opel astra arıza kodları

Opel Astra F ne demek?

Opel F Arızası Nedir? Opel gösterge ekranındaki 'F' uyarısının birden çok sebebi olabilmektedir. Genel açılımı ise yarı otomatiklerde karşılaşılan şanzıman arızasıdır.

Opel Astra GSi nedir?

GSi yani Grand Sport injection kısaltmasının yaratıcısı Opel, 1987 yılında 2.0lt I4 silindir, üstten çift eksantrik (DOHC), 16 supap, çok noktadan enjeksiyonlu (MPI) atmosferik-benzin 150ps güce ve 196nm torka sahip C20XE kodlu motoru piyasaya sürdü.

Opel Astra OPC ne demek?

Opel Performance Center (OPC), 1997'de bir yan kuruluş olarak kurulan Alman otomobil üreticisi Opel'in bir bölümüdür. OPC'nin ana odağı, Hot Hatch Corsa OPC ve Astra OPC gibi Opel ürün yelpazesinin performans türevlerinin geliştirilmesidir. OPC ismi ayrıca VLN gibi bazı motor sporları aktivitelerinde de kullanılır.

Astra GTC ne demek?

ancak otomobilin adı artık gsi değil, gtc. kısaltmayı oluşturan kelimelerse grand tourismo compact. bu kısaltma hem kulağa hoş geliyor hem de otomobile çok yakışıyor. 5 kapılı standart versiyona göre otomobilin zeminden yüksekliği 15 mm alçaltılmış, tavan çizgisi 22 mm küçültülmüş, çamurlukları genişletilmiş ve arka ...

Vauxhall Astra ne demek?

Astra Vauxhall, çeşitli İngiliz ve Alman polis birimlerinde kullanılan popüler bir arabadır. Brezilya'daki Chevrolet Vectra, Sedan Opel Astra C'nin bir ikizi gibidir.

Arabada Low ne demek?

Otomatik vites l harfi İngilizce 'Low' kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir. 'L vites nedir?' sorusunun cevabı en basit haliyle birinci vites olarak verilebilir. Otomatik vitesli araçlarda aracın vitesi motor devrine göre otomatik olarak değişmektedir.

Viteste l ne demek?

Otomatik vites l harfi İngilizce 'Low' kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir.

Arabada r ne demek?

Araç geri sürüleceği zaman vites kolunun R (geri) konumunda, Araç kırmızı ışıkta ya da benzeri bir halde bekler durumda kaldığında, vites kolunun N (nötr) konumunda olması gerekir. Yani N pozisyonu düz vitesli araçlardaki boş vitesin karşılığıdır.

Viteste G ne demek?

Aracınızın geri vitesidir. Geri geri gitmeden önce aracın tamamen durmasını sağlayıp ardından bu konuma getirmelisiniz.

Otomatik vites te s ne demek?

Otomatik viteste s 'Spor' anlamına gelmektedir. S vitesi aracı spor moduna almaktadır. Otomatik vites S harfindeyken vites değiştirme için gerekli olan devir aralığı diğer modlara göre çok daha yüksektir. Bu da aracın hızlanmasını arttırmaktadır.

L vites ne iÅŸe yarar?

Otomatik Viteste 'L' Harfinin Fonksiyonu Nedir? Otomatik vites l harfi İngilizce 'Low' kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir. 'L vites nedir?' sorusunun cevabı en basit haliyle birinci vites olarak verilebilir.

Arabada P ne demek?

P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

O d ne demek?

Otomatik şanzımanlı araçlardaki O/D (Overdrive) fonksiyonunun devre dışı bırakılması Bazı otomatik şanzımanlı araçlarda O/D (overdrive) düğmesi bulunabilmektedir. Overdrive düğmesi açık konuma getirildiğinde, overdrive kapalı gösterge ışığı söner.

Zengin karışım nasıl düzelir?

Böyle bir sorunla karşılaşıldığında ilk yapılması gereken, aracın hava girişlerini kontrol etmektir. Hava girişlerinde herhangi bir problem yok ise aracın arıza koduna bakılır. Arızalı parça olarak oksijen sensörü gözüküyorsa değişimi sağlanır. Bu işlemler için, araç servisleri size gerekli teknik çözümü sunacaktır.

Zengin karışımı ne demek?

Zengin karışım olarak nitelendirilen durum, hava ile yakıt karışımında hava oranının az, yakıt miktarının fazla olma durumudur. Bu durumu size aracınız ikaz göstergeleriyle anlatmaya çalışacaktır.