osmaniye milletvekili seçim sonuçları

Urfa'da kaç HDP milletvekili var?

Diyarbakır'da HDP kaç milletvekili çıkardı?

1 Kasım'da yapılan seçimde 11 milletvekili çıkarabilen Diyarbakır ilinin 9 milletvekili Halkların Demokratik Partisi'ne,2 milletvekili ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %84,97 oranlarında gerçekleşmişti.

HDP de kaç tane Türk milletvekili var?

Halkların Demokratik Partisi, 15 Ekim 2012 tarihinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'HDP' şeklindedir. Simgesi gövde bölümü iki adet elden oluşan ağaç tasviridir. TBMM'de 56 milletvekili ile grubu bulunmaktadır.

Diyarbakır'da Kaç AK Parti milletvekili var?

Eğitimi. Mustafa Sezgin Tanrıkulu 27 Mayıs 1963 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kürt bir ailede dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

CHP Diyarbakır milletvekili kim?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'CHP' şeklindedir. Simgesi Altı Ok'tur. TBMM'de 134 milletvekili ile ana muhalefeti temsil eden partidir. Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Milletvekili maaşı ne kadar?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'AK PARTİ' şeklindedir. Simgesi ampuldür. TBMM'de 285 milletvekili ile en çok üyeye sahip partidir.

CHP milletvekili sayısı kaç?

13 Eylül'de MYK ve MKYK yeni üyeleri belirlendi. Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.

Ak parti kaç milletvekili var?

tunceli nüfusunun büyük bir kısmı zazadır. buradaki zazaların hemen hepsi de alevidir. kürt elbette vardır ve bu kürtler de alevidir. fakat kürtlerin nüfusu zazalara ve hatta türkmenlere kıyasla çok azdır.

Diyarbakır hangi parti?

Tunceli'nin ilk sâkinleri Orta Asya'dan gelen Türk kavimleridir. Tunceli'nin târihi Orta Asya asıllı Türk kavimleriyle başlar. Daha sonra da Anadolu'da ilk siyâsî birliği kuran Hitit Türkleri bu bölgeyi kendi sınırları içine dâhil ettiler.

HDP Diyarbakır'da yüzde kaç oy aldı?

Erdoğan, 2 Mayıs 2017 tarihinde AK Parti üyesi oldu. 21 Mayıs 2017'de yapılan olağanüstü kongreyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden genel başkan seçildi. 24 Mart 2021 saat 10:00'da düzenlenen 7. Olağan Büyük Kongresi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1428 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

Tunceli hangi parti aldı?

Seçilen Başbakan

2002 yılından beri iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis çoğunluğunu kaybetti fakat %40,9 oy oranı ve 258 sandalye sayısı ile seçimlerden birinci parti olarak çıktı.

Van'da AKP kaç oy aldı?

Emek Partisi'nin ayrılığı

Halkların Demokratik Kongresi'nin bir üyesi olan Emek Partisi (EMEP), 2012'de HDP'nin kuruluş sürecinde de bir bileşen olarak yer aldı ancak 17 Haziran 2014'te bir açıklama yayımlayarak HDP'den ayrıldığını duyurdu.

Batman'da HDP kaç oy aldı?

17 Haziran 2021, saat 11.05'te Onur Gencer, Halkların Demokratik Partisinin İzmir'in Konak ilçesindeki Şair Eşref Bulvarı'nda bulunan il başkanlığı binasına girip tabanca ile ateş açarak parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdü.