlayıp 19 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 16°C altındadır. Manisa bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık 2°C iken yüksek sıcaklık 11°C düzeyindedir.

Manisa yazın sıcak mı?

Yaz ayları oldukça sıcak geçer. Manisa merkezde yılda ortalama olarak 162 gün yaz günü olarak tespit edilmiştir. Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü yıllık ortalama gün sayısı 26 dır. Yıllık ortalama sıcaklık 17.5ºC dir.

Manisa denize sınırı var mı?

Konumu: Manisa, Batı Anadolu'nun denize kıyısı bulunmayan, fakat kıyıya en yakın ilidir. Coğrafi bakımdan, Ege Bölgesi'nin orta ve kuzeyinde olup, batısı Asıl Ege, doğusu ise İç Batı Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır.