nebiler bulmaca

Arzu bulmaca nedir?

İstek ve Arzu kelimelerinin bulmaca cevapları nelerdir detayları ile derledik. İstek Arzu sözcükleriyle yakın anlamlı olan en kısa kelime Şevk'tir. Şevk, hem çalışma hem de kazanma isteği manasına gelir.

Mentese ne demek bulmaca?

Menteşe sorusunun bulmacadaki cevabı reze ve çapona olarak bilinmektedir.

DiÅŸi koyuna ne denir bulmaca?

Bulmacalarda sorulan soruların birden fazla cevabı bulunabilmektedir. Bu sorulardan biri de dişi koyun sorusu olmaktadır. Dişi koyun için verilen bulmaca cevapları: Marya, Kısır, Dayine, Nace, Tubale, Ebe şeklinde belirtilmektedir.

Sersem ahmak nedir bulmaca?

sersem, ahmak, alık.

Yüz örtüsü peçe ne demek?

Bulmacada Yüz Örtüsü Peçe cevapları Nikap, Bürgü ve Yaşmak yanıtlarıdır.

Mavi kantaronun diğer adı nedir?

Gerek kare gerekse de çengel bulmacalarda sık sık sorulmakta olan mavi kantaron ifadesinin esas karşılığı belemir kelimesi olacaktır.

Incelik Naziklik ne demek?

İncelik ve naziklik kavramları başkalarına karşı saygılı davranmak anlamına gelmektedir. Bu iki kelime aynı anlama gelen eş anlamlı bir kelime olarak birbirinin yerine kullanılabilmektedir.

Istek arzu ilgi ne demek?

Tutku, birine ya da bir şeye karşı aşırı düşkünlük demektir.

Yoğurt Yayığı ne demek?

Yoğurt'tan tereyağı ve Ayran elde etmek için tahtaların sızdırmayacak şekilde bir araya getirilip silindir şekli verilmesiyle yapılır. Yayıklar iki kısımdan oluşur. İçinde yoğurdun konulduğu kısım ve bu yoğurdu karıştırmaya yarayan Bişek diye adlandırılan ve ucunda topuz bulunan uzun sopa.

Küçük koyuna ne denir?

Yavru koyunlar cinsiyet fark etmeksizin kuzu olarak adlandırılır. 6. aydan sonra kuzular, 1 yaşına gelinceye kadar toklu olarak isimlendirilir. Şişek terimi, 1 ile 2 yaş arasındaki koyunlar için kullanılır.

MuÅŸtu nedir bulmaca?

O kelimelerden biri olan müjde, dilimize Fransızcadan geçmiştir. Muştu kelimesi ise Farsça kökenli olup haber ve müjde sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Alaca benekli ne demek?

Alaca benekli 8 harfli bulmaca cevabı olarak, 'Cüzzamlı' kelimesi amaca uygun şekilde değerlendirilebilir.

Sert katı ne demek?

Sert katı kelimesinin ilk dört harfli cevabı berk kelimesidir. Berk kelimesinin uymadığı durumlarda sert katı bulmacasının cevabı sulb kelimesi olabilmektedir.

Kapı önü eşik nedir?

Kapı Önü Eşik bulmaca cevabı Asitan olarak karşımıza çıkar.

Büyük olta iğnesi nedir?

10 numaradan büyük olan balık olta iğnesi çeşitleri sinek iğne olarak ifade edilen iğnelerdir. Kalın olan iğneler ise okyanuslarda ve daha büyük sularda yapılan avlar için kullanılır. Bu iğnelerde de numara büyüdükçe iğne de büyür.

Neden eşiğe basılmaz?

Demir başlı yedi oğlu vardı. Oğulları kapı eşiklerinde dururdu. O nedenle günümüzde hala eşiğe basmak pek çok yörede iyi olarak görülmez. Bu mitolojik hikayenin yanı sıra bazı eski inanışlara göre evin koruyucu ruhu eşikte beklediği için saygısızlık olmasın diye eşikte durmak hoş karşılanmıyordu.

Bulmacada pekmez toprağı ne demek?

Pekmez toprağı bulmacada sık sık sorulan bir terimdir. Eğer bulmaca çözerken karşınıza pekmez toprağı nedir gibi bir soru çıkarsa, vereceğiniz yanıt hiç düşünmeden aktoprak, havara ve marın olacaktır.

Bulmacada deniz anası ne demek?

Bulmacalarda ortak şekilde 5 harfli olarak Deniz anasına karşılık kullanılabilecek sözcük, 'Medüz' kelimesi öne çıkmaktadır.

En küçük akarsu nedir?

Dere en küçük akarsudur. Çay, dereden daha büyük, nehirden daha küçüktür. En büyük akarsu da nehirdir.

Akarsu ve dere aynı mı?

Büyük akarsular nehir ya da ırmak olarak adlandırılırken daha küçükleri ise çay ve dere olarak adlandırılırlar. Irmak, su döngüsünün önemli bir öğesidir.

Akarsu ve dere aynı şey mi?

Dere en küçük akarsudur. Çay, dereden daha büyük, nehirden daha küçüktür. En büyük akarsu da nehirdir. Çaylar birleşince de nehirler oluşur.

Dere ile denizin birleÅŸtiÄŸi yere ne denir?

İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. Hadi İpucu içerisinde yer alan bilgilere göre bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yere Delta denir. Delta oluşum süreci oldukça yalındır: Bir akarsuyun başka bir su kütlesine girdiği yerde, akış hızı süratli bir şekilde azalır ve çökeller birikmeye başlar.

Çay mı daha büyük dere mi?

Dere en küçük akarsudur. Çay, dereden daha büyük, nehirden daha küçüktür. En büyük akarsu da nehirdir. Çaylar birleşince de nehirler oluşur.

Irmağın küçüğüne ne denir?

Büyük akarsular nehir ya da ırmak olarak adlandırılırken daha küçükleri ise çay ve dere olarak adlandırılırlar.

Denizin küçüğüne ne denir?

Cevap: Küçükten büyüğe sıralarsak; Dere < Çay Irmak < Nehir < Göl < Deniz < Okyanus şeklinde sıralayabiliriz.