namazda yanlış yapınca ne yapmak gerekir

Vesvese ile kılınan namaz kabul olur mu?

Namazda iken aklınıza gelen vesveseler namaza mani olmadığı için namazınıza devam etmelisiniz. Bu durumdan dolayı namazı bırakmanız doğru değildir. Aksi takdirde günah işlemiş olursunuz. Namazda aklınıza gelen vesveselerden dolayı günah işlemiş olmazsınız.

Biz namaz kılarken şeytan ne yapar?

Yalnız namaz kılanı hızlandırır, namazı bozar. Cemaatle namaz kılanın başına gem vurur. İmamdan evvel secdeye götürür, rükû'dan kaldırır. Namaz kılanı şaşırtmak ve namazı bozmak için var gücüyle çalışan şeytan hiçbir şey yapamazsa bu defa namaz kılana parmaklarını çıtlatmasını emreder.

Namaz kılarken şaşırmak günah mıdır?

Cevap: Bir kimse, namaz kılarken kaç rekat kıldığını unutsa, bu şaşırması, ilk olarak başına geldi ise, selam verip namazı tekrar kılmalıdır. Şaşırmak âdeti ise, düşünüp, çok zan ettiğine göre kılar. Kuvvetli zan edemezse, az kıldığını kabul ederek tamamlar.

Namaz kılarken başka bir şey düşünmek günah mı?

- Namazda bir şeyler düşünmek namazı bozarsa ne yapmam gerekiyor? Değerli kardeşimiz, Bu konuda vesvese yapmanız doğru olmaz. Bu şekilde kıldığınız namazlarınız geçerlidir.

Namaz kılarken Gülersek ne olur?

Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz. Zira bu durumda, namazın erkânını tamamlamış demek- tir. Ancak bir sonraki namaz için yeniden abdest alması gerekir.

Ağlayarak namaz kılınır mı?

Namaz esnasında dünyalık bir endişe ile ses çıkararak ağlamak kişinin namazını bozar, ancak abdestini bozmaz (Mergınani, el-Hidaye, 2/4,5). Namazda Allah korkusu, cennet veya cehennemin hatırlanması vb. nedenlerle ağlamak abdesti bozmayacağı gibi namaza da zarar vermez.

Namaz kılarken başka şeyler düşünmek namazı bozar mı?

İslam âlimleri bu hadisi şeriften hareketle namazda, akla ve kalbe gelen düşüncelerden dolayı, namazın bozulmayacağını ifade etmişlerdir (Kâsânî, Bedâî', I, 215; Şevkânî, Neylü'l-evtâr, III, 392).

Hangi mezhep 3 vakit namaz kılar?

Şiilikte namaz üç vakitte toplanmış beş namaz olarak icra edilir.

Namaz kılarken kafaya takılan şey nedir?

Takke, Müslüman erkeklerin namaz sırasında başlarına taktıkları ve başın saç kısmını kaplayarak alnı açık bırakan aksesuardır. İşlevsel olarak, saçları bir arada tuttuğu için alnı açık bırakan takke, namazın farzlarından birisi olan secdeyi (alnın seccadeye teması) gerçekleştirmeye yardımcı olur.

Fatihayı eksik okumak namazı bozar mı?

Namaz esnasında az veya çok miktarda âyet atlamakla namaz bozulmaz. Bir kimse kıraati, namazı bozacak derecede hatalı yapar ancak geri dönüp hatasını düzeltirse namazı caiz olur (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 87 vd. ; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 393-396).

Namaz kılarken düşünmek namazı bozar mı?

Namaz kılarken gözleri yummak mekruhtur. Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyuruyor: 'Sizden biriniz namaza kalktığı zaman gözlerini kapamasın.' Çünkü namaz kılarken secde yerine bakmak sünnettir; gözleri yummak da bu sünneti terk sayılır.

Gözleri yummak namazı bozar mı?

- Şu üç kişinin namazlarının makbul olmayacağını ifade etmişlerdir: 1) Avcı. 2) Hamal. 3) Tüccar.

Namaz kılarken akla cinsellik gelmesi namazı bozar mı?

Telefonları kapatmasak bile mutlaka sessize almalı ve bunu bir görev bilmeliyiz. Unutulur da telefon çalarsa 'amel-i kesir' olmayacak şekilde bir tek eylemle telefon kapatılabilir. Bu şekildeki bir hareket mekruh olur ancak namazı bozmaz, 'amel-i kesir' olursa namaz bozulur.

Kimin namazı kabul olmaz?

BİLGİSİZLİK NAMAZA ENGEL DEĞİLDİR

Namaz kılmaya bilgisizlik engel değildir. Yeter ki kul istesin. Yeter ki gönül bunu arzu etsin. Çünkü İslâmiyet namazı insanın özel şartlarına kadar indirgemiş ve kolaylaştırmıştır.

Cep telefonunu kapatmak namazı bozar mı?

Sabah namazının farzını kılacak kadar vakit varsa sadece onu kılmak gerekiyor. Bir rekâtını bile güneş doğmadan kılabiliyorsak kılmalıyız. Sizin durumunuza gelince yapacak bir şeyiniz yok; sünneti kaza etmeniz gerekmez. Güneş doğana kadar kılınamayan sabah namazı daha sonra kaza olarak kılınır.

Namazı bilmeden kılmak günah mı?

Bilindiği gibi namaz, dinimizin ifasını emrettiği ibadetlerin en önemlisidir. Kelime-i şehâdetten sonra, İslam binasının üzerine kurulduğu beş esastan birincisidir. Akıllı ve ergenlik çağına ulaşan her müslümanın namaz kılması farzdır.

Sabah namazına 3 dakika kala kılınır mı?

- Ezan okunduğunda hemen namaz kılınabilir mi? Buna göre Hanefiler, yatsı namazını gecenin ilk üçte birine kadar geciktirmeyi müstehap, yarısına kadar geciktirmeyi mubah, gecenin yarısından sonra kılınacak yatsı namazı için ise, mekruh demişlerdir.

Namaz kılmak mecbur mu?

Faziletli vakit, vaktin başında kılınmasıdır. İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Namaz en fazla ne kadar geciktirilir?

Demek oluyor ki ikindi namazını güneş ışınlarının sararmakta olduğu sıralara kadar geciktirmemeli yani kerahat vaktine bırakmamalıdır. Bu da güneşin batmasından yani akşam ezanı vaktinden 45-50 dk. önce başlayan zaman dilimine karşılık gelir.

Gece saat 12 den sonra yatsı namazı kılınır mı?

Hangi vakitlerde namaz kılmak mekruhtur; bunun sebebi nedir? Güneşin doğmasından yükselmesine kadar olan zaman diliminde, güneş tam tepe noktasındayken ve güneşin batma zamanında namaz kılmak mekruhtur. İslam, Allah'tan başkasına ibadet etmeyi ya da bunu çağrıştıracak bütün tutum ve davranışları yasaklar.