ne dükkanı açsam iş yapar

Dükkanı ne demek?

Dükkân kelimesi Türkçe'de 'platform, seki, tezgâh, özellikle çarşı içinde satış yeri ' anlamına gelir. Arapça dkn kökünden gelen dukkān veya dukān دكّان/دكان z 'platform, seki, tezgâh, özellikle çarşı içinde satış yeri ' sözcüğünden alıntıdır.

Ne demek Dukan ne demek?

Esnafın perakende satış yaptığı, küçük zanaat sahiplerinin çalıştıkları yer, işyeri.

Ismarıççı ne demek?

ısmarıç, sipariş demektir. ısmarıç hac kabul olmaz diye de bir deyim var anadolu'da. başkasının yerine yapılan hac fıkha göre caizdir ama böyle bir deyim yerleşmiş nedense. el eliyle yılan tut, yarısını yalan tut anlamında bir deyim. kendi işini kendin gör anlamında.

Dükkan Türkçe bir kelime mi?

Dükkan kelime kökeni Arapça olan bir kelimedir. Anlamı ise satış yeri ve çarşı içinde satışa ayrılmış alan olarak kullanılmaktadır.

Dukan birası gece içilir mi?

Çay soğuduktan sonra maden suyunu ve limonu ekleyip bir gece buzdolabında bekletin. Gün içerisinde dilediğiniz zaman bitirene kadar içebilirsiniz.

Anikse ne demek?

ÜNLÜ komedyen Ata Demirer, Yunan medyasında yer aldı.

Demirer'in programda 'Anikse' (Pencereyi Aç) şarkısını neredeyse tümünü yayınlayan Skai'da 'Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından biri.

Manyal ne demek?

fransızca. iskambil oyununda, kumarda elindeki kağıtları ya da rakibin kağıtlarını belli edecek davranışlarda bulunma.

Belese ne demek?

Beleş kelimesi Türkçe'de 'karşılıksız, bedava' anlamına gelir. Arapça bilā şayˀ بلا شيء z 'karşılıksız, bedava' deyiminden alıntıdır.