mng konÅŸimento sorgulama

Kaç çeşit konşimento vardır?

Konşimento olmadan mal çekilir mi?

Satıcı, gemi acentesi veya aracı acenteye konşimentonun release edilebileceği (serbest bırakılabileceği) bilgisini verir. Gemi acentesi veya aracı acente, varış ülkesindeki acenteye malın orijinal konşimentosu olmadan çekilebileceği bilgisini verir. Alıcı orijinal konşimentoya gerek duymadan malı çeker.

Telex release ne demek?

EXPRESS RELEASE Telex release olarak da adlandırılır. Tahliye limanında teslim sürecini hızlandırmak için, alıcı tarafından konşimento ibraz etmeksizin teslim şeklidir.

Konşimento kim hazırlar?

Konşimentoyu Kim Hazırlar? Gemi acentesi, taşıyıcı taraf olarak konşimentoyu düzenlemekten sorumludur. Gemi acentesi tarafından acente bünyesinde yer alan bir kaptan ya da armatör yetkili olarak belirlenir. Yetkili olarak belirlenen kişi de konşimento düzenleyebilir.

Konşimento kimde kalır?

Birincisi yükletene verilir, ikincisi mallara eşlik eder, üçüncüsü de taşımacıda kalır. Yükleten, mallar yolda iken taşımacıya talimat vererek taşımayı durdurma, teslim yerini değiştirme veya malların belgede ismi yazılı alıcıdan başka bir şahsa teslimini isteme hakkına sahiptir.

Bill of Lading kime verilir?

Bu belge bir gemi şirketinin veya onun yetkili acentesinin veya yükleme limanında acentesi yoksa gemi kaptanının malı yükletene verdiği, emre ve nama düzenlenebilen ve belge konusu malların taşınmak üzere kabul edildiğini gösteren bir makbuz ve aynı zamanda yükleme kaydı konduğunda bir taşıma sözleşmesidir.

Swb ne demek?

Deniz yolu taşımacılığında bir çeşit taşıma senedi olan sea waybill Türkçe 'ye çevrildiğin de denizyolu irsaliyesi olarak adlandırılır. Ancak ciro edilemez denizyolu taşıma senedi olarak benimsenin bir evrak olup taşıyıcı tarafından düzenlenen konşimento türüdür.

Order Bill of Lading nedir?

Konşimento taşıyan tarafından yükletenin isteği üzerine tek taraşı olarak düzenlenen bir belgedir. Bu belge ile taşıyıcı malı teslim aldığını ve varış yerinde alıcıya teslim edeceğini beyan eder.

KonÅŸimento Bill of Lading nedir?

Konşimento veya kısaca B/L (Bill of Landing) olarak adlandırılan terim, tabiri caizse bir gemiye yüklenen kargo makbuzudur ve kargonun mülkiy(h1etinin bir kanıtıdır. Aynı zamanda deniz yoluyla malların taşınması için sözleşme ve anlaşmanın bir kanıtı niteliğindedir.

Konşimento ücreti nedir?

Konşimento Fiyatı Nedir? Konşimentolar, taşıma senedi olarak işlem gördüklerinden fatura yerine geçmezler. Sadece, navlun miktarı ve maliyet gösterilir. Navlun; taşıma hizmeti karşılığında gemi şirketine ödenen ücrettir.

Mal CiNSi ne demek?

COMMODITY (MAL CiNSi) : Taşinan malın tam adı. COMMERCIAL INVOICE : Ticari mal faturası. İhracatçıyla ithalatçı arasında tüm işlemlerin kaydedildiği,taşınan mal için düzenlenen evraklara temel teşkil eden fatura. CONSIGNEE (ALICI) : Taşıma evraklarında,taşınan malları teslim almakla yetkili kılınan kişi yada firma.

MillileÅŸtirilmiÅŸ mal ne demek?

Eşyanın millileşmesi – Nationalization of The Goods ; Yabancı eşyanın giriş rejimi dahilinde gümrük vergi ve resimlerinin ödenmesi suretiyle Türkiye Gümrük Bölgesi'nde serbest dolaşıma girmesi.

Demuraj, nakliye firmasının taşınan ve limana teslim edilen konteyner içerisindeki malların buradan transferi için ithalatçı firmaya verdiği sürenin aşılması durumunda ödenmesi gereken ek ücrettir.