muğla datça satılık arsa

Datça kimin?

Datça, Türkiye'nin Muğla ilinde bir ilçedir.

Datça'nın eski ismi nedir?

Eski kent, Bizans çağında, yönetim örgütü açısından, yeni kent durumundaydı, dolayısıyla piskoposluk merkeziydi. Burası artık (hatta Plinius'un yapıtını verdiği çağda bile) Stadia adını taşıyordu. Şimdiki Datça adı bundan bozmadır.

Datça'da kimin evi var?

Eski Datça olarak bilinen yerde bulunan Can Yücel'in evinin kapısında onun şiirleri ve hayatıyla ilgili bilgiler yer almaktadır. Can Yücel'in şiirlerinden ve hayat görüşünden etkilenen kişilerin şairin son 10 yılını geçirdiği yeri mutlaka görmeleri gerekir.

Datça anlamı ne?

Datça kelimesi Türkçe'de 'Muğla iline bağlı ilçelerden biri.' anlamına gelir.

Datça kimin memleketi?

Datça nereli?

Muğla'nın yeni yeni keşfedilmeye başlayan doğal güzelliklerinden biri olan Datça, Güney Batı Ege'de yer alan bir ilçedir. Akdeniz ve Ege'nin birbirleri ile buluştuğu bir yarımada olan Datça'nın kara ile tek bağlantısı olan yer Marmaris'tir.

Datça nasıl bir yer?

Datça, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki Muğla iline bağlı 13 ilçeden biridir. Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.

Muğla Datça nın neyi meşhur?

Bir yanı yemyeşil dağlarla çevrili, bir yanı Ege Denizi'ne bakan Kızlan Köyü, badem ve zeytin ağaçlarıyla Datça'nın en sakin ve huzurlu köylerinden. Datça'ya 10 km uzaklıktaki Kızlan, çok geniş tarım arazilerine sahip ve ilçenin sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Kızlan Ovası yörenin en verimli ovalarından.

Datça Kızlan nasıl bir yer?

Datça merkezde bulunan bir plajdır. Deniz temiz ve biraz soğuk. Deniz kenarında bulunan işletmelerin şezlong ve güneş şemsiyelerini ücret karşılığında kullanabilirsiniz.Halk plajı kısmı da bulunmaktadır.

Datça Deniz suyu soğuk mu?

Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder. Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.

Datça kışın nasıl?

Datça, Türkiye'nin Muğla ilinde bir ilçedir.

Datça ne alınır?

Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Datça Türkiye'de mi?

Datça'nın ender kumluk ve sığ plajlarından. Hal böyle olunca da çocuklu ailelerin tercihi. Denizi ise dalgasız ve Datça'nın geneline oranla ılık.

Datça nerede yüzülür?

Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.

Datça'nın en güzel denizi nerede?

Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.