personel yıllık izin çizelgesi

10 yıllık personel kaç gün yıllık izin?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden, Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/5 md.)

Evlilik izni kaç gün?

Memurların Nikah-Düğün izni 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B hükmü uyarınca memurun kendisinin veya çocuğunun evlenmesi durumunda 7 iş günü şeklindedir. Kendisi ve çocuğu dışında başka birinin evlenmesi halinde izin verilmez.

Istifa eden işçiye yıllık izin ücreti ödenir mi?

İş Kanunu 59. maddesine göre; iş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir.

14 günlük yıllık izin ücreti ne kadar?

Yıllık İzin Ücreti Hesaplama Örneği

Örneğin aynı işyerinde 14 ay sigortalı olarak çalışan işçinin yasal olarak kullanabileceği yıllık izin süresi 14 gündür. Sigortalı işçinin günlük kazancının 200,00 TL olduğunu varsayarsak, 200,00 14 = 2.800,00 TL yıllık ücretli izin ücretinin işçiye ödenmesi gerekmektedir.

Kardeşe düğün izni var mı?

İşçilerin Düğün İzni → 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine göre işçinin evlenmesi halinde 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) vardır. Ancak bu izin yalnızca işçinin kendisi içindir. Çocuğu, kardeşi vs. kendisinden başka birisinin evlenmesi halinde izin verilmez.

Nişan izni kaç gün?

İş Yasası'na göre evlilik halinde 3 günlük ücretli mazeret izni hakkı var. Ancak bu izin sadece resmi nikâh halinde kullanılabilen bir izin. İş Yasası, bunun dışında söz, nişan, kına, düğün gibi haller için ayrıca bir izin öngörmüyor. Dolayısıyla bu durumlarda işçinin ya yıllık izin ya ücretsiz izin alması gerekiyor.

Evlilik izninde maaÅŸ kesilir mi?

Kanunun tanıdığı 3 günlük evlilik izni, yıllık izinden hariç düzenlenmiş bir ücretli izin türüdür. Bu nedenle de yıllık izin sürelerinden evlilik izninden geçen süreler düşülemeyecektir. Evlilik izninde olduğu süreler için işçiye çalışmış gibi ücreti ödenir.

İstifa edince hangi haklar alınır?

Bu nedenle işçinin izin süresi 14 gün olarak belirlenir. Günlük temel ücreti 100 TL olan işçiye 14*100=1.400 TL yıllık izin ücreti ödenmesi gerekir.

Kendi isteği ile işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

10 yıllık personel kaç gün izin kullanır?

İşçi haklı nedenlerle istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ve feshe bağlı olmayan fazla mesai, yıllık izin, hafta sonu tatili alacakları gibi diğer haklarını mahkemeye başvurmak suretiyle alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu ile birlikte 1475 Sayılı İş Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

Cumartesi günleri yıllık izne dahil mi?

Yıllık izin süresi, aynı işyerindeki toplam çalışma süresine göre belirleniyor. Çalışması bir yıldan beş yıla kadar olanlara 14 gün; 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün; çalışması 15 yıl ve daha fazla olanlara 26 gün yıllık ücretli izin verilir.

Devlet memuru evlendiğini bildirmek zorunda mı?

Bireysel veya toplu iş sözleşmeleriyle cumartesi ve pazar günleri hafta tatili günü olarak belirlenmişse, İş Kanunu'nun 56/5. maddesi gereği her iki gün yıllık izin sürelerinden sayılmaz. Başka bir anlatımla yıllık izin kullanma dönemi içindeki cumartesi ve pazar günleri kullanılan izin süresinden düşülür.

Pazar günleri yıllık izne dahil mi?

Cevap: Mevcut mevzuatta memurun sadece evlendiğini belirtmek için bildirimde bulunmasını gerektiren bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak memuriyete ilişkin mali ve sosyal haklardan yararlanmak ve belli sorumlulukları yerine getirmek için evliliğin bildirilmesi gerekmektedir.

İstifa edince yıllık izin parası alınır mı?

yani yıllık izne eklenir mi gün olarak. pazar günü tatil normalde? Pazar günü yıllık izin günü olarak hesaplamaya katılmamaktadır. Madde 53 – İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

Ücretsiz izin 2 yıl mı?

İş akdinin ne şekilde sona erdiğinin, işçinin haklı olup olmadığının hiçbir önemi yoktur. İşveren haklı sebeple işten çıkarsa da işçi hiçbir gerekçe göstermeden istifa ederek işten ayrılsa da kullanılmayan ücretsiz izinlerin parasının ödenmesi gerekir.

30 günlük yıllık izne ne zaman hak kazanır?

1 ay ücretsiz izin olur mu? 5 yılını dolduran memur isterse 1 ay ücretsiz izin alabilir. Fakat bu durumda, 12 aya kadar olan yıllık iznini alabileceği sadece bir dönemi daha olduğunu unutmamalıdır.

Yıllık izne çıkmak için kaç ay çalışmak gerekir?

Devlet Memurlarının İzin süreleri

Memurların izin hakları, ücretli ve ücretsiz şekilde mevcuttur. 657 sayılı kanunun 102. maddesine göre, Devlet memurlarının yıllık izin süresi; Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, Hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.

Yol izni kaç gün?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 53. maddesine göre, işçinin yıllık ücretli izin kullanmaya hak kazanabilmesi için fiilen işe başladığı tarihten itibaren bir senenin geçmiş olması gerekmektedir.

Yıllık izin kullanmayan ne olur?

Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.

Ücretsiz yol izni kaç gün?

Çalışanlar tarafından yıllık ücretli izne hak kazanılan yıl içerisinde yıllık izin süresinin tamamını kullanmaması halinde kullanılmayan yıllık izinlerin bir sonraki yıla devretmesinde ve devredilen sürelerin kullanılmasında engel oluşturacak kanuni bir zorunluluk yok.

Yol izni için kaç km?

Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.

Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir. Erbaş/erin bulunduğu şehirden, gideceği şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınarak ; 800 km,ye kadar olan mesafelerde bir gün, 801 ve daha yukarısı mesafelerde iki gün verilir.