pia sera incek fiyat

Pia Sera kaç kişilik?

İki farklı organizasyon alanından oluşan Pia Sera Garden, açık havada, doğayla iç içe, mutlu ve unutulmaz anlar yaşatıyor. 250 - 1600 kişi kapasitesi ile misafirleriniz bahçe ve açıkhava keyfinin tadını çıkarıyor.

Sera kaç paraya kurulur?

1 dekar seranın maliyeti 40-60 bin Euro

Kullanılacak sisteme göre 1 dekar modern seranın kurulum maliyeti 40 ila 60 bin Euro olarak hesaplanıyor. İşletme sermayesi ihtiyacı, seranın 3 yılda bir bakıma alınarak yenilenmesi hesaplandığında ciddi bir yatırım gerektiriyor.

Türkiye'de ne kadar sera var?

Ülkemizde, jeotermal enerji ile ısıtılan sera varlığı 4.344 dekardır.

Sera tipleri nelerdir?

Sera içi sıcaklığına göre seralar, sıcak, ılık ve soğuk olarak üç çeşittir. Sıcak seraların ortalama iç sıcaklığı 20-24 °C arasında bulunur ve sıcaklık 18°C'nin altına düşmez. Bu seralarda sıcaktan hoşlanan bitkiler yetiştirilir. Ilık seralarda, sıcaklık 10-20 °C arasındadır.

Sera yapmak için izin gerekiyor mu?

Sera kurmak için almamız gereken izin var mı? Sera yatırımları konusunda proje başvuruları diğer yatırımlardan ayrı bir izne tabi değildir. İlgili belediye ve özel idarelerden alınacak izinler başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Belediye ya da özel idareye müracaat ederek izin gerekip gerekmediği öğrenilebilir.

Sera mantığı nedir?

Seracılık herhangi bir tarım ürününün (sebze, meyve, çiçek veya ilaç yapımında kullanılan bitkiler) mevsimsel değişikliklerden (kar, don, dolu, yağmur, fırtına) etkilenmemesi için üzerinin kapatılarak bilinçli şekilde yetiştirilmesi faaliyetidir.

Sera neden zararlı?

Atmosferde kızıl ötesi ışınları absorbe edebilen gaz bileşimlerine sera gazı diyebiliriz. Bu, sera gazının atmosferdeki ısıyı tutması ve hapsetmesi anlamına gelir. Bu şekilde sera gazları atmosferdeki sıcaklığı artırırlar ve sera gazı etkisi ile küresel ısınmaya ve dolayısıyla iklim değişikliğine neden olurlar.

Türkiye'de en çok sera nerede?

Bu nedenle seralar ağırlıklı olarak güney sahil şeridimizde yoğunlaşmış durumda. Bununla birlikte Ege, Marmara, Karadeniz Bölgeleri ile uygun mikrokliması olan yörelerde de seracılık yapılıyor. Sera varlığı bakımından; Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Samsun, İzmir, Aydın, Hatay ve Burdur illerimiz öne çıkıyor.