mersin carrefour sinema bilet fiyatları

Filmlerde 6a ne demek?

Sinema sektörünün korunması amacıyla yapılan düzenleme ile sinema filmleri gösterim tarihinden itibaren 5 ay geçmeden ücretli yayın yapan platformlarda, 6 ay geçmeden ücretsiz yayın yapan platformlardan gösterilemeyecek.

Sinemada +13 ne demek?

7 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilir deniyor. 13+, yani 13 yaş üzeri olanlar izleyebilirler var, 13A var. 13A ne demek? Tahmin edeceğiniz gibi 13 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilirler. 15+ var, yani 15 yaş ve üzerindekiler izleyebilir.

13 A iÅŸareti ne demek?

(13A): 13 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir. (15+): Bu filmler 15 yaşında ve 15 yaşın üzerinde olanlar için uygun. (15A): 15 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir.

R+ yaş sınırı ne demek?

amerikadaki rating degerlendirme sistemine gore degerlendirilmis ve restricted seklinde ibare almis filmler icin kullanilir. 17 yasindan yanlarinda yetiskin kimse olmadan izlemesine izin verilmeyen filmler icin kullanilir. filmin icindeki cinsellik, konusma dili ve siddet baslica kriterlerdir.

7A iÅŸareti ne demek?

7A ne demek? 7 yaşından küçükler ancak aileleriyle birlikte gelirlerse bu filmi izleyebilir deniyor. 13+, yani 13 yaş üzeri olanlar izleyebilirler var, 13A var. 13A ne demek?

Filmin sonunu söylemek ne denir?

Spoiler vermek, bir eserle ilgili net bir ipucu iletmek anlamına geliyor. Örneğin, merakla beklenen bir film izlediniz. Ve film, beklentilerinizin altında kaldı. Özellikle final sahnesi hiç tatmin etmedi.

10A iÅŸareti ne demek?

Özet. Türkçe: Türkiye'de sinema filmlerinin derecelendirilmesinde kullanılan 10A simgesi. 10 yaş altı kitlenin filmi ailesi ile birlikte izlemesinin uygun olduğunu ifade etmektedir.

+16 film ne demek?

Eskiden R-rated'in tam karşılığı olmadığı için ve 15a ve 15+ da hiçbir şekilde bu sınıflandırmadaki filmleri karşılamadığı için bazı filmlere doğrudan 18+ verilirken artık 18+ kadar ağır miktarda olmayan ama içerisinde bir miktar çıplaklık ya da şiddet bulunan filmler 16+ ile izlenebilir olacak.

7 A ne demek?

7 yaş ve üzeri için: 7 yaş ve üzeri çocuklara olumsuz örnek teşkil edecek davranışlar içeren Yayınları anlatmaktadır. Bu yaş kriterindeki çocukların izlememesi gereken yayınları gösterir.

7 yaş ve üzeri anlamı nedir?

Geniş ve yatabilen koltuklarıyla bambaşka bir konfor sunan Gold Class, sinemaseverleri bekliyor. Gold Class salonlarının kendine ait ayrı bir fuaye alanı var. Dileyen misafirlerimiz için telefon şarj ünitesi bulunan salondaki rahat koltuklar konforda sınırı bir üst seviyeye taşıyor.

Migros AVM Sinema neler var?

Normal bir film karesi 35 mm formatındayken, IMAX filmleri 70 mm'dir. Imax teknolojisinde 2 boyutlu veya 3 boyutlu olmak üzere akan film 7 katlı bina yüksekliğinde ve bir basketbol sahası büyüklüğünde olan dev perdeye yansıtılır.

Sinema Gold Class ne demek?

İki boyutlu uzay ya da kısaca 2D, içinde yaşadığımız evrenin düzlemsel yansımasının geometrik modelidir. 2 boyutlu olan varlıklar sadece genişlik ve yükseklikten (İki boyut/2 Dimension) oluşan düzlemsel bir yüzeye sahiptirler ve derinlikleri yoktur.

IMAX ne farkı var?

IMAX salonlarında görüntü piramidinin daha büyük olması, 3 boyutlu görüntüleri gerçek boyutlarında ve daha yakından hissetmene olanak tanır. Görüntüler adeta perdeden çıkıp kucağına kadar gelir ve geleneksel perdelerde gösterilen klasik sistemlerden çok daha etkili bir 3D deneyimi sağlar.