ptt kargo deprem bölgesine ücretsiz mi

PTT kargo kime ait?

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. 6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır. Sermayesinin tamamı devlete aittir.

PTT Calisanina kadro var mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadro verilmeyecekleri açıklarken, 'Kadro dışındaki sözleşmeli askeri personel akademik personel, KİT personeli, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır' dedi ve bu kişilerin kadroya alınmayacağını söyledi.

PTT devlet memuru mu?

MADDE 8 − (1) PTT personeli, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilir.

PTT Kit mi Kik mi?

1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.

2022 TaÅŸerona kadro gelecek mi?

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Sözleşmeli personele kadroya yönelik çalışmaya göre 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek.

PTT'de çalışanlar devlet memuru mu?

MADDE 8 − (1) PTT personeli, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilir.

Postacı ne kadar maaş alıyor?

Ülkemizde postacı maaşları özel sektörde genelde asgari ücrettir. PTT postacı maaşları ise aylık ortalama 10.000-12.000 tl civarındadır. Taşeron firma ile PTT'de işe giren postacı maaşları da asgari ücretin %20-30 üzerindedir.

PTT KPSS istiyor mu?

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görevyapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlıkkurulu raporu ile belgelemek. 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

PTT kargo ücretini kim öder?

Ürün tesliminde alıcı da ödüyor. Teslim bilgisi şubeye geldiğinde siz ödediğiniz ücreti geri alıyorsunuz.

1 kg kargo ne kadar?

2022 senesi yurtiçi kargo ücreti şehir içi olmak üzere ve 0-1 kg ağırlığında olmak üzere 9.90 TL belirlenmiştir. 1-2 kg aralığındaki kargolar ise 14.41 TL olarak ücretlendirilmektedir. Yine 2 ile 3 kg ağırlığı arasındaki kargolar da 15.55 TL olarak ücretlendirilmiştir.

7 kilo kargo ne kadar?

ARAS KARGO ÃœCRET 2023

> 7 kg bir kargo için 11,70 TL, > 2 kg bir kargo için 12,89 TL, > 3 kg kargolar için de 14,32 TL olarak belirlenmiştir.

PTT kargo neler yasak?

Aerosol, traş Kremi/ Losyonu, hava yastığı, alkollü İçecekler, cephane, canlı veya ölü hayvan, petrol, biyolojij numuneler, sahte para gibi içerikler teslim alınmayan içeriklerdir. Ayrıca PTT Kargo tarafından kırılma özelliği olduğu için teslim alınmayan ürünler bulunmaktadır.

Bir bisiklet kaç desi?

Bisiklet kargo ne kadar? 29 Jant bisikletler iyi paketlendiğinde yaklaşık 100 desi gelir(parçalayıp paketlemezsen 150 desiyi geçebilir) yurtiçi kargonun 100 desi için orta hat (600-1000 km arası )fiyatı 340 TL. ş뻞n alım bu fiyat olur adrese teslimde de 40-50 tl daha ekle.

12 desi ne demek?

12 Desi 0.0012 kilograma karşılık gelir.

Desi ne anlama gelir?

DESİ NEDİR? Desi, bir cismin hacimsel olarak ağırlığını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Desi hesabı; 3 boyutlu herhangi bir koli veya paket benzeri bir cismin yükseklik, boy ve en bileşenlerinin santimetre cinsinden çarpılıp 300'e bölünmesi yapılır.

1 desibel kaç kilo?

Desi, hacimsel ağırlık olduğundan kilogram ile de ifade edilebilir. Bu anlamda 1 desi 0.0001 kilogramdır.

50 kg kargo ne kadar tutar?

Ağırlığı fazla olan gönderilerin ücretlendirilmesi ise şu şekildedir; 30 Kilogramdan 50 Kilograma kadar olan gönderide her 1 kg için olmak üzere ücreti 1,60 TL'dir. 50 Kilogram ve daha ağır gönderiler için her bir kilo başına a kadar olan gönderinin ücreti 1,30 TL'dir.

Tabanca kargo ile gönderilir mi?

Aslında silah bulundurmak ve taşımak için ruhsat gerekiyor. Ancak internetteki satıcılar, ruhsat sormadan silahı kargoyla kapınıza gönderiyor.

Bıçak kargoya verilir mi?

Kesici ve patlayıcı kargolar götürmüyor. Bıçağı patlayıcı aletler sınıfına sokmuşlar.

Kargo ile içki gönderilir mi?

Aynı Kararın 34 üncü maddesinde yapılan değişiklikle, alkol ve alkollü içecekler ile tütün ve tütün mamulleri yurt dışındaki yerleşik kişilerin, Türkiye'de yerleşik kişilere posta ya da kargo yolu ile gönderecekleri eşyaya tanınan muafiyet kapsamından da çıkartılmıştır.

PTT Kargo alamayınca ne olur?

Cevap: Gönderinizi Kargomat'a bırakıldıktan sonra 3 gün içinde almanız gerekmektedir. 3 gün içinde alınmayan kargonuz göndericisine iade edilmektedir.

En iyi ve hızlı kargo hangisi?

Yurtiçi Kargo; standart teslimatların yanı sıra VIP teslimatlarda da kargoyu en hızlı şekilde ulaştırabilen firmalar arasında ilk sırada yer almaktadır.

PTT Kargo eÅŸim alabilir mi?

(2) PTT işyerinde teslim edilecek gönderiler, alıcılarına ya da yasal temsilcilerine kimlikleri tespit edilerek imza karşılığı teslim edilir. Gönderileri teslim alan, alıcının kendisinden başkası ise alıcının yasal temsilcisi olduğuna dair resmi ve geçerli belgeyi ibraz etmek zorundadır.

Kargo bedeli kime ait?

Ticaret Bakanlığı 'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kararlarını Resmi Gazete yayınladı. Yapılan açıklamaya göre tüketici iade ettiği ürünün kargo ücretini kendisi karşılayacak.

En sorunsuz kargo ÅŸirketi hangisi?

Katılımcıların en çok memnun kaldığını belirttiği kargo şirketi %18 ile Yurtiçi Kargo olurken, Aras kargo %14 ile ikinci sırada yer aldı. MNG kargo %8 ile üçüncü sırada, PTT %6 ile dördüncü sırada, Sürat Kargo ise %4 ile beşinci sırada yer aldı.

En ucuz kargo ÅŸirketi hangisi?

Kargo firmaları arasında en ucuz kargo ve taşımacılık hizmeti veren firma PTT'dir. PTT kargo firması, devlete ait olup taşımacılıkta vatandaşlara diğer özel firmalardan daha uygun fiyatlı hizmet vermektedir. Özel kargo firmalarına gelecek olursak sıralama şu şekilde devam ediyor; Yurtiçi kargo ve MNG kargo.

Sürat Kargo kime ait?

Sürat Kargo, 2003 yılında kurulan İstanbul merkezli Türk lojistik şirketidir. Şirket, 2015 yılına kadar Kaynak Holding'e ait olmakla birlikte 15 Temmuz olayları sonrasında Kaynak Holding kayyum altına alınmış ve tüm bağlı şirketleriyle birlikte TMSF'ye devredilmiştir.