otel çatlak kelimeler

Otel dilinde BB ne demek?

Oda & Kahvaltı (Bed & Breakfast - BB)

Konaklamanın yanı sıra otelin misafirlere kahvaltı da verdiği bir fiyat planıdır. Terimin kısaltması B&B'dir.

Ro oda ne demek?

Room Only (RO) : Tesisinizde sunduğunuz oda ücretidir, konaklama ücreti haricinde alacağı tüm hizmetler ücretlendirilir.

Twin oda ne demek?

İçerisinde iki ayrı tek kişilik (twin bed) veya bir büyük çift kişilik (french bed) yatak bulunur. Triple room: Üç kişilik odalardır. Üç tek kişilik veya bir çift ve iki tek kişilik yatak ile konumlandırılabilir. Quad room: Dört kişinin konaklayabileceği odalardır.

Free oda ne demek?

Free Sale hakkına sahip firma ve sirket'in sattığı oda.

Suit oda ne demek?

Suit oda bir oda tipi olarak tanımlanmaktadır. Suit odaların içinde ekstra olarak bir oturma odası veya bir yatak odası bulunur. Bu oda tiplerinde alanlar geniştir ve aynı zamanda lüks donanımlarla donatılmıştır. Bazen suit oda kavramı, lüks oda olarak da ele alınmaktadır.

Roh otel ne demek?

otellerde genelde grup rezervasyonlarında verilecek oda tipinde sıkıntı olmaması açısından roh 'run of house' olarak belirtilen misafirlere o odadan kalmadı dememek için söylenen terimdir.

Out of Order oda ne demek?

Out of order: Kullanım dışı oda. Gün sonu: Otellerde yapılan işlemler günlük olarak takip edilir ve önceki günlere işlem girmeye izin verilmez.

French yatak ne demek?

Bunlardan birincisi; iki kişi tarafından kullanılan tek geniş yatağı olan double roomdur. Bu odaya geniş yatağı olduğu için french bed room da denilmektedir. İkincisi ise, iki kişi tarafından kullanılan, iki ayrı yatağı olan twin roomdur. Otel işetmelerinde en fazla satılan oda tipi de twin roomdur.

French Room ne demek?

Yukarıda da açıkladığımız gibi French bed; aslında çift kişilik yatak demektir. Otellerde French yatak çift kişilik odalarda(double oda) ya da tek kişilik odalarda(single oda) bulunabilir.

Deluxe Double oda ne demek?

Anlamından da anlaşılabileceği gibi Deluxe oda, standart odalardan daha lüks imkanlara sahip odalara verilen bir isim. Deluxe odalarda bir adet çift kişilik büyük boy veya iki kişilik ekstra büyük boy yatak bulunuyor. Banyo ve koridoru hariç yaşam alanı minimum 34 m2 oluyor.

Otelde COMP ne demek?

Ali ÇAKMAKCI-YMM; TURİZM DE COMPLİMENTARY (Comp Oda) KONAKLAMA HİZMETLERİ Complimentary Hizmetleri (Comp Oda): Complimentary ; turizm sektöründe müşteri veya konaklayan misafirlere ücretsiz verilen servis, çeşitli hizmet veya ürünlerin ifade edilmesinde kullanılan teknik bir terimdir.

Full COMP ne demek?

Otel misafirinin tüm harcamaları için hiçbir ücret talep edilmezse o zaman ödeme kısmına Full Comp. olarak yazılmaktadır. Full complimentary oda ücreti ve misafirin yaptığı tüm harcamaları ihtiva eder, tüm tüketimler ücretsizdir.

Plus oda ne demek?

3 – Tam Pansiyon ve Tam Pansiyon Plus Ne Demek? Tam pansiyon; sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeklerinin konaklama ücretine dahil olduğu konsepttir. Tam pansiyon plus ise; öğle yemeği ve akşam yemeklerinin ve gün boyunca otelden alınan alkolsüz içeceklerin konaklama ücretine dahil olduğu konsepttir.

Otelde double ne demek?

Single room: Tek kişilik odalardır. İçerisinde tek kişilik ya da bir büyük çift kişilik yatak bulunur. Double room: İki kişi konaklayabilir. İçerisinde iki ayrı tek kişilik (twin bed) veya bir büyük çift kişilik (french bed) yatak bulunur.

Otel Short ne demek?

Otel işlet- meciliğinde bu durum kısaca 'otelin shorta düşmesi' olarak ifade edilmektedir. Shorta düşen bir otel işlet- mesi, kapasitesi tamamen dolduğu için, rezervasyon- larına uygun olarak gelen bazı konuklarına hizmet (oda) sunamaz hale gelmektedir.

Otelde Single ne demek?

Single oda olarak da adlandırılan tek kişilik odalar, bir kişinin konaklamasına uygun olan oda seçenekleridir. Bu odalar tek kişinin konaklamasına uygundur. Tek kişilik odaların büyüklüğü genellikle 8- 14 metrekare arasında değişmektedir.

Otellerde COMP nedir?

NO-SHOW NEDİR? Şimdi gelelim 'no-show' meselesine. Yolcunun onayladığı rezervasyonlu yerinin veya biletinin olmasına rağmen, uçağa gitmeyerek, uçuşunu gerçekleştirmediği durumlar, uçakta koltukların boş uçması anlamına geliyor.

Full no show ne demek?

in comparison with -e nispeten, -e nispetle, -e oranla.

COMP açılımı nedir?

Quad room: Dört kişinin konaklayabileceği odalardır. Bir çift kişilik ve iki tek kişilik yatak bulunur.

4 kiÅŸilik odaya ne denir?

Odalarımızda 1 adet çift kişilik yatak bulunmaktadır. Superior odalar ile deluxe odalar arasındaki tek fark kota farkıdır. Superior odalar avlu katında bulunurken deluxe odalar daha üst katlarda konumlanmıştır.

Deluxe oda ne demek?

twin bed ; otellerde iki ayrı yatak şeklindedir.

Twin bed yatak ne demek?

Üç Kişilik Oda (Triple Room): İki kişilik bir odaya ilave yatak (supplementary bed) konularak üç kişilik hale getirilmiş veya bir çift kişilik büyük yatak ve bir tek kişilik yataktan oluşan odalardır, 'TRP' kısaltmalarıyla ifade edilmektedir.

Triple oda ne demek?

Quad Room (Dört Kişilik Oda): Bu oda tipi konaklama işletmelerinde pek fazla kullanılmaz. Genel olarak iki veya daha fazla yataklı dört kişinin kullanımına sunulan oda tipidir.

Quad oda ne demek?

Diğer adı double room olan ve twin room olan da adlandırılan çift kişilik oda; iki kişinin konaklamasına olanak sağlayan otel odalardır. Bir adet çift kişilik yataktan oluşmaktadır. Diğer bir çift kişilik oda çeşidi olan standart iki yataklı odalar, iki adet tek kişilik yataklardan oluşmaktadır.

1 twin oda ne demek?

Suit oda bir oda tipi olarak tanımlanmaktadır. Suit odaların içinde ekstra olarak bir oturma odası veya bir yatak odası bulunur. Bu oda tiplerinde alanlar geniştir ve aynı zamanda lüks donanımlarla donatılmıştır. Bazen suit oda kavramı, lüks oda olarak da ele alınmaktadır.

Garden oda ne demek?

Bahçe odamız alan olarak diğer odalardan biraz daha büyük ve terasıyla dışarıda oturma imkanıda sağlamaktadır. Konaklama maksimum 4 kişidir.