pislik tutucu çeşitleri

Y-tipi pislik tutucu nedir?

Y-Tipi Paslanmaz Pislik Tutucu; boru hatları içindeki kireç, pas, birleştirme bileşiği ve kaynak metali gibi boru hattı kalıntılarını yakalar, ekipman ve süreçleri zararlı etkilerinden korur, böylece arıza süresini ve bakımı azaltır.

Tortu tutucu ne iÅŸe yarar?

Tortu Tutucular, Sistemdeki Pisliklerin Tesisattan Boşaltma Vanası Yardımıyla Atılmasını Sağlar. Tesisat Dönüş Hattına Bağlanır. Genellikle Plastik Borularda Oluşan Oksijen Difüzyonu Sonucunda Tesisatta Erozyon Olur Ve Bunun Sonucunda Oluşan Tortu Ve Pislikler Tesisatta Dolaşmaya Başlar.

Pislik tutucu nedir?

Pislik tutucu, tesisat içerisinden geçen akışkanlarda olabilecek yabancı maddeleri filtreleyip temizlemek için kullanılan, boru tesisatlarında sıkça kullanılan, sistem sağlığı için önemli yere sahip bir vana grubu arasında yer almaktadır.

Hava ayırıcı nedir?

Tesisat borularında ve özellikle radyatörlerde rahatsız edici seslere yol açar. Hava Ayırıcı suyun içerisinde bulunan hava kabarcıklarını özel tasarımlı metal dolgu malzemesinin yüzeyinde toplar ve dışarı atar. Böylece tesisat ve ısı transfer ekipmanlarında oluşan sorunlar önlenir, sistemin sağlıklı çalışması sağlanır.

Tortu ayırıcı nedir?

Tesisat sistemlerindeki pislik,tortu,aşınma tıkanma olasılıklarını engellemek amaçlı kullanılan tesisat ekipmanlarıdır.

Bord tutucu ne iÅŸe yarar?

Suyun içinde bulunan yabancı maddeleri (suyun evsafından kaynaklanan çamur , tortu ve pislik vb.) tesisatın içine girmesini engelleyerek drenaja atımını sağlar. Tesisatta bulunan yabancı maddeler tesisat parçalarında aşınmasına korozyona ve sonuç olarak parçanın arızalanmasına neden olabilmektedir.

Y tipi pislik tutucu nedir?

Pislik Tutucu Kullanım Yerleri

Kalorifer tesisatına su dolumu için, sirkülasyon pompası emiş kollektörü üzerine kalorifer su do lum musluğu tesis edilmelidir. (Kazan üzerine dolum musluğu monte edilmemelidir) Eğer pompa emişlerinde pislik tutucu yoksa dolum hattına 11/4'' pislik ayırıcı konulmalıdır.

Pislik tutucu nereye konur?

Y-Tipi süzgeç, gövdenin içinde yer alan çelik filtre haznesi boyunca akış içindeki kütle parçacıklarını filtrelemek için kullanılır. Süzme, bir iç örgü kaplı süzme elemanı ile gerçekleştirilir, bunun büyüklüğü, çıkarılacak en küçük parçacığın büyüklüğüne göre belirlenmelidir.

Y filtre nedir?

Sentetik elyaf malzemeden mamul torba filtreler, yüksek toz tutma kapasitesi ile üstün performans gösterirler. 500 mm, 600 mm derinliklerinde imal edilen torba filtreler, özel ebatlarda da imal edilirler. Sentetik elyaflı torba filtreler, havalandırma sistemlerinde kullanılırlar.

F7 filtre nedir?

Yakıt filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi olmak üzere dört temel araba filtresi bulunur.

Kaç çeşit filtre var?

Torba Filtre-Yüksek verim ve hassas filtrasyon gerektiren uygulamalarda ön filtrasyon sonrası kullanılmak üzere üç tabakalı üstün kaliteli sentetik filtre malzemesinden üretilmiştir.Filtre malzemesinin patlamaya ve sızdırmaya karşı dayanıklı olması için sonik kaynak kullanılmıştır.

F9 filtre nedir?

Sekur ABEK P3 filtre, kaynama derecesi 65 dereceden yüksek organik gaz ve buharlara, inorganik gaz ve buharlara, sülfür dioksit ve amonyaklı gazların yanında, P3 seviyesinde zehirli ve yüksek seviyede zehirli partikül ve tozlara karşı da koruma sağlar.

P3 filtre nedir?

Otomobillerde hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresi olmak üzere dört farklı filtre çeşidi bulunmaktadır.

Filtre hangi ülkenin?

FILTRON'UN TARÄ°HÄ°NE BAKIN

1982'den itibaren FILTRON filtreleri Polonya'da üretilmektedir.

Harmonik filtre neye göre seçilir?

Harmonik filtre nasıl çalışır sorusunun cevabını tam olarak anlayabilmek için öncelikle harmonik bozulmaların tam olarak anlaşılması ve ardından bu bozulmayla nasıl baş edilebileceğinin planı yapılmalıdır. Harmonik bozunumu tespit edildikten sonra rezonans frekansı da dikkate alınarak filtre seçimi yapılır.

T tipi filtre nedir?

Üç elemanlı (T ve П tipi ) filtreler

Üç elemanlı filtrelerde aynı tür iki elemanla farklı tür bir eleman kullanılır. T tipi filtrede aynı tür iki eleman seri kolda, П tipi filtrede ise paralel kolda yer alırlar. Paralel kolda kondansatör alçak geçiren filtre, paralel kolda indüktör ise yüksek geçiren filtredir.

Pislik tutucu nasıl çalışır?

Bu araçlar sıvı, gaz veya buhar hatlarından istenmeyen katı maddeleri delikli veya tel örgü süzme elemanı vasıtasıyla mekanik olarak uzaklaştıran cihazlardır. İşlevleri gereği boru hatlarında pompaları, sayaçları, kontrol vanalarını, buhar kapanları, regülatörleri ve diğer proses ekipmanlarını korurlar.