ortak sağlık giriş

4d maaş bordrosu nereden alınır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi 4/D bendi kapsamında çalışan kamu işçileri, ücret bordrolarını 'İşçi e-Bordro' uygulamasında görüntüleyebilirler.

4d işçi kadrolu mu?

4d, devlet kurumlarında çalışan tüm çalışanlar için geçerlidir. Yani bu madde 30 yıl önce bir kamu kurumuna yerleşen işçi ile taşeron tarafından çalıştırılan veya daha sonra İş Kur aracılığıyla çalıştırılan işçiyi kapsamaktadır. Bu pozisyondaki tüm çalışanlar kamuda kadrolu olarak çalışmaktadır.

e-Devlet ne kadar maaş alıyorum?

Kimlik No'nuzu ve e-Devlet şifrenizi girin. Sisteme girdikten sonra e-Hizmetler'den ya da arama bölümünden yapacağınız işlemi bulun. e-Bordro sorgulamaları Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer alıyor. Ardından hizmetin üzerine tıkladığınızda maaş bordronuzun detaylarını görebileceksiniz.

Bordro imzalamak zorunlu mu?

Ücret bordrolarının temel amacı aylık prim ve hizmet belgelerinde düzenlenmeyen ayrıntıları(Fazla Mesai, hafta tatili, icra kesintisi, agi, gelir vergisi vb.) kamu kurumlarına sunulmak üzere ve ibraz etmek üzere düzenlenmesidir. Bu belge işveren tarafından düzenlenir, imza şartı varsa işçiye imzalatılması zorunludur.

Sürekli işçi memur olabilir mi?

Tüm işçilerde olduğu gibi sürekli işçiler de SGK açısından 5510 sayalı Kanun kapsamında 4/A sigortalısıdırlar. Yani SGK açısından 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının A Bendi kapsamında sigortalı sayıldıklarından SGK açısından 4/A statüsündedirler.

Sürekli işçi müdür olabilir mi?

İlçe müdürü kadrosunun 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde sayılan istisnai memur kadrolarından ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kadrolardan olmaması sebebiyle kamu işçisi olarak görev yapanlar ile sözleşmeli personelin doğrudan ilçe müdürü kadrosuna atanması mümkün değildir.

Belirsiz süreli daimi işçi ne demek?

(4/D) ifadesi 657 sayılı Kanunun 'İstihdam Şekilleri' başlıklı 4'ncü maddesinin (d) bendinden gelmektedir. 657 sayılı Kanunun 4/D bendine göre bu işçiler; Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan sürekli (daimi) işçiler ve. Belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışan mevsimlik (6 aya kadar çalışan) işçilerdir.

Devletten iki maaş alınır mı?

Öncelikle söyleyelim, kocası ölen bir kadının çift maaş alma hakkı var. Kocası ölen bir kadın eğer emekli ise hem kendi emekli maaşını hem de kocasından kalan maaşı alabiliyor. Yani çift maaş alır.

Maaş kaç günde bir alınır?

4857 sayılı İş Kanunu'na göre, çalışanların maaşları her 30 günde bir ödenmek durumundadır. İş sözleşmesine ya da toplu sözleşmeye bağlı olarak, çalışanların maaşlarının ödeme sıklığı 1 aydan 1 haftaya kadar indirilmektedir.

E devlette kaç hizmet var?

891 kurum tarafından sunulan 6.723 adet hizmetin bulunduğu e-Devlet kapısının 60 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Kadrom nerede?

Kadro yerimi nasıl öğrenebilirim. Cevap 3: http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.

Çkys nin açılımı nedir?

ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi): ÇKYS; Sağlık Bakanlığı'nın, bakanlığın tüm personelinin, kurum ve bina bilgileri, malzeme bilgisi ve özel sağlık kuruluşlarının izlendiği sistemdir.

USBS ne demek?

1-Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (USBS) nedir? Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarına göre, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temel bileşenlerinden biri ve 'sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında uygulamaya koyulan reformların en önemli aşamalarından biri'dir.

Çkys ye kimler girebilir?

ÇKYS ye her kurumdan yetkili sadece bir kişi girebilir.

Zimmet düşmek ne demek?

Zimmet, bir kamu görevlisinin görevi dolayısıyla kendisine devredilmiş olan veya koruma ya da gözetimi ile yükümlü olduğu şeyi mal edinmesidir. Kullanma zimmeti ise, failin malı geçici bir süre kullanıldıktan sonra, iade etme düşüncesi ile uhdesinde tutması halidir.

30 flash bellek ne demek?

USB 3.0, Evrensel Seri Yolun (Universal Serial Bus'ın – USB) en son büyük değişikliğidir. Önceki USB teknolojileriyle aynı kolay kullanım ve tak-çalıştır özelliklerini sunar ancak performansı 10kat daha yüksektir ve daha başarılı bir güç yönetim sistemine sahiptir.

USB 2 portu nedir?

USB 2.0, 480 Mbps bant genişliği sunabilen USB sürümüdür. USB 1.1 de sunulabilen bant genişliği 12 Mbps ile sınırlıdır. USB 2.0, USB 1.1'in 40 katı kadar bant genişliği ile yüksek hız sağlar. Her iki sürümde de kablo yapısı ve bağlantı uçları aynıdır.