mersat uydu kurulumu

Çanak antensiz televizyon nasıl çalışır?

Çanaksız uydu alıcısı olarak da bilinen IP TV özellikli cihazlar, adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir anten ve uydu sinyali olmadan, televizyonların kablolu veya kablosuz bir ağ üzerinden yayın almasını sağlar.

Çanak anten kurulumu kaç TL?

100 TL - 800 TL

Profesyonel ve güvenilir Çanak Anten Kurulumu hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Çanak Anten Kurulumu fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.

Uydu sinyali yoksa ne yapmalı?

Uydu alıcısının gerisinde ki anten kablosunu kontrol ediniz. Gevşemiş yada tamamen yerinden çıkmış olabilir. Kanal sıralaması bile görünmüyorsa o vakit uydu alıcısı ile televizyonu birbirine bağlayan kabloyu test ediniz. Televizyonun veya uydunun kanal listesine bakarak kanalların güncel olup olmadığına bakınız.

Nasıl bir çanak anten almalıyım?

Çanak antenin verimli çalışması için LNB, kablo ve hat çekimi, F konektörü ve ayrıca işçiliği de düşünülmelidir. HD yayın izlemek istiyorsanız en az 85cm büyüklüğünde bir çanak anten almanız faydalı olacaktır. Normal bir uydu cihazınız var ve HD yayın izleyemiyorsanız 70cm boyutunda bir çanak anten yeterli olacaktır.

Çift çanak anten ne işe yarar?

Her dairenin ayrı bir çanak anteni kullanmaması ve alıcının ortak noktada birleştiriliyor olması hem ekonomik yönden avantaj sağlarken hem de apartmanın dış görünümünün daha estetik görünmesine olanak sağlar.

En küçük çanak anten kaç cm?

Yapmış olduğumuz araştırmaya göre Ülkemiz de kullandığımız ve gördüğümüz en küçük çanak anten boyutu 40 santim olarak belirlenmiştir.

DiSEqC modu ne demek?

DiSEqC (İngilizce: Digital Satellite Equipment Control, Türkçe: Sayısal uydu ekipman denetimi), dijital uydu alıcısı ile çoklu uydu sistemi, motorlu uydu sistemi arasında kullanılan özel bir iletişim protokolüdür. Bu sistem Avrupa'daki uydu servis sağlayıcısı Eutelsat tarafından geliştirilmiştir.

LNB ayarı nasıl yapılır?

Kumandanın info tuşuna basılarak yayının seviyesi takip edilir. Antenin alış odağında bulunan LNB, anten sabit kalacak şekilde, saat yönünde veya tersine döndürülerek seviyenin maksimum olduğu nokta belirlenir. Böylece anten ve LNB ayarları hassas bir şekilde yapmış olur.

TÜRKSAT 4a DiSEqC ne olmalı?

Yayınların bulunabilmesi için ayarlar yapıldıktan sonra arama yapılması gerekir. Switch Tipi :DıSEqC 1.0/1.1. ya da DiSEqC1.2 motor konumu seçilmelidir. Hiç DiSEqC kullanılmıyorsa, 'Hiçbiri' seçeneği alınmalıdır.

Mini uydu alıcıları için çanak anten gerekli mi?

Hatta bu uydu alıcı, her ne kadar Mini Uydu Alıcıları için yine çanak anten, LNB gibi uydu ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Tek başına yayınların alınmasını sağlamaz.

Balkona uydu anteni yasak mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlediği yeni şartname, binalardaki elektronik haberleşme altyapısını sil baştan değiştiriyor.

Bir çanak antene iki uydu alıcısı bağlanabilir mı?

Kısaca şöyle cevap verelim, uydu yayın kırasını 1/4 oranında düşürdüğü içindir. Ve bundan dolayı bir uydu çanak antenden birden fazla uydu alıcı bağlama durumu olduğunda Multiswitch'e ihtiyaç duyarız.

Uydu üzerinden internet var mı?

Uzaynet uydu üzerinden yüksek hızda, iki yönlü (download + upload) internet bağlantısı sağlayabilen bir servistir. Kolay kurulabilen küçük uydu anteni (77 cm) ile herhangi bir karasal kablo (ADSL) ya da 4,5G bağlantısı olmadan, doğrudan uydu üzerinden internete erişim sağlar.

Çatıya çanak anten montajı yasak mı?

Uydu antenden gelen kabloyu splitterın bir tarafına ve diğer her iki televizyonunda kablosunu diğer her iki uca takınız aldığınız. Kablo bölme aparatında yazı yoksa ve basit bir şeyse istediğiniz tarafa istediğiniz kabloyu takabilirsiniz. Yalnız yazıların yazması ile işler değişir.

Tek çanakla iki TV nasıl izlenir?

Normal bir uydu cihazınız var ve HD yayın izleyemiyorsanız 70cm boyutunda bir çanak anten yeterli olacaktır. Goldmaster, Next & NextStar, Gessat, Digiturk, Dsmart, Mega ve Baff markaları piyasada kaliteli çanak alabileceğiniz iyi markalar arasındadır. Alacağınız LNB cihazının da kaliteli olması çok önemlidir.

Iyi bir çanak anten nasıl olmalı?

Hangi uydu alıcısı alınmalı?

Aynı zamanda bilgisayarlara özgü olarak bilinen birçok özelliği bir arada bünyesinde barındırmaktadır. 4K uydu alıcılarının bütün modelleri ultra HD görüntü özelliğine sahiptir.