nyy kablo fiyat listesi 2018

Nyy bakır mi?

Alçak gerilim kablo çeşitlerinden biri olan NYY kablo, bir ya da çok telli bakır iletken, PVC izole, PVC dolgu ve PVC dış kılıftan meydana gelen bir yapıya sahiptir.

Toprak altına hangi kablo döşenir?

Y-kablolar, maden ocakları gibi mekanik ve kimyasal etkilerin fazlaca olduğu ağır işletme koşullarına dayanıklı, yeraltına, beton kanala veya duvara sabit olarak döşenen güç kablolarıdır. Bu kablolara yer altı kabloları da denmektedir.

TTR kablo ne demek?

TTR kablo çok sayıda ince telli bakır iletkenin bir araya getirildiği ve PVC ile kaplanmasıyla oluşturulan iletkenlerin PVC dolgu ile doldurulduğu kablo türüdür.

Nym hangi kablo?

Nym kablo, sıva altı ve sıva üstü tesisatlara uygun olarak tasarlanmış bir kablo türüdür. İletken yapısında örgülü bakır kullanılmaktadır. Dolgu ve dış kılıf yapımında ise PVC (polivinil klorür) tercih edilmektedir. Tek damarlı ya da çift damarlı formda bulunmaktadır.

Topraklama eksiye mi bağlanır artıya mı?

Toprağa yerleştirilen topraklama levhalarının üst bölümdeki uç kısımlarına delik açılır ve binadan gelen topraklama kablosu buralara bağlanır ve vidalar ile sıkıştırılarak iletkenlik artırılmaya çalışılır.

Elektrik faz mı nötr mü?

Faz ve Nötr Nasıl Ayırt Edilir

Hangi ucun faz ve hangi ucun nötr olduğunu bulmanız gerekiyorsa, kablo renklerini kontrol edebilirsiniz. Faz, kahverengi ya da eski bir tesisat ise siyah renklidir. Nötr ise mavi renklidir. Ayrıca iki ucu ayırt edebilmek için bir kontrol kaleminden yararlanabilirsiniz.

Faz ve nötr nasıl anlaşılır?

Bir tesisatta faz, nötr ve toprak nasıl anlaşılır? Üç kablodan siyah ya da kahverengi olanı faz, mavi olanı ise nötr temsil etmektedir. Her topraklama sistemlerinde yapılan bağlantılar için bağlantı yapmadan mutlaka kablo uçları kontrol kalemi ile kontrol edilmelidir.

Nyy mi NYM mi?

Sıvı altı tesisatlarda hangi kablo türü kullanılmalıdır, NYY mi NYM mi? İki kablo türü de tercih edilebilir. Fakat NYY kablo kullanımı için uygun koşulların sağlanması gerekmektedir. NYM kablo kullanımı daha uygun bir seçenek olabilir.

Kabloda Nyy ne demek?

Alçak gerilim kablo çeşitlerinden biri olan NYY kablo, bir ya da çok telli bakır iletken, PVC izole, PVC dolgu ve PVC dış kılıftan meydana gelen bir yapıya sahiptir. İzin verilen maksimum çalışma sıcaklığı 70 santigrat derece olan bu kablonun, maksimum kısa devre sıcaklığı ise, 160 santigrat derece (+/- 5 sn )dir.

Nyy nin açılımı nedir?

'NYY' içindeki harflerin her biri, gerçek NYY kablosunun anlamını belirtir, yani: N, Bakır çekirdek anlamına gelir. Y, bir PVC izolasyonu belirtir (iç) Y, dış PVC tesisatı olan bir kabloyu tanımlar.

NYY ve NYM kablo Nedir?

NYY kablo bir alçak gerilim kablo türüdür. Taşıdığı özellikler doğrultusunda bir çok kullanım alanı mevcuttur. Enerji santrallerinde, şantiyelerde, fabrikalarda, endüstriyel tesislerde ve hatta elektrik ve enerji iletimi amacıyla yer altında bile kullanılabilir. NYM kabloların aksine toprak altı kullanımına uygundur.

Ttr mi nya mı?

TTR kabloların akım taşıma kapasitesi kabloda kullanılan malzeme ve damar sayısına göre 3-32 A aralığında değişir. Antigron kablo 'NYM kablo' olarak da isimlendirilir.

3x2 5 ne demek?

Çok yaygın bilinen adı : 3x2,5 ttr kablo, namı diğer yumuşak kablo. Peki nedir bu yumuşak kabloya özelliğini veren. Teknik olarak H05VV-F adındaki bu kablo çeşidine Türkiye de ağırlıklı olarak TTR kablo denilmektedir. Kablo damarlarındaki tellerin sayısı 1'den fazla ise yani 2 ve üzeri ise TTR adını alır.