msp430 assembly kodları

W komutu nedir?

Komut-W: Öndeki pencereyi kapatır.

Vi komutu ne iÅŸe yarar?

vi her satırı kendi içinde numaralandırır. Belirli bir satıra gitmek için tuşlar dışında satırın numarası kullanarak da gidilebilir. `G' komutu yardımıyla imlecin gideceği satırı belirtebilirsiniz. Bunun için komut modunda iken satır numarasını girin (ekranda görünmeyecektir) ve hemen ardından `G' tuşuna basın.

CMD exe nasıl açılır?

Windows Başlat Düğmesine tıklayın. Arama kutusuna cmd yazın. Arama sonuçlarındaki cmdöğesine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır öğesini seçin(Şekil 2). Bu, Komut İstemi penceresini açar(Şekil 3).

Linux wc komutu nedir?

WC, 'Kelime Sayımı' anlamına gelir ve Unix sistemlerinde kullanılan bir komuttur. diğer şeylerin yanı sıra, standart girişten ister sözcük ister karakter olsun farklı sayımlar yapmanızı sağlar.

Btfsc komutu nedir?

BTFSC ( Bit Test f, Skip if Clear ) komutu, bit kontrol etmek için kullanılır. Eğer kontrol edilen bit 0 ise 2 alt satırdaki komuta atla, aksi taktirde bir alt komuta atlar.

Lspci komutu nedir?

lspci komutu, sistemdeki bütün PCI veri yolları ve onlara bağlı aygıtlar hakkında bilgi veren bir araçtır. Ön tanımlı olarak, aygıtların kısa bir listesini gösterir. Daha ayrıntılı bir çıktı veya diğer uygulamalar tarafından ayrıştırılması amaçlanan çıktılar için aşağıda açıklanan seçenekler kullanılır.

Find komutu nedir?

find komutu, Linux sistem yöneticilerinin cephaneliğindeki en güçlü araçlardan biridir. Kullanıcı tarafından verilen bir ifadeye dayalı olarak bir dizin hiyerarşisinde dosya ve dizinleri arar ve eşleşen her dosya üzerinde kullanıcı tarafından belirlenen eylemi gerçekleştirebilir.

SFC scannow ne işe yarıyor?

sfc /scannow komutu korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir. %WinDir% yer tutucu, Windows işletim sistemi klasörünü gösterir.

CMD EXE ne iÅŸe yarar?

cmd.exe, Microsoft Windows, Windows NT, Windows CE, OS/2, EComStation ve ReactOS'un varsayılan Komut satırı uygulamasıdır. Uygulama çeşitli işletim sistemlerinde farklılık gösterebilir ancak kullanımı ve komutları hemen hemen aynıdır.

CMP komutu nedir?

cmp, Unix veya Unix benzeri işletim sistemlerinde kullanılan bir uçbirim komutudur. Herhangi iki tür dosyayı karşılaştırır ve sonucu standart çıktıya yazar. Eğer dosyalar aynıysa öntanımlı olarak cmp komutu birşey yapmaz. Eğer farklıysalar, ilk farkın oluştuğu bayt ve satır sayısı gösterilir.

CAL komutu nedir?

Tanımlama. Cal komutu, belirtilen yıl ya da ayın takvimini görüntüler. The Yıl parameter names the year for which you want a calendar. cal komutu, 1-9999 arası herhangi bir yıl için bir takvim görüntüleyebileceğinden, yalnızca son iki basamaktan değil, tam yılı girmelisiniz.

Rm komutu nedir?

rm Komutu. rmdir komutu kullanılmayan ve boş dizinleri güvenlice silmek için harikadır. Eğer dosyaları silmek veya dosya içeren dizinleri silmek istiyorsanız rm komutunu kullanmak zorundasınız.

CAL komutu ne iÅŸe yarar?

cal, Unix'te verilen bir ay veya yıl için tarihi basan programdır. Eğer komut ile ilgili özel bir seçenek verilmezse o ay bulununlan ayın takvim olarak ekrana basar.

Free komutu nedir?

Bir işletim sisteminin herhangi bir kullanıcısı için ortak bir soru, ne kadar bellek kullanıldığı ve ne kadarının boş olduğudur. Bunu Linux'ta kontrol etme komutu free dir.

CP komutu nedir?

cp komutu dosya kopyalamaya yarar. Örnek: cp Deneme/Ornek.txt . Bu komut aktif klasördeki Deneme klasöründeki Ornek.txt dosyasını (az önce oluşturduğumuz dosya) geçerli klasöre kopyalar.

Move komutu ne demek?

hafıza alanına ya da bir hafıza alanında bulunan Bayt, Word ve Double Word uzunluğundaki verinin aynı uzunluktaki başka bir hafıza alanına taşımak için kullanılan komutlardır.

RF komutu nedir?

1- rm -rf komutu

– rm Linux komutu dosya silmek için kullanılır. – rm -r komutu klasörü, hatta boş klasörleri bile tekrarlamalı olarak siler.

Mul komutu nedir?

MUL komutu bayrak kaydedicisinin C ve O bitlerini etkiler. Bu bayraklar beraber değerlendirildiğinde aşağıdaki sonuçlar çıkartılır. 1- Byte boyutundaki bir operand AL ile çarpılırsa sonuç AX'te görülür. AH=0 ise C ve O sıfır olur, aksi durumlarda bu bayraklar set (1) olur.

MSP430 ne iÅŸe yarar?

msp430, texas ınstruments'ın karışık sinyal mikro denetleyici bir ailesidir. 16 bitlik bir cpu etrafında kurulan msp430, düşük maliyetli ve özellikle düşük güç tüketimi gömülü sistemler için tasarlanmıştır.

P1DIR nedir?

P1DIR Kaydedicisi (8 bit): Port1 modülünün pinlerinin giriş-çıkış tanımlama bilgilerini saklayan kaydedicidir. P1OUT Kaydedicisi (8 bit): Port1 modülünün çıkış olarak tanımlanan pinlerinin durum bilgisini (HIGH veya LOW) saklayan kaydedicidir.

Texas Instruments MSP430 kaç bit?

MSP430 Texas Instrument firmasının ürettiği çok düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan bir mikrodenetleyicidir. Von Neumann mimarisinde 16 Bit RISC mimarisine sahip bir mikrodenetleyicidir.İçerisinde I2C, SPI, USART, ADC gibi klasik haline gelmiş bir çok modülü barındırmaktadır.

MSP430 programlama nedir?

MSP430 Programlama Eğitimi: MSP430, Texas Instrument firmasının ürettiği çok düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan bir mikrodenetleyicidir. MSP430, 16-bit RISC mimariye sahiptir ve içerisinde I2C, SPI, USART ve ADC gibi klasik haline gelmiş bir çok modül bulundurmaktadır.