müsrüf ne demek

Tevarüz ne demek?

Tevarüs bir malın veya benzerinin miras olarak bir kişiden başkasına aktarılması olarak ifade edilebilir. Tevarüs kelimesi aynı zamanda miras yoluyla birinden diğerine kalmak olarak da bilinmektedir. Türk dil kurumuna göre bir kimseden miras kalma manasına gelmektedir.

Gopur ne demek?

kendini beğenmiş kimse, külhanbeyi.

Metbü ne demek?

Metbu kelimesi Türkçe'de 'kendisine tabi olunan' anlamına gelir.

Felfel ne demek?

Hurmagillerden olup, kestane büyüklüğündeki yemişleri, çok üstün değerde bir şerit düşürücü nitelik taşıyan Asya bitkisi; areka cevizi. Betel nut.

Manık Nedir anlamı?

yavru hayvan. kedi manigi, it manigi seklinde kullanilir.

Acîbe ne demek?

ACÎBE. (ﻋﺠﻴﺒﻪ) i. (Ar. 'acіb'den 'acіbe) Şaşılacak, hayret edilecek, tuhaf karşılanacak şey veya kimse, garîbe, ucûbe.

Temayül ne demektir?

Genel anlamda Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman, temayül kelimesi Herhangi bir durum, olay veya kimseye ilgi duyma, meyletme olarak anlatılabilir.

Manık ne demek?

'Manik' terimi hastanın aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, kendini güçlü hissettiği bir dönemi tanımlar. Bu dönemde günlerce süren uykusuzluk, aşırı hareketlilik, durdurulamayan konuşma, sinirlilik, agresif davranış, çok fazla ve gereksiz alışveriş yapma en sık görülen belirtilerdir.

Nehib ne demek?

(ﻧﻬﻴﺐ) i. (Ar. nehb > nehіb 'yağmacı, çapulcu'dan Fars. nehіb) Dehşet, şiddet: Hasma nehîb-i savleti sedd-i sedîd olur (Nâilî).

Tebaşa ne demek?

- Hukuk terimi olarak tebaa, bir devletin hükmü altında bulunan kişiler. - Tarih terimi olarak tebaa, yönetim altında bulunan insanlar. - Felsefe ve Sosyoloji terimi olarak tebaa, uyruk.

Persavat ne demek?

kastamonu yöresinde beynamaz manasında kullanılan kelime. abdestsiz manasinda da kullanılır.